Taki sorunsali

ohlala

Üye
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2018
177
255
23
35
Arkadaslar,

bir takim taki sorularim var.
Kafam karisik biraz.
Fikir verirseniz sevinirim.

Öncelikle büyük bir cevreye sahibim ve
evlenecek olan veya dogum yapacak olan arkadaslarim var onlara ne takmaliyim?

Görümcem nisanlanacak ona ne takmaliyiz?
Dügünde ne takmaliyiz?

Kaynim nisanlanacak eltime ne takmaliyiz?
Dügünde ne takmaliyiz?

Görümce ve kaynima ev hediyesi neler olabilir?

Kuzenlerimiz nisanlaniyor onlara ne takmaliyiz?
Bazilari evleniyor onlara ne takmaliyiz.

Listeyi yazinca gözümde bir hayli büyüdü hersey. 24 saat calissak yine yetisemeyiz :skandal:
Fikirlerinizi bekliyorum, en önemlisi görümve ve kayinim.

Durumunuz neye elveriyorsa onu takmali onu almalisiniz.
durum leyla :halay:
Genel bir görüs yokmudur buna bu takilabilir, suna su takilabilir diye :rolleyes:
Evlenenlere en yüksek 200 lük takın, Doğum yapanlara 100lük gitsin :KK53:
Sorunsal yazan konulara cevap yazamama “Sorunsalım” var ama o kadar çok kişi varmış ki Allah yardım etsin dedim.

Aslinda ben de öyleyim ama kisiler ve özel günler cok olunca kisadan o kelimeyi yazdim :KK48:
Amin bu duaya ihtiyacim var:super:

Gram altın takın çeyrek aldı başını uçtu:KK55:

gram altin ne kadar?
dogum yapanlara onu takabilirim :rolleyes:

En büyük Türk adetidir. Onlar sana ne taktiysa onu 😂

Sorun suki onlar bizden sonra evleniyorlar, dolayisiyla takiyi anne-babalari takti, kendileri bisey takmadilar :KK49:
Ve bu bahsettigim dogum yapacaklara aynisini takma durumum yok, cünkü benim cocugum yok :KK22:

Genel bir görüs yokmudur buna bu takilabilir, suna su takilabilir diye :rolleyes:

Aslinda ben de öyleyim ama kisiler ve özel günler cok olunca kisadan o kelimeyi yazdim :KK48:
Kuzenler için fazla olabilir ama elti ve görümce için çeyrek yada yarım takmaktansa künye-bileklik tarzı birşeyler olabilir

Gorumceye eltiye nisanda kucuk altin dugunde bilezik arkadaslarin dugununde bebek gormesinde kucuk altin.genel gorus...

Siz yanmışsınız. Allah yardımcınız olsun.
Bu kadar insana taka taka batar insan ayol.
Ben kim bana ne taktıysa onu takardım sanırım. Yoksa da zorlamayın. Bu devirde birbirine çeyrek bile zor takıyor insanlar. Artık gücünüz neye yeterse...

gram altin ne kadar?
dogum yapanlara onu takabilirim :rolleyes:

Sorun suki onlar bizden sonra evleniyorlar, dolayisiyla takiyi anne-babalari takti, kendileri bisey takmadilar :KK49:
Ve bu bahsettigim dogum yapacaklara aynisini takma durumum yok, cünkü benim cocugum yok :KK22:
Abim benden önce evlendi...nisanında Cumhuriyet altını (yengeme) ,düğünde 22 Gr bilezik taktım...sonuçta ana/baba taksa da kardeştiler.Simdi de ana /baba takmayacak mi onlara?

görümce ve kaynınıza nişanda çeyrek altın, düğünde bilezik yakışık alır. extra bir ev hediyesine gerek var mı bilemedim. bence yok, size de yazık.
kuzenlere yakınlığınıza ve samimiyetinize göre nişanda çeyrek altın, düğünde yarım altın veya nişanda gram düğünde çeyrek olabilir.
evlenecek ve bebişi olacak arkadaşlarınıza da yine samimiyetinize ve görüşme sıklığınıza göre çeyrek, gram veya hediye olabilir.

Gorumce, kayin gibi akrabalara bilezik takmak daha uygun ama altinin durumu ortada. Onlardan size ne geldiyse aynisini goturmeniz en uygunu olacaktir yine de. Yeni dogan bebeklere de ceyrek takiverin. Onlar da sizin cocugunuz olunca vmceyrek getirirler. Karsi taraf da cok zor durumda kalmamis olur.

Arkadaslar,

Kafam karisik biraz.

Dügünde ne takmaliyiz?

Dügünde ne takmaliyiz?

Listeyi yazinca gözümde bir hayli büyüdü hersey. 24 saat calissak yine yetisemeyiz :skandal:
Size ne geldiyse o

Arkadaslar,

Kafam karisik biraz.

Dügünde ne takmaliyiz?

Dügünde ne takmaliyiz?

Canım eğer çok yakın arkadaşımsa çeyrek takarım değilse yakınlık derecrme göre düşer . Gotumceye ve kayinizin düğününde bizde bilezik takılır ki bana kaynım takmıştı ve gorumceyim aynı zamanda ve bilezik geldi . Kuzunlere olan takılar da aranızdaki iletişime bakar eğer çok samimiyseniz arkadaşlarıma çeyrek takmam kuzenlerime takarım malum 400 TL oldu Valla Allah kolaylık versin

Arkadaslar,

Kafam karisik biraz.

Dügünde ne takmaliyiz?

Dügünde ne takmaliyiz?

benim görümcem nişanlandı evde aile arasında bir nişandı 200 tl taktık düğününde bilezik takıcaz, diğerlerinede çeyrek diye tutturmam piyasanın durumu malum para takardım, bizden sonra evlenen herkesin takısını kayınvalidemler götürüyor, çok yakınımızsa kuzen vs ve durumumuz o an el veriyorsa çeyrek takıyoruz.

Hepsine altın yetiştirmeye çalışırsanız yandınız tabi. Altın almış başını gitmiş. Zaten geçim de zor. Görümce ve eltiye bence bilezik takılır. Ailemde öyle gördüm. Doğum yapacak arkadaşlara da güzel süslü püslü hediye sepeti yapar, içine bebeğin ihtiyacı olacak şeyler koyardım. 150-200 lirayı arası birşey tutar. Şu an çeyrek altının fiyatı neredeyse 400TL.
Kayına ve görümceye ev hediyesi olarak züccaciyeden tsbak çanak birşey alırdım. Bilezik zaten oldukça pahalı bir hediye.
Evlenen arkadaşlara 100-200 TL.
Nişanlanacak olan kuzenlere nişanda 100 TL. Düğünde 200 TL veya küçük altın.

Şimdi bu sizin maddi durumunuza göre değişir

örneğin biz iş arkadaşlarımızın uzak olduklarımıza 3-4 kişi birleşir çeyrek takardık samimi olduklarımıza çeyrek takardık

ama şimdi yüksek fiyatlar

bizim eşimle kuzen tarifemiz vardı yarım altın

evlenen kuzene yarım altın

o dönem evlenenlere taktık

bende kuzen az eşimde çok

bir kaçına samimi olduklarımıza biz anne babadan ayrı taktık yarımı

bir kaçına da şehir uzak vs olunca kv dem yarım altını aldı biz de yol masrafı yapıp gittik ki onlar altından daha fazla tutuyor

ben kendi kuzenimin düğününe gidemedim bebeğim yeni doğmuştu ona da yarım fiyatında bilezik aldım

görümceme nisanda küçük altın taktım düğünde bilezik

kaynımın bebeğine yarım taktık o bizimkine çeyrek taktı

kuzenlerden sadece biri bebek görmeye geldi

biz de kimsenin bebeğini görmeye gitmedik bize gelen yurt dışında ona gitmek de kısmet olmadı

özetle içinden gelen konumuna uyanı tak

ama naçizane önerim kaynına ve görümcene aynısını yap önce onların hediyeleri ayarla sonra diğerlerine kalandan ayır

bu devirde bebek görmeye gram altın da olur 100 tl de olur

hoş eltime bir hastane çıkışı almıştım küçük altın fiyatına hala yanarım keşke altın alsaymışım diye

ayrıca altın taktım ama kıyafetler arada kaynadı gitti yani hediye alınca da çok pahalı almamak lazım

kardeş grubuna yani görümce kayına bilezik
diğerlerine küçük altın genel görüş bu yönde
ama diğerleri kısmını gram altın olarak değiştirebilirsiniz

Bence nişanda birşey takmaya gerek yok, ya bir de bunu çıkardılar hem gereksiz masraf hem takı sorun. İçinize sinmiyorsa çeyrek takılabilir. Ayrıca bekar da olsalar çalışıyorlarsa onların da size takması gerekirdi. Çocuk için e-bebekten bebek takımları var alt ve üst şeklinde onlardan hediye götürebilirsiniz. Ben eskiden çeyrek alıyordum ama artık kıyafet alıyorum hediye olarak. Ev hediyesi olarak nevresim takımı English home madam coco’dan.

Back
X