• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

T seklinde rahim tup bebek mi yaptirmaliyim ?

Merhabalar, bizim de durumumuz oldukça benzer. Sağ tüp tıkalı görünüyor. Sol yumurtalığımda da çikolata kistim var. Rahmim de T şeklinde. Daha önce sadece dış gebelik yaşadım, düşük vs yok. Dış gebeliğin nedeni araştırılırken bunları öğrendik.

Histeroskopi için pek çok doktor ve hocayla görüştük. Diğer arkadaşların da dediği gibi iki görüş var. Bana henüz düşük yaşamadığım için histeroskopi ameliyatı önermediler. Biz diğer sorunlardan ötürü tüp bebek deneyeceğiz.

İnşallah doğru yoldayızdır, hepimize kolay gelsin
Siz istanbuldaysanız tam prof ercan baştu nun hasta profilisiniz değerlendirin derim

Ben hist ve tüp bebek derim. Doğal yolla oldu olmadı diye aylarca stres yapmak insanı mahvediyor. Bir de laparoskopide karından delik açılacak onun iyileşme süreci var. Ben 2. Yolu tercih ederdim.
bu arada ben hist ile hafif t şeklimi düzelttirdim 3 hafta önce gayet sıkıntısız bir işlem 2 ay sonra da transferim olacak onu bekliyorum🙏🏼
Histeroskopi sonrasi hemen tup bebek islemlerine baslanilmiyor sanirim bazi yerlerde islem sonrasi tekrar hsg yapildigini okudum. Sizde boyle bir durum oldumu yoksa hemen tup bebege mi baslandi . birde histeroskopi islemini adet bitimi mi oldunuz?

Histeroskopi sonrasi hemen tup bebek islemlerine baslanilmiyor sanirim bazi yerlerde islem sonrasi tekrar hsg yapildigini okudum. Sizde boyle bir durum oldumu yoksa hemen tup bebege mi baslandi . birde histeroskopi islemini adet bitimi mi oldunuz?
Aynen öyle. Benim önce ilaçlarla olgunlaştırma yapılıp yumurtalarım toplantı. Sonraki ay adetimim 7. Günü histereskopi yapıldı. Şubatta tekrar hsg görmek istiyorum dedi doktorum. Mart ayında kısmetse transfer olacak. Süreç bu şekilde biraz uzadı ama en sağlıklısı nasılsa öyle olsun dedim

Öyle bi çıkmazdayız ki Allah yardımcımız olsun ne yapacagimi şaşırmış durumdayım 1 kimyasal gebeligim oldu. Tekrardan hamile kaldım bugünde keseyi görmeye gittim kese görünmeyince doktorum tekrardan kan tahlili istedi beta hcg degerim düşmüş düşük olacak muhtemelen beklemedeyim doktorum kan pıhtılaşman olabilir dedi bu yüzden tutunamayabilir genetik test yaptiricam düşük olduktan sonra, doktorum rahim şekil konsunda gebeliğe engel durum değil demişti klomen ilaçla gebe kaldım ama düşükle sonuçlanacak şimdi 🙁
Yaaa üzüldüm, çok geçmiş olsun. Ben de aynı durumu yaşadım, sizi anlayabiliyorum. İnşallah öncelikle siz sağlıkla atlatabilirsiniz, sonra da kucağınıza bebeğinizi alabilirsiniz. Bunlar hep stres ama yine de şükürler olsun ki tedavisi vs mümkün olan stresler. Gönlünüzü ferah tutun...

Yaaa üzüldüm, çok geçmiş olsun. Ben de aynı durumu yaşadım, sizi anlayabiliyorum. İnşallah öncelikle siz sağlıkla atlatabilirsiniz, sonra da kucağınıza bebeğinizi alabilirsiniz. Bunlar hep stres ama yine de şükürler olsun ki tedavisi vs mümkün olan stresler. Gönlünüzü ferah tutun...
Amin canım Allah razı olsun, bugün kanamam başladı. çok şükür tedavisi mümkün olan rahatsızlığımız var Allah beterinden korusun inşallah sağlıkla sihhatla evlatlarımıza kavuşuruz.

Benim bi arkadaşımda 3 kez tüp bebeği baska merkezde yaptırdı 4.tüp bebeği Bulat beyde yaptırdı ve tuttu ikizlerini kucağına aldı bile 😊 inşallah güzel sonuçlar alırsınız ne zaman gitmeyi düşünüyorsunuz.

Reglimin 2. günü gitmeyi planlıyorum tüm testlerime orda yeniden bakılsın istiyorum. Ocak sonuna doğru giderim sanırım.
Gitmeden 1 hafta önce tam kan sayımı baktıracağım Sağlık ocağında, onlarda elimizde olsun.

Şuan tüm ilaç kullanımını bıraktım folik asitte dahil, Bulat Bey ile sıfırdan başlamak istiyorum. Bu son 1 yılı yaşanmamış gibi davranacağım yani :)

Ben Bahçeci'ye gitmek istedim aslında ilk, fakat orda ne özel sağlık sigortam geçiyor nede muayne ücretleri karşılanabilecek düzeyde.
Bu sebeb ile arkadaşımın şiddetli tavsiyesi ile İsyanbul Şişli Kolan Hastahanesinde ki bir doktora gitmeyi planlıyorum. Ameliyat olup olmama konusunda da kendisi ile görüşeceğim o ne derse o artık.

Herkes de aynı olacak değil tabi ama arkadaşım tüp bebek yaptı, o kadar çok ağrısı sızısı olduki, o iğnelerden hormon tedavileri, yumurta toplama işleminden filan inanın doğal yolla olması için dua eder oldum. En fazla histeroskopi ameliyatı olalım sonrası çorap söküğü gibi gelsin inşallah
Bende tedavi görüyorum ama tüp bebek iğnelerinin hiç bi yan etkisni görmedim iğneyi yaparken yanma okuyor o da hemen geçiyor kişiden kişiye değişiyor galiba etkileri. Bende t rahim ve perdeden dolayı histeroskopi oldum 45 dk sürmüş sonrasında biraz kanama dışında ağrım falan yoktu aynı gün taburcu oldum

Reglimin 2. günü gitmeyi planlıyorum tüm testlerime orda yeniden bakılsın istiyorum. Ocak sonuna doğru giderim sanırım.
Gitmeden 1 hafta önce tam kan sayımı baktıracağım Sağlık ocağında, onlarda elimizde olsun.

Şuan tüm ilaç kullanımını bıraktım folik asitte dahil, Bulat Bey ile sıfırdan başlamak istiyorum. Bu son 1 yılı yaşanmamış gibi davranacağım yani :)
Adınıza çok sevindim yeni başlangıçlar hayırlarla sonuçlansın inşallah Rabbim gönlümüzden geçen dualarınızı isteklerinizi kabul etsin 😌 bizleride durumunuzdan habersiz bırakmayın bilgilerinize ihtiyacımız var güzel şeyler duymak bizi çok rahatlatıyor bi umut kapısı daha açılıyor :)

Bende tedavi görüyorum ama tüp bebek iğnelerinin hiç bi yan etkisni görmedim iğneyi yaparken yanma okuyor o da hemen geçiyor kişiden kişiye değişiyor galiba etkileri. Bende t rahim ve perdeden dolayı histeroskopi oldum 45 dk sürmüş sonrasında biraz kanama dışında ağrım falan yoktu aynı gün taburcu oldum
aaa ciddi misiniz? peki histeroskopi sonrası spiral takılıyormuş yeniden yapışma ömlenmek için 1 ay kadar kalıyormuş doğru mu bu? Ara ara rahim kasılmaları oluyormuş ameliyat sonrası diyorlar tecrübelerinizi söyler misiniz?

Adınıza çok sevindim yeni başlangıçlar hayırlarla sonuçlansın inşallah Rabbim gönlümüzden geçen dualarınızı isteklerinizi kabul etsin 😌 bizleride durumunuzdan habersiz bırakmayın bilgilerinize ihtiyacımız var güzel şeyler duymak bizi çok rahatlatıyor bi umut kapısı daha açılıyor :)

İnşallah güzel haberler verebiliriz her birimiz... Ocak sonu bir gelsin hemen gideceğim. 15 gün öncesinden alınabiliyormuş randevu. beklemedeyim o sebebp ile

aaa ciddi misiniz? peki histeroskopi sonrası spiral takılıyormuş yeniden yapışma ömlenmek için 1 ay kadar kalıyormuş doğru mu bu? Ara ara rahim kasılmaları oluyormuş ameliyat sonrası diyorlar tecrübelerinizi söyler misiniz?
Yok bana takılmadı spiral operasyon sonrası bir takım ilaç kullandım ama yapışıklık olmadı ve ertesi gün işe gittim kasılma falanda olmadı çok rahattım

Cnm hayırlı akşamlar histeroskopi kaç liraya yapıldı

Bugün uzun süredir gitmek istediğim tüp bebek uzmanı yard. doçent ile telefonda görüşme şansı yakaladım kızlar. Kendisine durumumdan bahsettim. 1 senedir korunmadığım halde (eşimde de bende herhangi bir başka sorun yok) hamile kalamamamın ciddi bir durum olduğunu ancak T Rahim için ameliyat önermediğini, rahme yapılan her müdahalenin yumurtalara ciddi zarar verdiği hatta yumurta kayıplarına neden olduğunu, kolay kolay karar verdiği bir ameliyat olmadığını bildirdi. Hatta başka bir yerde de kimseye ciddi bir şekil bozukuğu yok ise önermediğini söyledi.
Direkt tüp bebek önerdi. Direkt tüp bebek önermesi her ne kadar ticari gibi gelse de kafa karışıklığım 2 ye katlandı diyebilirim.

Ameliyat olup olmama konusunda ciddi anlamda kafam bulandı şuan

Son düzenleme:
Bugün uzun süredir gitmek istediğim tüp bebek uzmanı yard. doçent ile telefonda görüşme şansı yakaladım kızlar. Kendisine durumumdan bahsettim. 1 senedir korunmadığım halde (eşimde de bende herhangi bir başka sorun yok) hamile kalamamamın ciddi bir durum olduğunu ancak T Rahim için ameliyat önermediğini, rahme yapılan her müdahalenin yumurtalara ciddi zarar verdiği hatta yumurta kayıplarına neden olduğunu, kolay kolay karar verdiği bir ameliyat olmadığını bildirdi. Hatta başka bir yerde de kimseye ciddi bir şekil bozukuğu yok ise önermediğini söyledi.
Direkt tüp bebek önerdi. Direkt tüp bebek önermesi her ne kadar ticari gibi gelse de kafa karışıklığım 2 ye katlandı diyebilirim.

Ameliyat olup olmama konusunda ciddi anlamda kafam bulandı şuan
Allahım o kadar zor bi karar ki hergün biseyler duyup öğreniyorum tamamen kafa karışıklığı inşallah sağlıklı güzel sonuçlar alırsınız. Benimde genetik sonuçlar çıktıktan sonra tekrara doktorla görüşeceğim ameliyat için.

çok üzüldüm...
Bende geçtiğimiz ay ve ondan önceki ay klomen ve çatlatma iğnesi kullandım ama olmadı.
çok güçlü bir yapınız var belli, hamile kalsam ve rahimim yüzünden düşse veya dış gebelik yaşasam sizin kadar güçlü olamam sanırım.

Doktorum aşılama öneriyor ancak ben bu rahim ile o kadar para verip aşılama yapmak istemiyorum. Tutarsa bile düşme ihtimali var çünkü. Ameliyat olup olmama konusunda da her doktor ayrı bir sey söylüyor iyice çıkmaza girdim dediğiniz gibi.

Son çare iyi bir doktor buldum ona gideceğim o ne derse onu yapıcam, herşeye en baştan başlayacağım o doktor ile reglinin 2. günü gideceğim bu yüzden
Çok çok geçmiş olsun canım. İstanbul da olacaksan tavsiye edermisin kim?

Yok bana takılmadı spiral operasyon sonrası bir takım ilaç kullandım ama yapışıklık olmadı ve ertesi gün işe gittim kasılma falanda olmadı çok rahattım
Çok geçmiş olsun canım. İstanbul da olduysan kim oldugunu öğrenebilirmiyim

Back
X