• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Takmamak için öneri çıldıracağım

Bizim yan tarafta oyle yatak odalarimiz yan yana ve duvarlarin inceligi yetmiyormus gibi aşırı derecede gürültü yapıyorlar delirmek uzereyim :mad: sabahin körü gecenin bi yarısi bütün gün yatak odasindalar 3 cocuk ve tv sesine dayanamiyoruz artik evi saticaz.. defalarca uyardim 2 gün duzeliyorlar yine aynı. Ya cocuklari gectim kadinin annesi babasi gelse yine yatak odasindalar bazen msafirle bile. kocasida aynı hepsi bagira cagira konuşuyorlar haftasonu gürültüyle uyanmakktan haftaici uyuyamamaktan biktiiimm. Biz de hala saf gibi rahatsiz etmemek için uğraşıyoruz karakter meselesi işte. Bazı insanlara apartmana taşınmadan önce kurs vermeli galiba anlamiyorlar hicbirseyden
Aynı durum evlenmeden önce babaevinde ben yaşadım.. Yan odamda çocuklu aile vardı ve küçücük odada bütün sülale toplanıyorlardı gece gündüz. Mahkemelik oluyorduk zaten bu takıntılar bende o zamanlardan kaldı..

Bence de takıntı olmuş bu sizde biraz uzaklaşın bu fikirden, sinir olmadığınızı varsayın.
Yoksa böyle için için sinir hastalığına doğru yol alırsınız :KK14:
insanların gülme seslerine kimse engel olamaz çünkü bu yapı meselesidir.

Aynı durum evlenmeden önce babaevinde ben yaşadım.. Yan odamda çocuklu aile vardı ve küçücük odada bütün sülale toplanıyorlardı gece gündüz. Mahkemelik oluyorduk zaten bu takıntılar bende o zamanlardan kaldı..

cok zor gercekten biz de son care baska eve gecicez artik. 3 yıldır anlamadilar anlamayacaklar da..

Bence de takıntı olmuş bu sizde biraz uzaklaşın bu fikirden, sinir olmadığınızı varsayın.
Yoksa böyle için için sinir hastalığına doğru yol alırsınız :KK14:
insanların gülme seslerine kimse engel olamaz çünkü bu yapı meselesidir.
evet aynen öyle

son zamanlarda yapılan bi çok binada aynı dert var, eski evimden taşındım, yeni geldiğim ev daha beter çıktı, eskiyi arar oldum, bi deprem olsa hepimiz toz duman olucaz, bu kadar dandirik duvarlar kağıt gibi yapılır mı, of ya, korku bi yandan, gürültü bi yandan

Vallahi canim benimde ustumde var bir tane manyak
Hali cirpar uyarirsin aglar,kocasini salar
Son ses muzik acar duvara vurursun daha cok acar
Son ses sarki soyler o cirtlak sesi ile derdin bak cok sesin geliyor kavga eder
Bununda sesi o kadar gur ve cirtlak ki inan cogu zaman konustugu herseyi duyuyorum
Temizxlik yasparn sanirsdin ki ordu yuruyus yapiyor
Ben artik biktim illallah dedim
En sonunda zabitayi aradim
Adres istediler son ses muzik actiginda aricam gelicekler

Duvarlar inceyse onlarda sizin ayak seslerinizi duyuyordur.. temizlik yaparken elektrik süpürgesi sesini, koltuk kaldırıp indirme seslerinizi falan (lojmanda otururken bu tarz sorunları çok duyuyorduk biz de oradan biliyorum) O zaman onlarda sizi uyarsın her sesinizde bu hoşunuza gider mi?

Bir kere uyarmışsınız onlarda daha dikkatli olmaya çalışmışlar dediğinize göre.. Gülmesini takmanız bana biraz garip geldi. Ne yapsın kadın put değiliz sonuçta canlıyız.. Tabi ki insan gülecekte, ağlayacakta, yeri gelecek ailesiyle tartışacakta.. Kendi evinde kadına hareketlerini kısıtlatıp işkence hayatı yaşatmanıza ne hakkınız var.

Malesef müstakil bir ev de yaşayamıyorsak binadaki yaşama ister istemez ayak uydurmak zorundayız.

Bence sizin ki rahatsız olmanın dışında takıntı haline gelmiş onlardaki sesi işitip huzursuz olmak.

kızlar alt katımda oturan yeni evli bir çift var..geçtiğimiz zamanlarda çok fazla misafirleri geliyor ve çok gürültü yaptılar. Bu yüzden bir kere çok ses yaptıkları abarttıkları bir gün aşağı kapılarına indim ve kibarca uyardım tamam dediler. Artık öyle eve misafir toplayıp bağırıp çağırmıyorlar ama tabi duvarlar ince olduğundan ve kadın çok yüksek sesle konuşan gülen bir insan olduğundan acayip sesi geliyor..deli gibi kahkaha atıyor sürekli ve ben o sesten artık nefret eder hale geldim. Duydukça kalbim hızla çarpıyor..gidip tekrar uyarsam ne diyeceğim ,yüksek sesle gülme mi diyeceğim..veya nasıl bu takıntımı yenerim. Gidip uyarsam bu sefer çirkeflik yaparlar biliyorum..bu takıntımı yenmem konusunda nolur bana yardımcı olun..
ta oooo sen böyle takılırsan hic bi yerrde duramazsın rahatsız oluyosan müstakile tasınıver der oturur kalırsın sekerim her sesi duymicam öyle demek ben alt katımda olsan cok kavga ederdik gerci ben pek takmazdım ama

valla ben takılmam öyle sese falan alt katımda mesela kadın hergün temizlik yapıyo tak tuk annem geldi gecen üst üste padanamı yapıyo dedi dedim yok o her sabah 9 da makine ceker aksama kadar ergen bi oglu var aksamları babasıyla kavga eder kapıları carpar 3 yasında bi kızı var gece aglar

normal seyler bunlar apartman yani bide ben sese alıskınım kendimde bagarak konusurum neseliyim temizlik yaparken falan acarım ciftetelli ooo tak tuk bende ses yaparım yani

kızlar alt katımda oturan yeni evli bir çift var..geçtiğimiz zamanlarda çok fazla misafirleri geliyor ve çok gürültü yaptılar. Bu yüzden bir kere çok ses yaptıkları abarttıkları bir gün aşağı kapılarına indim ve kibarca uyardım tamam dediler. Artık öyle eve misafir toplayıp bağırıp çağırmıyorlar ama tabi duvarlar ince olduğundan ve kadın çok yüksek sesle konuşan gülen bir insan olduğundan acayip sesi geliyor..deli gibi kahkaha atıyor sürekli ve ben o sesten artık nefret eder hale geldim. Duydukça kalbim hızla çarpıyor..gidip tekrar uyarsam ne diyeceğim ,yüksek sesle gülme mi diyeceğim..veya nasıl bu takıntımı yenerim. Gidip uyarsam bu sefer çirkeflik yaparlar biliyorum..bu takıntımı yenmem konusunda nolur bana yardımcı olun..

ara 155i tatlım sıkayet et

Gülme yada başka bişey sonuçta sizi rahatsız ediyor. Gidip düzgünce konuşsanız işte apartmanın yapısından sorun biliyorum ama takıntı yaptım falan deseniz kibar bir dille uyarsanız belki çirkeflik yapmazlar

Arkadaslar konu sahibini neden böyle eleştiriyorsunuz
kadın takıntı yaptığının farkında
komşunu sizlere şikayet etmiyor. Tam tersine bu takıntıdan nasıl vazgeçeceğini soruyor.

Yeni evli çiftler, evlerine insanları doluşturmuyorlar.
Akisne insanlar doluşup 'yeni ev' ziyareti adı altında her fırsatta geliyor.
Duvarlarınızın ince olması onların kabahati değil, ayrıca yeni yaşadıkları bir evde sesin ne kadar geçtiğini kendileri şuan anlamıyorlardır.
Duyduğunuz sesler arasında olmaması gereken bir şey yok.
Bir müzik, elektronik alet, enstrüman ya da eşya taşıma sesi duymuyorsanız, hiçbir şey söylemeye hakkınız yok.
Gülerken ya da konuşurken kimse üst kat duyar mı diye düşünmez, düşünmek istemez zaten.
İnsanlar mutlu olmasınlar mı, evlerinde gülmesinler mi anlamadım ben derdinizi...

Ne şanlıyım ki, salonum yan komşumun yatak odası.
Sabah 5 e kadar oturan misafirlerim oldu ve bir kere bile kapımızı çalmadılar.
Anlayış, empati, anlayış, empati....

Ama çok bağırıyor saat kaç olursa olsun çok gürültülü insanlar hele evlerine biri gelse bizim salonda oturulmuyor..napsam bilemedim çok fena takıyorum kalbim atıyor hıxlı hızlı ses geldikte..

apacik sekilde kadina ayar olmussun sen, yalnizca seslerinden rahatsiz olduguna emin misin?

Ben inanırım insan gıcık oldumu olur sadece gülme değil önceside varmış gıcık haline gelmis.ama size tavsiye takmayın duymayın önemsemeyin bu takıntıyla başedebilirsiniz yoksa çok kavga çıkar araya küslük girer.hic gerek yok.benim salonla yan komşunun salonudabdip dibe biz onları net duyuyoruz onlarda bizi büyük ihtimalle takmıyorum ama napalım duvar ince.sadece özelimizi konusamıyoruz.bende çok pis kahkaha atarım. evim napim en doğal halim.

bence abartmışsın..sen takıntı haline getirmişsin..apartmanda yaşıyorsak gülmicez mi misafir gelmicek mi??siz gelen misafire aman yavaş yürüyün çok gülmeyin diyor musunuz?komşuluk birbirini idare etmektir aynı zamanda..

Arkadaslar konu sahibini neden böyle eleştiriyorsunuz
kadın takıntı yaptığının farkında
komşunu sizlere şikayet etmiyor. Tam tersine bu takıntıdan nasıl vazgeçeceğini soruyor.
Evet, teşekkür ederim komşuyu tanımıyorum etmiyorum kişisel bi gıcıklığım yok. Çok gürültülü yaşadıkları için artık gülme sesleri de batıyot..ayrıca herkese soruyorum apartman hayatında akşam belli bi saatten sonra yüksek sesle konuşmak gülmek yasak değil midir, avrupada sifon çekmek bile yasakmış..

bence abartmışsın..sen takıntı haline getirmişsin..apartmanda yaşıyorsak gülmicez mi misafir gelmicek mi??siz gelen misafire aman yavaş yürüyün çok gülmeyin diyor musunuz?komşuluk birbirini idare etmektir aynı zamanda..
Herkeste birbirini rahatsız etmeme bilinci oluşsa sessiz ol demeye bile gerek kalmaz ki herkrd alışmış gürültülü hayata normal karşılıyor..çalışan insanlar olarak huzur sessizlik istemek anormal bişey mi.

Apartmanda gurultu desibel kurallari:

Yatak odası : 35

Oturma odası : 60

Mutfak, banyo : 70

Bu sinirlarin altindaki gürültüler icin yapabileceginiz hicbir sey yok.
not. Bunlar cok yuksek seviyeler, yani kahkaha ya da konusma ile asilabilecek sinirlar degiller.

Back
X