Taki sorunsali

Arkadaslar,

bir takim taki sorularim var.
Kafam karisik biraz.
Fikir verirseniz sevinirim.

Öncelikle büyük bir cevreye sahibim ve
evlenecek olan veya dogum yapacak olan arkadaslarim var onlara ne takmaliyim?
Simdi soyle ki, benim arkadas dugununde taki takma mantigim su: bana dugunumde ne taktiysa ben de ona aynisini takarim. Misal yakin bir arkadasim bana nikahimda hicbisey takmadi, bir ev hediyesi dahi almadi. ben de o evlenince nikahina gidicem ve kesinlikle birsey takmiycam ve herhangi bir hediye de almiycam. Dogum konusuna gelince bu devirde dogum yapan arkadaslarima altin takacak kadar varlikli degilim. Nitekim birkac arkadasima bebek kiyafeti goturmusum. Gayet makul bisey. Ha ama ben dogum yapmisimdir, arkadasim bebegime altin takmistir, ben de onun bebegi olunca ona altin takarim. Onun haricinde bebek kiyafeti en uygunu bence.

Görümcem nisanlanacak ona ne takmaliyiz?
Dügünde ne takmaliyiz?
nisanda anne ve babalar disinda taki olmuyor benim bildigim. Genelde erkek ailesi kiza taki takar nisanda. Yani taki gibi bir zorunlulugunuz yok. Dugunde de esiniz gelinin abisi oldugu icin bilezik uygun olur gibi. Tabi maddi durumunuzla da ilgili bu. Yani aslinda bu konularda bir kaide yok. Sadece genel yargilar var. Siz en iyisi butcenizi dusunerek karar verin. Mesela benim teyzem kendi oglunun dugununde gelinine 8 adana burmasi takti. Ben yegeniyim ve bana dugunumde bir ceyrek takti. Yorumu size birakiyorum.

Kaynim nisanlanacak eltime ne takmaliyiz?
Dügünde ne takmaliyiz?
kayinbirader konusu da gorumce gibi. Durumunuz neye elverisliyse onu takin. Nisanda da bir ceyrek ya da yarim takabilirsiniz oglan tarafi oldugunuz icin.

Görümce ve kaynima ev hediyesi neler olabilir?
ev hediyesine ben olsam gerek duymam. Zaten dugunde takilarini takmisim. Evlerine ilk kez giderken de birnkutu tatli ya da pasta alirim bitti gitti. Zaten o ev hediyeleri inanin kenara konup yillarca kaliyor. Cunku zaten yeni dosenmis bir ev var ve alacaginiz sey karsi tarafa hitap etmeyebilir. Mutfak esyasi desen zaten bi dolu ceyiz oluyor. En guzeli dedigim gibi bie kutu tatli goturmek.

Kuzenlerimiz nisanlaniyor onlara ne takmaliyiz?
nisanda bisey takmaniza gerek yok ki. Sadece aileler takiyor. Yani bizim nisanlarda hep oyle oldu.

Bazilari evleniyor onlara ne takmaliyiz.
Yakinliginiza ve size ne taktiklarina gore degisir. Bir kuzenim bana yarim gram takmisti. Ama zamaninda o evlenirken benim ailem ona bilezik, ben de ceyrek takmistim. Mesela bir kuzenim var dugunume gelmedi, arada kusluk yok ama caktirmasak da birbirimizden hoslanmiyoruz. Ben de o evlendiginde gitmiycem. Yani aslinda bu isler hep karsilikli. Suanda mesela sevdigim bir kuzenim evleniyor olsa duruma gram ya da ceyrek takarim.

Listeyi yazinca gözümde bir hayli büyüdü hersey. 24 saat calissak yine yetisemeyiz :skandal:
Fikirlerinizi bekliyorum, en önemlisi görümve ve kayinim.
Vah arkadasim vah, siz battiniz bu gidisle:ruh::ruh::ruh: saka bir yana, baya ustuste gelmis dugun nisan dogum vs. Sirayla cevaplamak adina yukardaki alintiniza kirmizi renkle yazicam dusuncemi.

Simdi soyle ki, benim arkadas dugununde taki takma mantigim su: bana dugunumde ne taktiysa ben de ona aynisini takarim. Misal yakin bir arkadasim bana nikahimda hicbisey takmadi, bir ev hediyesi dahi almadi. ben de o evlenince nikahina gidicem ve kesinlikle birsey takmiycam ve herhangi bir hediye de almiycam. Dogum konusuna gelince bu devirde dogum yapan arkadaslarima altin takacak kadar varlikli degilim. Nitekim birkac arkadasima bebek kiyafeti goturmusum. Gayet makul bisey. Ha ama ben dogum yapmisimdir, arkadasim bebegime altin takmistir, ben de onun bebegi olunca ona altin takarim. Onun haricinde bebek kiyafeti en uygunu bence.

Dügünde ne takmaliyiz?

nisanda anne ve babalar disinda taki olmuyor benim bildigim. Genelde erkek ailesi kiza taki takar nisanda. Yani taki gibi bir zorunlulugunuz yok. Dugunde de esiniz gelinin abisi oldugu icin bilezik uygun olur gibi. Tabi maddi durumunuzla da ilgili bu. Yani aslinda bu konularda bir kaide yok. Sadece genel yargilar var. Siz en iyisi butcenizi dusunerek karar verin. Mesela benim teyzem kendi oglunun dugununde gelinine 8 adana burmasi takti. Ben yegeniyim ve bana dugunumde bir ceyrek takti. Yorumu size birakiyorum.

Dügünde ne takmaliyiz?

kayinbirader konusu da gorumce gibi. Durumunuz neye elverisliyse onu takin. Nisanda da bir ceyrek ya da yarim takabilirsiniz oglan tarafi oldugunuz icin.

ev hediyesine ben olsam gerek duymam. Zaten dugunde takilarini takmisim. Evlerine ilk kez giderken de birnkutu tatli ya da pasta alirim bitti gitti. Zaten o ev hediyeleri inanin kenara konup yillarca kaliyor. Cunku zaten yeni dosenmis bir ev var ve alacaginiz sey karsi tarafa hitap etmeyebilir. Mutfak esyasi desen zaten bi dolu ceyiz oluyor. En guzeli dedigim gibi bie kutu tatli goturmek.

nisanda bisey takmaniza gerek yok ki. Sadece aileler takiyor. Yani bizim nisanlarda hep oyle oldu.

Yakinliginiza ve size ne taktiklarina gore degisir. Bir kuzenim bana yarim gram takmisti. Ama zamaninda o evlenirken benim ailem ona bilezik, ben de ceyrek takmistim. Mesela bir kuzenim var dugunume gelmedi, arada kusluk yok ama caktirmasak da birbirimizden hoslanmiyoruz. Ben de o evlendiginde gitmiycem. Yani aslinda bu isler hep karsilikli. Suanda mesela sevdigim bir kuzenim evleniyor olsa duruma gram ya da ceyrek takarim.

Siz yanmışsınız. Allah yardımcınız olsun.
Bu kadar insana taka taka batar insan ayol.
Ben kim bana ne taktıysa onu takardım sanırım. Yoksa da zorlamayın. Bu devirde birbirine çeyrek bile zor takıyor insanlar. Artık gücünüz neye yeterse...

Abim benden önce evlendi...nisanında Cumhuriyet altını (yengeme) ,düğünde 22 Gr bilezik taktım...sonuçta ana/baba taksa da kardeştiler.Simdi de ana /baba takmayacak mi onlara?
Amin
Bu saydigim.kisiler ben evlenirken bekardilar aileleri takti hediye. Kaynim ve görümcemde kvmin aldigi bileziklerden taktilar dügünümde. Nisanimda bisey takmadilar, sadece kv set takti.

Size ne geldiyse o
Hepsine altın yetiştirmeye çalışırsanız yandınız tabi. Altın almış başını gitmiş. Zaten geçim de zor. Görümce ve eltiye bence bilezik takılır. Ailemde öyle gördüm. Doğum yapacak arkadaşlara da güzel süslü püslü hediye sepeti yapar, içine bebeğin ihtiyacı olacak şeyler koyardım. 150-200 lirayı arası birşey tutar. Şu an çeyrek altının fiyatı neredeyse 400TL.
Kayına ve görümceye ev hediyesi olarak züccaciyeden tsbak çanak birşey alırdım. Bilezik zaten oldukça pahalı bir hediye.
Evlenen arkadaşlara 100-200 TL.
Nişanlanacak olan kuzenlere nişanda 100 TL. Düğünde 200 TL veya küçük altın.
Bence nişanda birşey takmaya gerek yok, ya bir de bunu çıkardılar hem gereksiz masraf hem takı sorun. İçinize sinmiyorsa çeyrek takılabilir. Ayrıca bekar da olsalar çalışıyorlarsa onların da size takması gerekirdi. Çocuk için e-bebekten bebek takımları var alt ve üst şeklinde onlardan hediye götürebilirsiniz. Ben eskiden çeyrek alıyordum ama artık kıyafet alıyorum hediye olarak. Ev hediyesi olarak nevresim takımı English home madam coco’dan.

Para miktari verdiniz. Ben yurt disindayim. 200tl yüksek miktar gibi görünsede 200€ olarak düsünürsek cok ucuk bir miktar 😂

Bebek hediyeleri tek 1 takim alsam ayip olur cok alsam ceyrek miktari tutar. Suanda 65€ ceyrek. Trde ne kadar ceyrek? Olmazsa oraya gidene ismarlarim getirir

Amin
Bu saydigim.kisiler ben evlenirken bekardilar aileleri takti hediye. Kaynim ve görümcemde kvmin aldigi bileziklerden taktilar dügünümde. Nisanimda bisey takmadilar, sadece kv set takti.

Para miktari verdiniz. Ben yurt disindayim. 200tl yüksek miktar gibi görünsede 200€ olarak düsünürsek cok ucuk bir miktar 😂

Bebek hediyeleri tek 1 takim alsam ayip olur cok alsam ceyrek miktari tutar. Suanda 65€ ceyrek. Trde ne kadar ceyrek? Olmazsa oraya gidene ismarlarim getirir
Bu konularda ayip diye bisey yok inan ki. Bir bebek kiyafetiyle gittiniz diye karsi taraf sizi ayipliyorsa, o onun ayibidir. Ben bir arkadasimin bebek gormesine gitmistim.alt ust bir takim almistim bebek kiyafeti. Ve yaklasik 3 ay sonra benim nikahim oldu ve bu arkadasim ayni sehirde 40 dk lik mesafeyi gelemedi dandik bir bahaneyle. Birak takiyi nikahima bile gelmedi. Yani degmiyor inan ki. O yuzden taki konusunda cok rahat ol. Benim akrabalarimdan durumu gayet iyi olup da bana yarim gram takan oldu.

Kayınınızın düğününde kaynınıza takmanız gerekmiyor mu? Eltiye mi takılıyor ben yanlış mı biliyorum yav😱 yoksa ikisine ayrı ayrı mı takılıyor kayın ve eltiye?

Amin

Euro olduğunu söyleseydiniz keşke. Ben burada TL hesabı yapıyorum. 😂
Çeyrek altın 60 Euro. Sepet yapmaya kalksanız birer takım, oyuncak, bakım malzemesi 100 Euro'yu bulur. Bebelere birer tane çeyrek alın gitsin. Arkadaşlara samimiyete göre yarım bile olabilir. 120 Euro yapar. Duruma göre 100 Euro da olur. Kayınla görümceye bilezik. Kuzenlere arkadaşlara olduğu gibi çeyrek veya yarım. Gönlünüzden ne koparsa derim ben. Maddi duruma da bağlı. Çevre geniş. Ben kaba bir hesap yapıp öyle karar verirdim.

Kayınınızın düğününde kaynınıza takmanız gerekmiyor mu? Eltiye mi takılıyor ben yanlış mı biliyorum yav😱 yoksa ikisine ayrı ayrı mı takılıyor kayın ve eltiye?

aslinda bende öyle biliyorum. hatta bizim tarafta geline alinan bileziklerden kayinvalide kardeslere takmasi icin verir. onun haricinde damada para takilir. emin olamadim ama yinede, esimin ailesinde nasil bilmiyorum

Euro olduğunu söyleseydiniz keşke. Ben burada TL hesabı yapıyorum. 😂
Çeyrek altın 60 Euro. Sepet yapmaya kalksanız birer takım, oyuncak, bakım malzemesi 100 Euro'yu bulur. Bebelere birer tane çeyrek alın gitsin. Arkadaşlara samimiyete göre yarım bile olabilir. 120 Euro yapar. Duruma göre 100 Euro da olur. Kayınla görümceye bilezik. Kuzenlere arkadaşlara olduğu gibi çeyrek veya yarım. Gönlünüzden ne koparsa derim ben. Maddi duruma da bağlı. Çevre geniş. Ben kaba bir hesap yapıp öyle karar verirdim.

suan cevrek 65€ ve yarim 135€. sanirim arkadasima ceyrek takicam, para carcur oluyor altin kolay bozulmuyor birde direk kiza kaliyor :halay:

kaba hesap yapmaya korkuyorum :skandal:
ev hediyesi kimsede olmuyor mu ben abartiyormuyum acaba, ev hediyesi dedigim görümceme ceyize katki , kaynima elektronik bisey

Arkadaslar,

Kafam karisik biraz.

Dügünde ne takmaliyiz?

Dügünde ne takmaliyiz?

Listeyi yazinca gözümde bir hayli büyüdü hersey. 24 saat calissak yine yetisemeyiz :skandal:
Görümce ve kayına nişanlarında gram takın.
Doğuranlara 100tl
Kuzenlere 100tl (çok yakın kuzen ise eşin 50 daha takabilir toplam 150 tl)
Görümceye düğününde tam altın takın
Kayına da abi ise bizde bilezik takılır gramı düşük yada gramı fazla ayarı düşük uygun bişey takın gitsin.

Arkadaslar,

Kafam karisik biraz.

Dügünde ne takmaliyiz?

Dügünde ne takmaliyiz?

Ayrıca ev hediyesi de görümcenize küçük ev aleti alabilirsiniz çaycı kahve mak. Blender gibi.
Eltinize de gümüşlük tarzı bişey alabilirsiniz. Salonuna hediye.

Ayrıca ev hediyesi de görümcenize küçük ev aleti alabilirsiniz çaycı kahve mak. Blender gibi.
Eltinize de gümüşlük tarzı bişey alabilirsiniz. Salonuna hediye.

ev aletimi yoksa züccaciye malzemelerinden mi dha karar veremedim.

gümüslük ne?

ev aletimi yoksa züccaciye malzemelerinden mi dha karar veremedim.

gümüslük ne?
Züccaciye basit kalabilir borcam filan. Ama elektrikli alet daha faydalı olur diye düşünüyorum tabi karar sizin
Gümüş gondollar oluyor gümüş süsler hediyelikler hani kalitesiz durmaz gümüş bir hediye.

Züccaciye basit kalabilir borcam filan. Ama elektrikli alet daha faydalı olur diye düşünüyorum tabi karar sizin
Gümüş gondollar oluyor gümüş süsler hediyelikler hani kalitesiz durmaz gümüş bir hediye.

züccaciye derken kastim kaliteli porselen ve dünyaca ünlü marka ürünler ismini yazmak istemiyorum.
Kendi kullanmayacagim biseyi bskasina almam gibi bir huyum var :KK48:
bu yüzden hediye secerken zorlaniyorum.

Gümüs gondol ve tepsiler söz kesilirken cikolata, lokum ve baklava esliginde eltime götürülüyor. Bu yüzden öyle birsey almasam daha ii olur ve zevkini hic bilmiyorum.
Daha cok elektronik bisey düsünüyorum ama kiz ceiyzinde olmayan bisey olmali. karar veremedim henüz. ama mutlaka kaynimin isine de yarayacak bisey olmali.

züccaciye derken kastim kaliteli porselen ve dünyaca ünlü marka ürünler ismini yazmak istemiyorum.
Kendi kullanmayacagim biseyi bskasina almam gibi bir huyum var :KK48:
bu yüzden hediye secerken zorlaniyorum.

Gümüs gondol ve tepsiler söz kesilirken cikolata, lokum ve baklava esliginde eltime götürülüyor. Bu yüzden öyle birsey almasam daha ii olur ve zevkini hic bilmiyorum.
Daha cok elektronik bisey düsünüyorum ama kiz ceiyzinde olmayan bisey olmali. karar veremedim henüz. ama mutlaka kaynimin isine de yarayacak bisey olmali.
Bilemedim şimdi. Sizde haklısınız.

Arkadaslar,

Kafam karisik biraz.

Dügünde ne takmaliyiz?

Dügünde ne takmaliyiz?

Doğum yapacaklara yakınlığa göre 100 lira yada gramında yarısı var ondan. Düğün yapanın ailesi ne taktı size ona göre sizde takın. Bide aranızdaki bağa bağlı. Eşimin kuzeni doğum yaptı gram altın getirmiştim ona iki sene önce. Ben bu sene doğum yaptım kendisi bana bebek takımı getirdi. :işsiz:Kayınvaldem düğünlerinde lira taktı onlar çeyrek. Mesela onlardan birinin düğünü doğumu olsun 50 liradan fazla takmam. Durumlarıda var bu arada.

aslinda bende öyle biliyorum. hatta bizim tarafta geline alinan bileziklerden kayinvalide kardeslere takmasi icin verir. onun haricinde damada para takilir. emin olamadim ama yinede, esimin ailesinde nasil bilmiyorum

suan cevrek 65€ ve yarim 135€. sanirim arkadasima ceyrek takicam, para carcur oluyor altin kolay bozulmuyor birde direk kiza kaliyor :halay:

kaba hesap yapmaya korkuyorum :skandal:
ev hediyesi kimsede olmuyor mu ben abartiyormuyum acaba, ev hediyesi dedigim görümceme ceyize katki , kaynima elektronik bisey
Tabi ki ev hediyesi olur. Durumunuz varsa alın derim.

Back
X