• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Takı ne takmam lazım?

Eski ofisimde ki çalışma arkadaşlarımın ikiside evlenecekti ben de her ikisine de 200'er TL takarım diye düşündüm.

Birinin düğünü Mayıs'ta oldu 200 TL taktım.

Bu arada geçen hafta da benim kardeşimin düğünü oldu, ben bu arkadaşlara da davetiye gönderdim. Ama ne geleceklerini ne de takı takacaklarını düşünüyordum, pek tanımıyorlar çünkü, kardeşimde bilmez onları. Geldiler ve her ikisi de ayrı ayrı 100'er TL para taktılar.

Şimdi diğer arkadaşın düğünü de bu akşam, ben kardeşime de para taktığı için borçlu kalmamak adına 309 TL takayım diyorum ama, bu seferde Mayıs'ta düğün yapan arkadaşa ayıp olacak. İkisi aynı ortamda çalışıyor.
İlk düğün yapana 200, sonraki düğün yapana 300 takmam ayıp olur mu sizce? 200 taktığımın da evine bi hediye alırım diyordum ama bilemedim 🤔

Buna da 200 TL takıp, her ikisinin evlerine bir hediye mi yapsam sizce hangisi mantıklı?
Sizin 200 TL taktığınız arkadaşınız, kardeşinize 100 TL takmış. Heralde diğer 100 TL yi de siz evlenince takmayı düşündü aklınca 😃 evine falan da hediye almayın, ne gerek var. Zaten siz fazlasını takmışsınız.
Diğer arkadaşınız da 100 TL getirmiş. Ona da 150 yada maximum 200 takın. Fazlasına da hediyeye de gerek yok.

Arkadaşlar hepinize teşekkür ediyorum yanıtlarınız için.

Şöyle Mayıs'ta evlenen arkadaş ile 1 sene aynı ofiste çalıştım, dün evlenen arkadaş ile 6 sene çalıştım.

Ama sorarsanız ikisini de eşit severim ayrım yapmam.

1 sene çalıştığım arkadaşım hamilelik dönemin de çok yardımı oldu bana Allah razı olsun çok işimi gördü beni o halimle hiç zorda koymadı. Diğeri de işte 6 yıl hatırı var ailemden çok onları gördüm.

Ben 200 taktım ama onlarda bana doğumda ofisce hediye yapmışlardı yani karşılıksız değil.
İnşallah evlerine de birer ev hediyesi alıp gidicem yakın zamanda.
Tekrar teşekkürler.

Back