• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

takı

ASENK

kendimi durduracak değilimmm!!
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2013
1.668
2.309
448
kızlar merhaba,bir kaç gündür kafama bir şeyler takılıyor annemden geleneksel olaylardan fayda yok anladım size sorayım dedim :)) şimdi bu yaz söz ve nişanım olucak ama nişan yemeği olucak 25 kişilik falan öyle abartılı bir şey değil.Bu ay işe girdim okul arası alyansımı kendim almak istiyorum ileride çocuklarıma ilk mimarlık maaşımla almıştım demek istiyorum da :D ama nişanda sevgilimin ailesi ne takmalı emin olamadım sevgilim ne istersin falan diye sordu anneme sordum ne getirirlerse dio :( Onlarda inatla sayı ister gibi soruolar ben 5 bilezik dedim düğünde de 5 olur 10 bilezik işte tamam dedim.O zaman dedi ki set gibi bir şey yok mu? ben de 1 nişanda 2 düğünde olmak üzere 3 beşi biyerde al neticede onlar bizim geleceğimiz olucak ev alıcaz falan dedim bir şey demedi konu öyle karıştı.(başta bunları mı konuşuosunuz demeyin çok sık soruolar artık kafamdan attım bir şeyler)sizce bu tür durumlarda nasıl takı takılır yani mütevazi bir aile için minimum ne istenir. Zenginse içinden geliosa çok yapar elbette.Ben istek oalrak ne söylesem ??

Canım damat tek tas takar sana. Onun alyansının ücretini sen senin alyansının ücretini onlar verir. Nisanda kız tarafı hem geline hem damada saat takar. Erkek tarafı nisanda geline bir bilezik ve ince bir set takar. Düğünde geline kalın bilezik kalın 24ayar set takılır. Kemikleşmiş olanlar böyledir. Ama burası ege yöresinin adeti. Her yörede farklı olabilir canım. Ama istemek olmak herkes kendi cebine uygun olanı takar zaten. Damat adayı bir daha sorarsa canım sız bilirsiniz bızde zorlama yoktur ama abılerımden ablalarımdan bunları bunları gördüm ama ıstıyorum demiyorum zorlamayamsm cebınız neye uygunsa de. Hem kulaklarına karpuz suyu kaçırmış olursun hemde ac gözlü altıncı gelin olmamış olursun ;)

tatlım çok söylemişssin, karşı tarafın durumunu bilmiyorum tabi ama genel olarak nişan 1 ya da 2 bilezik set, düğünde de 2-3 bilezik takılır. Mesela bana 5 bilezik toplamda 100 gr,1 set 70 gr takıldı

bencede çok istemişsin cnm ben 4 bilezik set istemedim onun yerinede 1 bilezik daha yapsınlr 5 bilezik olsun dedim birde güzel bir kolye istedim nişanımda ufk bir kolye taktı nişanlım 2 bilezik dügündede 3 bilezik takıcklr nişanlım güzel buyuk bir kolye takıck okadar birde saat takcklır
benim ailemde 3 tane takıcık bilezikbende damada saat takıcm okadar

kızlar merhaba,bir kaç gündür kafama bir şeyler takılıyor annemden geleneksel olaylardan fayda yok anladım size sorayım dedim :)) şimdi bu yaz söz ve nişanım olucak ama nişan yemeği olucak 25 kişilik falan öyle abartılı bir şey değil.Bu ay işe girdim okul arası alyansımı kendim almak istiyorum ileride çocuklarıma ilk mimarlık maaşımla almıştım demek istiyorum da :D ama nişanda sevgilimin ailesi ne takmalı emin olamadım sevgilim ne istersin falan diye sordu anneme sordum ne getirirlerse dio :( Onlarda inatla sayı ister gibi soruolar ben 5 bilezik dedim düğünde de 5 olur 10 bilezik işte tamam dedim.O zaman dedi ki set gibi bir şey yok mu? ben de 1 nişanda 2 düğünde olmak üzere 3 beşi biyerde al neticede onlar bizim geleceğimiz olucak ev alıcaz falan dedim bir şey demedi konu öyle karıştı.(başta bunları mı konuşuosunuz demeyin çok sık soruolar artık kafamdan attım bir şeyler)sizce bu tür durumlarda nasıl takı takılır yani mütevazi bir aile için minimum ne istenir. Zenginse içinden geliosa çok yapar elbette.Ben istek oalrak ne söylesem ??

soruyorlarsa ne güzel.. durumları yernde ve ısrarla soruyorsa nie istemeyesinki.

Son düzenleme:
bana tanesi 20-21 gr. olan 6 tane bilezik
1 tane ortalama fiyatlarda set
52gr. tranzon kelepçesi
20gr. günlük kelepçe
saat taktılar

set ve kelepçe nişanda , bilezikler düğünde takıldı
birde pırlantam var , onu eşim evlenme teklifi ederken taktı.

ısrarla soruyolarsa durumlarıda varsa aldır
sonuçta onlar size kalıcak ilerde yatırım yaparsınız

Back