Bisküvi - Kurabiye Tarifi Tahinli Kurabiye-Resimli

Lyre

TuğçEgehan
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2008
8.972
8
40
çok lezzetli pratik bir kurabiye

marmelat,reçel,çikolata sos da kullanılabilir.

2 yumurta
1 su bradağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
alabildiği kadar un
tahin,pekmez

tüm malzemeyi karıştırıp sert bir hamur elde edince ceviz büyüklüğünde parçalar koparın üzerine kaşıkla bastırıp tahin-pekmez karışımını koyun üzerine yarım cevizde kapatabilirsiniz 170 derecede kızarana kadar pişirin.

Son düzenleme:
tahinli.jpg

pişirmek falan yok dimi..

ben migrostan almıştım bir paket çok lezzetliydi leblebi tozu tahin var gibi değişik vbir tadı vardı. bu da o tip bişiy galiba.

tahinli kurabiye yapıyorm gerceken çok lezzetli olyor ohh yanında çay bunu da deneycem :))))

masallah canima
kiz ne hamaratsin
ne gizli cevherler var sende
yeni yeni cikariyosun ortaya
ellerine saglik
cok güzel görünüyo

ay saf ben cnm 170 derecede kızarana kadar pişirion :kedi:
kursta yaptıklarımız bunlar paylaşmak güzeldir deyip paylaşıom kaydirigubbakcemile3

ay saf ben cnm 170 derecede kızarana kadar pişirion :kedi:
kursta yaptıklarımız bunlar paylaşmak güzeldir deyip paylaşıom kaydirigubbakcemile3

asıl saf ben canım:)))

evliliğin ilk zamanları toplasan en fazla 1 ay yemek gibi bişiyler yaptım brazı yandı birzı pişmedi... son 3- aydır belki daha fazladır hiç bişiy yaptığım yok biraz fazlaca acemiym:kedi:

bir ara kk da ki tüm tarifleri denemek istiyoorum:))

Ellerine sağlık Lyre.
Cidden pratik ve leziz bir kurabiyeye benziyor.
Ben tahinle ceviz katıp yapıyorum pekmez karıştırmıyorum hiç ; ama eminim bu şekilde de harika olur..
Hele ki bu günlerde bol vitamin ve enerjiye ihtiyacımız var;bağışıklık sistemimizin kuvvetlenmesi için..
Pekmez ve tahin - her açıdan faydalı - abartmamak kaidesi ile..
Deneyeceğim aklımda olsun..

Sağol gülüm

ben sana gülüm demem gülün ömrü az olur. :1closedeyes:

Hehh yapıyın yapıyın da gel arkadaşım bigün çaya mı diyon:mymeka:

Neyse şaka tabiiii

Lyre kafam ellerine sağlık ben dietteyken yapma şunları yaaa:dilcikar::dilcikar:

çağrırım cnm beyim evde sürekli artıık biliosun evde küçük olunca rahat edemeyiz die çağırmıyorum ama yeni evimde inş :eek:

X