Taciz ve Arkadaşımın Tepkisi ya da Tepkisizliği

Meredith Grey

Su’nun Annesi 🤰🏼
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2015
5.233
6.047
Merhabalar herkese,

Geçtiğimiz gün toplu taşıma aracında tacize uğradım. Bunu detaylıca anlatmak istemiyorum.

Kendimi kötü hissettim ve bir arkadaşımla konuşma gereği duydum. İlk olarak aklıma 11 yıllık arkadaşım geldi. Aradım. Müsait olmadığını vs söyledi. WhatsApp'tan tacize uğradığımı yazdım. Mesajı okudu. Saatlerce online oldu, ne bir mesaj yazdı ne de aradı. Bütün bir akşam, gece, sabah..

Sağolsunlar diğer arkadaşımlarım desteklerini esirgemediler.

Bu 'sözde' arkadaşım olan insanın nice bencilliğini görmüştüm. Tolere edilebilir mevzular olduğu için, hep affettim.
Sosyal medyada sürekli kadınlarla ilgili duyar kasan bir arkadaşımız bir de bu kişi.

Hiç bir açıklama yapmadan hayatımdan çıkardım onu. Her yerden engelledim.

Sadece bencil biri değil, kötü biri olduğunu da düşünüyorum.
O kadar kalbim kırıldı ki. Kendimi o kadar kötü hissediyorum ki. İnanması belki zor ama tacizden daha çok arkadaşımın bu yaptığı üzdü beni.
Sizlere içimi dökmek istedim.

Son düzenleme:
E müsait değilim demiş, belki müsait olunca dönecekti.
Kendi işletmesi var. Öyle müsait olamama gibi bir durum yok. Çalışan dahi olsa insan bir 5 dakika izin isteyip çıkabilir.

Kaldı ki bütün akşam, gece, sabah aramak için müsait olamadı mı?

Merhabalar herkese,

Geçtiğimiz gün toplu taşıma aracında tacize uğradım. Bunu detaylıca anlatmak istemiyorum.

Kendimi kötü hissettim ve bir arkadaşımla konuşma gereği duydum. İlk olarak aklıma 11 yıllık arkadaşım geldi. Aradım. Müsait olmadığını vs söyledi. WhatsApp'tan tacize uğradığımı yazdım. Mesajı okudu. Saatlerce online oldu, ne bir mesaj yazdı ne de aradı.

Bu 'sözde' arkadaşım olan insanın nice bencilliğini görmüştüm. Tolere edilebilir mevzular olduğu için, hep affettim.
Sosyal medyada sürekli kadınlarla ilgili duyar kasan bir arkadaşımız bir de bu kişi.

O kadar kalbim kırıldı ki. Kendimi o kadar kötü hissediyorum ki. İnanması belki zor ama tacizden daha çok arkadaşımın bu yaptığı üzdü beni.
Evet ilgilense gerçek bir arkadaş olurmuş. Ama bence daha önce bencilliğini gördüğünüz zaman yollarınızı ayırmalıydınız. Bencil dedikten sonra bu tavrı bana garip gelmedi

Merhabalar herkese,

Kendimi kötü hissettim ve bir arkadaşımla konuşma gereği duydum. İlk olarak aklıma 11 yıllık arkadaşım geldi. Aradım. Müsait olmadığını vs söyledi. WhatsApp'tan tacize uğradığımı yazdım. Mesajı okudu. Saatlerce online oldu, ne bir mesaj yazdı ne de aradı.

Geçmiş olsun InsaAllah bir daha başiniza bu tür olaylar gelmez. Ama şayet gelirse bunu kimseye soylemeyin. Neden tacize ugradiginizi insanlara soyluyorsunuz? O da bir başkasina soyler bu kadar mi çok guveniyorsunuz ona? Taciz sirasinda o adamjn agzinin payini verseydin daha iyi olurdu belki de verdin. Asla susma taciz sirasinda. Ama kimseye de anlatma.

Zaten itici bulduğum bir üyesiniz. Ama böyle bir konuda da itici olamazsınız diye düşünüyordum.

Bir derdim var girişinde bile sadece içimizi dökebileceğimiz yazıyorken bu ne?
Icimi dokmek istedim sadece diyen sensin
Bende ona istinaden tamam dedim. Yorum yapin dememissin.
Dokme mi dedik?
Sorduk mu beni itici bulup bulmadigini
Yooo.

Kendi işletmesi var. Öyle müsait olamama gibi bir durum yok. Çalışan dahi olsa insan bir 5 dakika izin isteyip çıkabilir.

Belki onun da bir sıkıntısı vardı. Belki yoğundu. Belki kafası doluydu. Arkadaşlar her an bize amade olamayabilirler.

E belki whatsapta bir görüşme halindeydi görüşmesi biter bitmez dönecekti size ?? Belki o an ki yoğunluktan mesajınızı unuttu.. Niye hemen engelliyorsunuz ki ? Yaşadığınız olay çok kötü. Bir taciz yaşadığınız zaman orada o adamı mahvetmeniz ve bağırmanız gerekir bunları yaptnız mı yoksa oradan sessizce ayrıldınız mı ?

Olmamıştır belki. İnsanların sizin dışınızda da hayatları var, dertleri var. Belki başına bir şey geldi, belki bir sıkıntısı var. Dünya sizin etrafınızda dönmüyor ki.

Tacize uğramışsınız, olay geçmiş gitmiş. Bir aciliyeti yok ki durumun. Dertleşme seansı üç gün sonra bile yapılır. Gelip sizi kurtarmasını, bir yerden almasını istemediyseniz gereksiz trip olmuş.

Ha hayatınızda tutmak istemediğiniz bir insandır anlarım. Ama dertleşmek istedim müsait değilim dedi bir bahane değil.

eee ? hemen cevap vermek zorunda mı ? Ayrıca taciz edildiğnizde millete anlatıp dertleşeceğinize orda olay çıkarsaydınız.

başka bir derdi olamaz mı ? Bence bencil olan sizsiniz
Hemen mi cevap vermeliydi dedim? Bütün akşam, gece, sabah boyunca bekledim.

Uzaktan akıl vermek kolay. O an hangi durumda olduğumu biliyor muydunuz acaba? Ya da olay çıkartmadığımı vs. Yazık, üzüldüm sizin gibi bir hemcinsim olduğuna.

Yakın arkadaşında böyle bir konu açtığımda kendisine öncelikli olmak isterim. Çünkü özel ve tatsız bir durum belli ki teselliye ihtiyaç var.

Anlamadığım ise niye bir sürü insanı arayıp onlara tacize uğradığınızı söylediniz. Bu çok özel bir bilgi niye herkese bunu anlatma ihtiyacı hissettiniz. Ben şahsen utanırım yani herkese anlatmaya

Zaten itici bulduğum bir üyesiniz. Ama böyle bir konuda da itici olamazsınız diye düşünüyordum.

Bir derdim var girişinde bile sadece içimizi dökebileceğimiz yazıyorken bu ne?
Çok ayıp ama..

Konu açtığınızda herkesin her türlü yorum yapabileceğini göze almanız gerekir.

Geçmiş olsun InsaAllah bir daha başiniza bu tür olaylar gelmez. Ama şayet gelirse bunu kimseye soylemeyin. Neden tacize ugradiginizi insanlara soyluyorsunuz? O da bir başkasina soyler bu kadar mi çok guveniyorsunuz ona? Taciz sirasinda o adamjn agzinin payini verseydin daha iyi olurdu belki de verdin. Asla susma taciz sirasinda. Ama kimseye de anlatma.
Niye anlatmıyoruz kimseye? Bizi mi suçlarlar tacize uğradık diye? Ayıp mı tacize uğramak?

Hemen mi cevap vermeliydi dedim? Bütün akşam, gece, sabah boyunca bekledim.

Uzaktan akıl vermek kolay. O an hangi durumda olduğumu biliyor muydunuz acaba? Ya da olay çıkartmadığımı vs. Yazık, üzüldüm sizin gibi bir hemcinsim olduğuna.
Surekli hakaretler ediyorsun insanlara
Farkinda misin?

X