Tatlı Tarifi Tabağıyla yenilen Tatlı-Resimli

kalemkitap2

Kapsama Alanı Dışında !
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2006
1.977
6
156
Diğer
Öncelikle çikolatayı benmari usulü eritip, yağlı kek kağıtlarının iç kısımlarına kalın bir şekilde çay kaşığı yardımı ile çikolatayı sürüp dondurucuya yerleştirelim.
Bu arada 1 su bardağı soğuk süt ile krem şantiyi katı bir kıvama gelinceye kadar çırpalım.
Arzu edilen meyveleri ( Kivi, karpuz,şeftali,çilek,portakal v.s.) küp şeklinde doğrayalım.
Dondurucudan çikolatalı kek kağıtlarını alalım. Kağıtları çikolatadan ayırıp, uygun bir servis kağıdının üzerine yerleştirelim.
İçerisine krema sıkma şırıngası ile önce krem şanti sıkıp bir sıra karışık meyve dizelim, tekrar krema sıkıp bir sıra daha meyve dizdikten sonra, Antep fıstığı veya çikolata sosu ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Son düzenleme:
ellerinize sağlık cnm ay çikolata kazanına atsaar beni yok demem valla. paylaşımın için tşk

wowwwwwwwwwwww harika bir fikir bayildim dogrusu
biraz cukulata islemi zahmetli gibi görünüyo
ama denenmeyede deger
paylasim icin cok tskler

pazar gunu ablamları ıns ıftara davet eetım bu tatlıyı yapmak ıstıyorumda yaglı kagıdı nerdne bulcam marketlerde satılırmı aynı bu sekıl

ayyy bitanem vallaa bayılırım böle değişik şık sunumlu şeylere tam benim tarzım ellerine fikrine sağlık mutlaka denicemm opuyorumnanaktan

Isıyla direkt temas etmemesi gereken gıdalar bu yöntemle pişirilir veya eritilir. Gıdanın bulunduğu kap, ocak üzerindeki veya fırın içerisindeki sıcak su dolu bir başka kabın üzerine oturtularak gıdanın pişirilmesi veya eritilmesi işlemi gerçekleştirilir.
Benmari usulü bir yemek pişirirken en önemlisi bu işe uygun bir tencere kullanmanız. Aksi halde pişim çok uzun sürer. Derin tencerelerden kaçınmalısınız. Su dolu kabın dibine küçük bir tabak koymayı deneyin. Böylece hararetli bir pişime engel olabilirsiniz.

benmari.jpg

alıntıdır.

Back
X