• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bisküvi - Kurabiye Tarifi Tahinli Toplar (resimli)

Azeri kizi

Türkiye'mmm
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2007
5.700
12
683
46
Almanya
Un kurabiyesi kivaminda,ici ceviz dolu bir kurabiye.En sevdigim kurabiye bu.

2 türk kahvesi fincanı tahin
* 1 su bardağı sıvıyağ
* 1 su bardağı pudra şekeri
* 1 paket vanilya
* 2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
* aldığı kadar un

Malzemelerin hepsini bir kaba koyup karıştırın. Un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamuru nemli bir bez altında 10-15 dk. dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Tepsiye yerleştirin. 180 derecelik fırında yarım saat kadar pişirin. Soğuyunca üzerine pudra şekeri serpin

Iste o kurabiye bu.

kurwg2tz2.jpg

po016br5fe6.jpg

Son düzenleme:
kesinlikle güzel bi tarife benziyor...değişik kurabiye tarifine ihtiyacım vardı...tahin alınca muhakkak deneyeceğim...

ama ben o kurabiyelerin yanında başka şeylerde görüyorum..:)

teşekkürler arkadaşım...

Sagolun Arkadaslar.Size yeminle söylüyorum ki bu kurabiye hayatta yedigim en güzel kurabiye.Tarifi ögrendigimden beri kac kac kereler yaptim ama doyamiyorum.
Yapinca nasil oldugunu yazin olurmu?Ha birde az pisirmeyin,o zaman tahin islak kaliyor.Biraz iyi pissin.

ellerine sağlık bende yapacağım bu kurabiyen de cevizleri nerde içinde mi:uhm::tomato:

bugün annemle beraber yaptik bu cok güzel tarifini...
evdeki herkes bayildi tahinli toplara...
tekrar tesekkür ediyorum canim...
herkesin denemesini tavsiye ediyorum

bugün annemle beraber yaptik bu cok güzel tarifini...
evdeki herkes bayildi tahinli toplara...
tekrar tesekkür ediyorum canim...
herkesin denemesini tavsiye ediyorum
Seninde anneninde ellerinize saglik.
Cok sevindim yapmaniza.
Bu tarifi komsuma verdigimden beri her misafirine yapiyor.
Hatta bugün de yapmis.

çok sagolasin azeri kizi arkadaşlari iftara çagirdim söylemesi ayip senin kurabiyenden yaptim hepsi bayildi çok begendiler ama görünüşü pek seninki gibi olmadi ama tadi süperdiii birazçikta firindan kaynaklandi yandi eline saglik

bende en kısa zamanda deneyeceğim kabartma tozu konmuyor herhalde malzeme listesinde yok özelliği bu herhalde değilmi

Evet kabartma tozu hic konmuyor.
Zaten un kurabiyesi ki´vaminda oluyor.
Un kurabiyesine de konmaz ya kabartma tozu.
Denerseniz ellerinize saglik.

canım ben seninki kabarık görünüyor diye bende koyayım iftarda rezil olmayayım diye kabartma tozu koydum boşuna koymuşum ama öle çook kabarmadı bi fonksiyonu yok yani tahinli toplarda koymasakda olur bende bi işe yaramadı bundan sonra koymucam a.s

canım ben seninki kabarık görünüyor diye bende koyayım iftarda rezil olmayayım diye kabartma tozu koydum boşuna koymuşum ama öle çook kabarmadı bi fonksiyonu yok yani tahinli toplarda koymasakda olur bende bi işe yaramadı bundan sonra koymucam a.s

Kabartma tozu koydugun icin kesin
sekli daginik olmustur.Bunun ici kitir
kitir disida unlu gibi oluyor.Bence de
bir dahakine koyma.Ama gerci öylede
cok begenmistiniz,ama olsun.

Sagolun Arkadaslar.Size yeminle söylüyorum ki bu kurabiye hayatta yedigim en güzel kurabiye.Tarifi ögrendigimden beri kac kac kereler yaptim ama doyamiyorum.
Yapinca nasil oldugunu yazin olurmu?Ha birde az pisirmeyin,o zaman tahin islak kaliyor.Biraz iyi pissin.

arkadaşım sana katılıyorum süpper tadı var ben denedim harika saol arkadaşıma.s.

Back