• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

takı seti ile ilgili bir soru sormak istiyorum???

mazot

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2009
446
0
96
İstanbul
Merhaba arkadaşlar kafama takılan tuhaf bir olay var banamı tuhaf geliyor anlayamadımda sizlere sormak istedim..
Mesele şu 3.4 ay önce bir arkadaşım evlendi erkek tarafı takı setini arkadaşıma sormadan kendileri gidip almışlar benim çok tuhafıma gitti. Takı seitni takıcak olan arkadaşım onun beyenmesi gerekmiyo bunun neden yaptıklarınıda anlamış değilim arkadaşıma sordum sormadınmı niye böyle yapmışlar senin niye haberin olmadı takı seti alınırken diye sormuş arkadaşım nişanlısına o hediyedir öyle alınır demiş biz hiç böyle bişe duymadık benim yengem evleneceği zaman elinde katalokla geziyodu hiç karar verememişti hangi modeli alacağına arkadaşım şimdi takı setini takamıyo hiç tarzı olmayan bişey değiştiremiyoda ayıp olur diye öylece duruyo kutusunda sizce bu durum normalmi??

tabiki normal değil.
gidip kendi beğenmesi gerekirdi.
bende öyle oldu yani.

daha önceden alınmış olabilir bu takı seti.
başka bi neden olamaz gibi.

benim kuzenim evlendi dayımlar kıza set taktı onlrda önceden ellerinde para varken almıslardı yani daha kuzenim nişanlanmadan düğünde o takıldı mesela ama biz eşimle gidip secmiştik

aslında kendisi beğenir .
benimde eşimin ailesi düğüne yakın almıştı.zaten 1 setten başka hiç bişey takmadılar. 1 küçük lira bile.eşim aldı bileziklerimi hep. onlara verdi onlar taktı.(alamıcak durumda değillerdi.durumları iyiydi)
uzak bir şehirdelerdi düğün için gittiğimizde getirip gösterdiler seti.isterse hasır seti alalım demişlerdi.bende çok dikkatli kullanmak gerektiği için istememistim hasır seti aslında çok severim.onlarda 22 ayar bir set almışlar.haklarını yiyemem beğenmediysen değiştirelim dediler. ama düğüne 2 gün vardı ve o kadar hastaydımki değiştirmedim.
çok ağır her zaman takılacak bişey değil keşke hasır alsaydım diyorum şimdi.

Benimkide ben yurtdisinda oldugum icin bensiz alindi..

Ama kayinbabam/kaynanam olsun görümcem olsun hepsi sürekli degistirebilecegimi ifade ettiler mecbur kaldiklari icin aldiklarini söylediler.

Bende aldiklari taki bana takilan bir takiya cok benzedigi icin degistirdim.

Kimse ne alindi nede kizdi.

yok bu durum öyle değil hiç beyenmediysen değiştir gibi bişi söylenmemiş arkadaşım değiştirse surat edicekler beyenmedinmi birsürü şey söylicekler o kadar eminlerki zevklerinden

yok bu durum öyle değil hiç beyenmediysen değiştir gibi bişi söylenmemiş arkadaşım değiştirse surat edicekler beyenmedinmi birsürü şey söylicekler o kadar eminlerki zevklerinden

o zaman hic almasinlar ondan iyi..

Begenmedigi bir seyi niye taksin ki?

Yanlis yapmislar gercekten,hic anlayamiyorum.

biz de nişanlımla ikimiz beğendik. aileler de yoktu. zaten nişanlım aldı altınımı önceden alınmış beğenmek zorundayım gibi bişey olamaz

Merhaba arkadaşlar kafama takılan tuhaf bir olay var banamı tuhaf geliyor anlayamadımda sizlere sormak istedim..
Mesele şu 3.4 ay önce bir arkadaşım evlendi erkek tarafı takı setini arkadaşıma sormadan kendileri gidip almışlar benim çok tuhafıma gitti. Takı seitni takıcak olan arkadaşım onun beyenmesi gerekmiyo bunun neden yaptıklarınıda anlamış değilim arkadaşıma sordum sormadınmı niye böyle yapmışlar senin niye haberin olmadı takı seti alınırken diye sormuş arkadaşım nişanlısına o hediyedir öyle alınır demiş biz hiç böyle bişe duymadık benim yengem evleneceği zaman elinde katalokla geziyodu hiç karar verememişti hangi modeli alacağına arkadaşım şimdi takı setini takamıyo hiç tarzı olmayan bişey değiştiremiyoda ayıp olur diye öylece duruyo kutusunda sizce bu durum normalmi??

arkadaşım normal olanı kızla beraber gidilerek kıza beğendirilerek takı setinin alınmasıdır. mesela ben nişanlıyım. nişan olacağı zaman erkek tarafıyla beraber gittik ve hepsini nişanlımla beraber beğendik. yani bnim beğenime bırakıldı herşey.alyans,tektaş, set hepsi benim istediğim modeller oldu. doğrusu budur. ama bazı aileler masraf olmasın diye yani kızın isteyeceği şey çok pahalıdır mesela ama onların alacakları daha uygun bişeydir. bu nedenle kızı görtürmüyorlar takı alışverişine.benim bir arkadaşımada benzer şey yapıldı. sözde kızı götürmüşler. kız hep pahalıları beğenmiş. tabi mecbur almışlar ama kaynana arkadan konuşuyordu nişanda göytürmiycem kızı diye. kendimiz alalım diyordu.durum budur yaniiii

artık bu olay olmuş. dediğin gibi değiştirme yapılmamalı bence. yalnız arkadaşın eşiyle konuşmalı bu durumu ve izah etmeli güzelce. bu yaptıklarının yanlış olduğunu bilmeliler.

biz nişan takılarımı nişanlımla birlikte beğenerek aldık. aslında senin arkadaşınında gidip görmesi lazımdı. olan olmuş inşallah düğünde öyle olmaz.

biz nişan takılarımı nişanlımla birlikte beğenerek aldık. aslında senin arkadaşınında gidip görmesi lazımdı. olan olmuş inşallah düğünde öyle olmaz.

arkadaşım evli takı setini düğünde taktılar nişanda dört tane bilezik taktılar dört denmez aslında ikisini geri isteyip düğünde taktılar:oklava:

arkadaşım normal olanı kızla beraber gidilerek kıza beğendirilerek takı setinin alınmasıdır. mesela ben nişanlıyım. nişan olacağı zaman erkek tarafıyla beraber gittik ve hepsini nişanlımla beraber beğendik. yani bnim beğenime bırakıldı herşey.alyans,tektaş, set hepsi benim istediğim modeller oldu. doğrusu budur. ama bazı aileler masraf olmasın diye yani kızın isteyeceği şey çok pahalıdır mesela ama onların alacakları daha uygun bişeydir. bu nedenle kızı görtürmüyorlar takı alışverişine.benim bir arkadaşımada benzer şey yapıldı. sözde kızı götürmüşler. kız hep pahalıları beğenmiş. tabi mecbur almışlar ama kaynana arkadan konuşuyordu nişanda göytürmiycem kızı diye. kendimiz alalım diyordu.durum budur yaniiii

söylediklerine katılıyorum arkadaşım belki üç beş kuruşluk daha pahalı bişeyi beyenir diye böyle yapmışlardır kesin

Bencede arkadaşın bunu nişanlısına söylemeli yoksa hiçbirşey istediği gibi olmaz :umursamaz:
Her seferinde işine geleni alıp önüne atarlar oda kırmamak sesini çıkarmazsa mecburen şansına razı olur
Sonuçta da tüm merakları hevesi suya düşer bu durumu kardeşim yaşadığı için çok iyi anlayabiliyorum
Burda işi ayarlayacak olan erkektir annesine durumu anlatırsa kimse karışmaz zaten ama annesinin sözünden çıkmıyorsa bilemem tabi :1rolleyes:
Bizim damat öyleydide ondan diyorum annesi ne diyosa o oluyodu:mymeka:

aynen benimde arkadaşın gibi oldu!!!hiç görmedim alınan setimi nişanda da düğünde de!!!
ama eşimin annnesi yok ölmüş.teyze kızları ve görümcem almışlar setimi.nişandan önce tel açtılar ,ne istersin diye sordular cinsler:oklava:bişey istemem dedim.sonra nişan günü taktıklarında gördüm setimi.iş nişanlınızda biter kızlar,ben saf gibi sölemedim.söleyemesniz bile gezerken illaki kuyumcu göreceksiniz ,beğendiniz modeli gösterin!!!diğer modeller içinde ayy çok kötü hayattta böle takmam deyin delikafaduldenkesin sizide götürüler set almayakaydirigubbakcemile(kardeşimde böle yaptırdım benkötükedihüso

bence normal değil aşırı anormal onların adetlerini falan bilemem onları itham etmek istemem ama genelde gelin daha pahalı beğenir diye pek çoğu gidip ucuz yollu bişiler alıyo canım benim arkadaş çevremdede oldu ama benim arkadaşım takamam bunu diyerek değiştirdi.

arkadaşım evli takı setini düğünde taktılar nişanda dört tane bilezik taktılar dört denmez aslında ikisini geri isteyip düğünde taktılar:oklava:

isterseniz sözde de taksınlar, ne abartı yarabbi. altının fiyatından haberiniz var mı? düğünü bu kadar eziyet haline getirdiğimiz için erkeklerin evlilik yaşı kırka dayandı artık. Altın konusu bu kadar mevzu edilecek bir konu mu? yapmayın allah aşkına. :umursamaz:

Back