- Konu Sahibi Ojeli-Ejderya
-
Yok 5 10 gr takanlar zaten uzak akraba vs oluyor. Aileler 5 10 gr takmazlar bizde. 20 25 30 takılıyor çoğunlukta ama en fazla 20 sanırım. Aşiretlerde 50 fln var ama iki ailede aşiret değiliz şükürBen ici bos altin sevmiyorum, satinca da para etmiyor zaten. Gosteris olsun diye de 5/10 gram bilezik taktirmazdim aileme
Bizde de sevgilimin birikmişiyle yapılacak. Babası seneler önce vefat etmişti. Annesinin bişeyler yapma imkanı yok, büyük ihtimalle yapamayacak sormadım. Sorma gereği duymadım. Benim ailemde ne takar bilemiyorum bizimde geçim sıkıntımız yok ancak çok aşırı biieyler beklemiyorum onlardanda. Bizimde düğün eşyalar krediyle olacak. Ödeyemediğimiz yerde yine bilezikler devreye girecek zaten. Bir bilezik sevdamda yok açıkcası. Meraktan soruyorum bilgim olsunBenim eşimin ailesi 3 4 tane 10gram takmıstı diye hatırlıyorum. Durumları cok iyi değil emekli maasıyla gecinen insanlar muhtemelen kayımvalidem kendi altınlarımı bozup taktı onları da bana. ben hic sormadım ne takacaklar ne yapacaklar evi düğünü de eşimle birlikte yaptık hep biraz kredi biraz birikim yaptık. Buyuk yardım benim ailemden geldi bizimkilerin cok sukur bir geçim sıkıntısı yok.
Bundan 7-8 yıl önce 20 gr düz bilezikler 1cm falan kalınlığındaydı. altın fiyatı artınca aynı model ve gramda bilezikler olmuş 2-3 cmMerakımda bundan. Çevremde düğününde 10 ar gr 5tane bilezik takılanda 5 tane bileziğim var diye dolanıyor... 5 tane 30gr bilezik takılanda 5 bileziğim var diye dolanıyor. Anlayamıyorum bu işin oluru ne
Siz yine de fazla açılmayın eşya konusunda o zamanBizde de sevgilimin birikmişiyle yapılacak. Babası seneler önce vefat etmişti. Annesinin bişeyler yapma imkanı yok, büyük ihtimalle yapamayacak sormadım. Sorma gereği duymadım. Benim ailemde ne takar bilemiyorum bizimde geçim sıkıntımız yok ancak çok aşırı biieyler beklemiyorum onlardanda. Bizimde düğün eşyalar krediyle olacak. Ödeyemediğimiz yerde yine bilezikler devreye girecek zaten. Bir bilezik sevdamda yok açıkcası. Meraktan soruyorum bilgim olsun
Bizde düğünümüzü kendimiz yaptık ve markalar yerine yerel markalardan aldık mobilyalarımızı. İnan çoğu markadan daha kaliteli ve çok daha ucuzaBizde de sevgilimin birikmişiyle yapılacak. Babası seneler önce vefat etmişti. Annesinin bişeyler yapma imkanı yok, büyük ihtimalle yapamayacak sormadım. Sorma gereği duymadım. Benim ailemde ne takar bilemiyorum bizimde geçim sıkıntımız yok ancak çok aşırı biieyler beklemiyorum onlardanda. Bizimde düğün eşyalar krediyle olacak. Ödeyemediğimiz yerde yine bilezikler devreye girecek zaten. Bir bilezik sevdamda yok açıkcası. Meraktan soruyorum bilgim olsun
Aynen bende ondan bahsettim. Adet fazla görünsün diye gramı düşük takıyor millet. Bizde genelde 20 25 30 takılıyor ama kuzenimin nişanda güya çok zrngin olan aile 2 adet 10ar gr bilezik takmış. Mesela buna çok şaşırdım. Durumu olmasa tamamda. Zenginimde zenginim diye ortada dolanıp 10gr garip oldu.Bundan 7-8 yıl önce 20 gr düz bilezikler 1cm falan kalınlığındaydı. altın fiyatı artınca aynı model ve gramda bilezikler olmuş 2-3 cmamaç gösteriş
Siz yine de fazla açılmayın eşya konusunda o zaman
Bizim tarafta yani babamın tarafında herkes bilezik takar. Benim babam, annem, amcam, halam, babaannem, kardeşim bilezik takmışlardı. Eşim tarafında amca vs altın taktılar, onlarda böyle. İç anadolu böyle sanırım. Kız tarafından herkesin bilezik taktığını görmedim hiç, takılırsa da bir tane takılıyor.Szin oralarda kız ve erkek tarafları eşit mi takıyor genelde? Bilmediğim için soruyorum. Cevabınızdan böyle bir anlam çıkardım ama?
Eş ailesi 13 bilezik taktı 25 er gramdıMerhaba. Hepimiz gibi bende biliyorum takı meselesinin (adet/gr) ailelerin maddi durumları ve gelenek göreneğe göre şekillendiğini. Merakım şu; geline takılan bilezikler GENELLİKLE kaç gr oluyor? İstisnalar olsada genellikle 20gr olarak yapıldığını duydum bu doğru mu? Birde size düğünde neler takıldı hem eşinizin ailesi hem sizin aileniz olarak gr ve adet olarak yazabilirseniz çok sevinirim.
Ay bu reşatın yarımı tamıda mı vardı. altında takı olaylarına az çok hakimim ama çeyrek yarım tam diğerlerini bilmiyorum ata lira falan bişeyler diyolar oralara hiç hakim değilimBizde düğünümüzü kendimiz yaptık ve markalar yerine yerel markalardan aldık mobilyalarımızı. İnan çoğu markadan daha kaliteli ve çok daha ucuza
Benim bileziklerim 5 tane 20 grdı bir de beşi bir yerde takıldı. Nişanda da kolye,bileklik ve küpe takıldı. Anne babam da birer tane 20 gr bilezik kardeşlerim de yarım Reşat taktı.
Ben altın sevmediğim için yatırımlık burma aldım.
Bir tanıdığımız ise 7tane Reşat, 5 tane 15 grlık takı yapmıştı gelinine. Kolye, küpe, bileklik de nişanda takıldı
Ay geri alcaz diye tutturmadılarsa baya bişey takılmış sana. güzel yatırım olmuştur aman maaşallah diyim nazar değmesin20 gramlık altı bilezik. 60 gramlık zincir. 90 gramlık set. 2 tane de berbat modelli yüzük. Birini bayramda, diğerini kına gecesinde takmışlardı.
Benim de alakam yoktur altınla salkımla ama insam bozduracağı zamam bir üzülmüyor değil. Gönül isterdi ki saklayalım coluğuma cocuğuma kadar kalsın ama bu devirde öyle olmuyor malesef biz de bozdurduk mecburBizde de sevgilimin birikmişiyle yapılacak. Babası seneler önce vefat etmişti. Annesinin bişeyler yapma imkanı yok, büyük ihtimalle yapamayacak sormadım. Sorma gereği duymadım. Benim ailemde ne takar bilemiyorum bizimde geçim sıkıntımız yok ancak çok aşırı biieyler beklemiyorum onlardanda. Bizimde düğün eşyalar krediyle olacak. Ödeyemediğimiz yerde yine bilezikler devreye girecek zaten. Bir bilezik sevdamda yok açıkcası. Meraktan soruyorum bilgim olsun
Valla ata, reşat, tam bunlar üç aşğı beş yukarı aynı fiyatlarda olan altınlar; farkı ne ben de tam olarak bilmiyorumAy bu reşatın yarımı tamıda mı vardı. altında takı olaylarına az çok hakimim ama çeyrek yarım tam diğerlerini bilmiyorum ata lira falan bişeyler diyolar oralara hiç hakim değilim
Bende iç anadoludayım ama biraz ailelerlede alakası var sanırım. Bizde amca teyze hala onlarda bilezik takar ama 10 15gr lık takar. Bazı ailelerde erkek tarafı bile çeyrek takıyor kardeşine koca koca adamlar. Herkesin adet dediği şey farklıBizim tarafta yani babamın tarafında herkes bilezik takar. Benim babam, annem, amcam, halam, babaannem, kardeşim bilezik takmışlardı. Eşim tarafında amca vs altın taktılar, onlarda böyle. İç anadolu böyle sanırım. Kız tarafından herkesin bilezik taktığını görmedim hiç, takılırsa da bir tane takılıyor.
Merhaba. Hepimiz gibi bende biliyorum takı meselesinin (adet/gr) ailelerin maddi durumları ve gelenek göreneğe göre şekillendiğini. Merakım şu; geline takılan bilezikler GENELLİKLE kaç gr oluyor? İstisnalar olsada genellikle 20gr olarak yapıldığını duydum bu doğru mu? Birde size düğünde neler takıldı hem eşinizin ailesi hem sizin aileniz olarak gr ve adet olarak yazabilirseniz çok sevinirim.
Geri alacağız diye tutturmazlar asla ama düğünde akraba konu komşunun taktıkları bir kutuda toplandı ve onlarda kaldı. Burada böyleymiş. Borç mantığı olduğu için, onları geri takacaklarmış. Bizde öyle bir şey yok, her şey gelin ve damada takılır. Sırf öyle yaptıkları için kına gecesi mekanının parasını takılanlardan ödettim ben de babama. Gerisi bende kaldı.Ay geri alcaz diye tutturmadılarsa baya bişey takılmış sana. güzel yatırım olmuştur aman maaşallah diyim nazar değmesin
Maşallah eşin nereli acaba? 13 bilezik 25er gr doğulu mu diye düşündüm direkt. Senin ailende güzel takmış maşallahEş ailesi 13 bilezik taktı 25 er gramdı
Benim ailem 4 bilezik ( anne baba ıkı abla olmak uzere) 25 er gramlık bilezik taktılar
1 de esime kunye taktı anne babam, pahalı bı kunyeydı gram bılmem
Büyük ablam cimridir ceyrek taktı Cokta fifi
Ahaha çok iyi yapmışsın. Evet bazı yerlerde var erkek tarafı alıyor parayı vs. Çeyreği tamı gramı falanda alan var. Benden büyük kuzenimin kayınvalide yakasından herşeyi söküp almıştı. Elinde bi tek bilezik ve kolyeleri kaldı.Geri alacağız diye tutturmazlar asla ama düğünde akraba konu komşunun taktıkları bir kutuda toplandı ve onlarda kaldı. Burada böyleymiş. Borç mantığı olduğu için, onları geri takacaklarmış. Bizde öyle bir şey yok, her şey gelin ve damada takılır. Sırf öyle yaptıkları için kına gecesi mekanının parasını takılanlardan ödettim ben de babama. Gerisi bende kaldı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?