- 22 Eylül 2022
- 1.829
- 1.737
- 63
- 25
- Konu Sahibi minikfilozof
Merhaba kızlar. Benim 12 yaşımdan beri aileme bir şey olacak takıntım var sürekli onlara bir şey olmasından korkuyorum. Zaman zaman dizginlediğim oldu ama telefonu açmasalar bu kaygılar yine ortaya çıkıyor. Küçükken atıyorum Allah ım annem sağ salim gelsin 3 tane kurban kescem büyüyünce gibi adaklar adıyodum. Şunu yaparsam bir şey olmıycak diyip mesela 4 kere lambaya basıyodum vs. Hala bunları devam ettiriyorum. Bazen dizginliyorum ama çok sıkınınca sağlık sorunu olunca ulaşamayınca yine yapıyorum. Bunun dışında stresliyim insanlara ne cevap vereceğimi bilemiyorum mesela tartışma anında. Sonra ben ezik miyim diye sorguluyorum. Aynı olayı aylarca içimde yaşıyorum. Çocukkende uyangaçtım hep. Annem babamda evhamlı yani özellikle lisede falan daha evhamlıydı daha çok anneö. Bunlarında etkilediğini düşünüyorum. Birde 2019 sonunda en yakın arkadaşım kız kardeşim gibi gördüğüm kişi mide küçültme ameliyatı sebebiyle öldü( doğuştan obez ve oldukça kiloluydu çok zorlanıyordu) bu beni çok etkiledi ama bu olayı bile bak ailen yanında onlar iyi diyerek atlattım bu da çok etkiledi beni. İşimi sevmiyorum çok bunalıyorum hepsi üst üste gelip beni boğuyo çok yorgun hissediyorum. Tahminimce okb'm var. Daha önce bir uzmanla görüşmedim. Böyle konularda tecrübeniz varsa anlatırsanız çok sevinirim. Onun dışında Ankara'da devlet hastanesinde iyi bir psikiyatrist önerisi verirseniz de çok mutlu olurum. Teşekkürler