T rahim ile sorunsuz doğum yapanlar

amigurumiterapi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2024
27
7
İlk hamileliğimde bebek gelişmediği için kürtaj oldum. Sonrasında doktorun şüphesiyle rahim filmi çektirdim. T şeklinde rahime sahip olduğum ortaya çıktı. Doktor işlem yaparak rahim şeklini düzeltebileceğini söyledi. Ben hemen bunu yaptırmak istemediğim için farklı bir doktora gittim. Daha yeni film çektirdiğim için bu işlemin gerekip gerekmediği konusunda hemen karar veremeyiz dedi. Yani 4 boyutlu olarak komtrol edip gerekiyorsa işlem yapacaktı. Ama rahimi yormayalım dedi bir ay sonra regl olup bitince gel dedi. Bu bir ay mutlaka gebelik dene diyerek beni yönlendirdi. Tabi ben ikilemde kaldım. Yani işlem olmadan gebe kalmamın risklerini sordum. Hiç bir risk olmadığını bu şekilde doğum yapan bir çok hastasının olduğunu 36-37. Haftalara kadar bebeğin rahimde kaldığjndan bahsetti. Kafa karışıklığı içinde ayrıldık. Bir kaç kez korunmasız ilişkiden sonra ben yine bir doktora gittim ve o doktor da tamamen rahime yerleşme konumu ile alakalı olduğnu söyledi. Bir kaç ay dene olmazsa işlemi yaptır dedi. Şuan kafam çok karışık regl günüme 5 gün var. Ya hamile kaldıysam diyorum korkuyorum. Ne olur aynı şeyleri yaşan varsa yaazabilir mi?

Benim de rahmim Y şeklindeymiş ve doktor da beni aynı şekilde yönlendirdi. Regl oldunuz mu? Var mı bir gelişme? İnşallah hamilesinizdir ve sağlıklı bir hamilelik yaşarsınız. Dualarım sizinle

Benim de rahmim Y şeklindeymiş ve doktor da beni aynı şekilde yönlendirdi. Regl oldunuz mu? Var mı bir gelişme? İnşallah hamilesinizdir ve sağlıklı bir hamilelik yaşarsınız. Dualarım sizinle

Merhabalar, mesajı yeni görüyorum. Evet bu hafta kan testi verdim gebelik var. Yarın tekrar vercem artışa bakacaklar. 5. Haftada oluyorum hesaplara göre. Bakalım daha muayene olmadım sadece sağlık ocapına gittim. Nasıl bir süreç olacak bilmiyorum kaygılarımı bastırmaya iyi düşünmeye çalışıyorum

Merhaba benim de rahmimin üstüne perde varmış y gibi doktor histeroskopi olabilirsin iki seçenek var birincisi doğal yolla hamile kal düşük olursa gel yapalım ikincisi kaldıramam bunu dersen hemen yapalım dedi Ben kaldıramam dedim şimdi fiyat araştırması yapıyorum siz nasıl karar verdiniz

Bana açıkcası doktorlar bu kadar net konuşmadılar. Yani risk almak istersen bebek deneyebilirsin demediler. En son iyi diyerek gittiğim doktor kesin düzeltme yapacağız diye bir durum yok dedi. Rahim filmi 2 boyutlu biz 4 boyutlu görmemiz lazım dedim. Sonra karar veririz dedi. Rahim filmini yeni çektirdiğim için tekrar bakamadı. Ama bir aylık sürede mutlaka bebek denememizi söyledi. Öyle olunca bizde güvendik açıkcası. Normal bir devlet hastanesindeki doktorda genel de rahime müdahale etmek istemeyiz dedi bir iki ay denememi söylemişti. Biz de böyle karar aldık şuan 6 haftalık hamileyim. Bilmiyorum nasıl ilerleriz. Özelde gittiğim doktor çok cesaret verdi bu şekilde doğum yapan bir çok hastam var dedi. Bir de daha kötü durum da olan T rahim şekilleri var benşmkinin onlardan birisi olmadığını söyledi. Bilmiyorum bende öncesinde bir kayıp yaşadım. Ama kaybın rahim şekliyle alakasının olmadığını iki doktorda dile getirdi. Biz biraz nasip diyerekten böyle bir tercihte bulunduk

Merhabalar. Yaklaşık 5 ay önce bir düşüğüm oldu 7 haftalıkken. Doktorlar rahmimde perde olduğunu söyledi ancak özelde bir doktor Y şeklinde rahmim olduğunu söyledi. Kesin almalıyız diye konuşmadı benle. Belli belirsiz arafta konuştu. Kesin düzeltelim deseydi ameliyat olacaktım. Biz de bir kez daha bu haliyle deneyelim dedik. Çünkü ilk düşüğüm rahimden kaynaklı olmadığını söylemişti doktorum. Şu an 5 haftalık gebeyim. Bugün, Ankara’da özelde bir doktora muayene oldum. Kesemde sıkıntı yok çok şükür ama doktor Ultrasona baktı rahmimin şeklinden dolayı pek umutvar konuşmadı, sanki kesin düşük olacakmış gibi konuştu. Şu an moralim ve psikolojim acayip bozuldu. Hatta bana yaşatmaya çalışacağım elimden geldiğince gibi konuşma yaptı. Y şeklinde rahme sahip olup sağlıklı doğum yapan varsa lütfen buraya yazsın. Canım çok sıkılıyor bu duruma. Bir nebze de olsa umut olur bana. İyi bir kadın doğum doktoru önerir misiniz Ankara’da

Şuan benzer süreçleri geçiriyoruz sanırım. Ama benim doktorum bana olumsuz bir şey söylemedi açıkcası. Hatta onun güven vermesiyle bu yola girdik. Ben arkadaşlarımın önerisiyle medicalpark hastanesinde Aylin Ayrım hocaya gittim. Kendi muayenesi de var. Bana T rahimle doğum yapan bir çok hastasının olduğunu söyleyerek cesaret verdi. Süreç nasıl ilerler bilmiyorum bende şuan 6 haftalık hamileyim. Şimdilik yerleşim güzel. 2-3 hafta sonra Aylin hocaya gitmeyi düşünüyoruz. Bu arada ben ankara dışında yaşıyorum. Bu rahim şeklimden dolayı muaynee olmak için aylin hocaya gitmiştim

4 kez tüp bebek tedavisi gördüm ve 3 kez kürtaj oldum bir kez de histeroskopi yaptırdım. Tüm bu işlemlerden sonra çektirdiğim hsg de rahmimin T şeklinde olduğunu söylediler. Hiç bir tedavi görmeden şuan hamileyim. Yerleşim yeri iyi demişti bana da doktorum. İnşallah sağlıkla kucağımıza alırız evlatlarımızı. Şimdilik bir sıkıntım yok

Merhabalar, bu ay bende gebe olduğumu öğrendim şuan 7 haftalık. Yerleşim iyi dedi doktor ama henüz kalp atışını duymadık. İnşallah bu hafta tekrar gideceğim. Sizin kaçıncı haftanız? Umarım işlemsiz sağlıklı doğum yapan örnekler arasında oluruz ve burdaki insanlara umut olur

Merhaba durum bende de aynı hamileliğiniz nasıl gidiyor ?

7+3 oldu. Bugün kalp atışlarını duyduk. Doktor yerleşimin güzel olduğunu söyledi. Bir kaç test istedi. Şimdilik her şey yolunda gözüküyor. Sizin nasıl bir süreciniz oldu

Merhaba, 1 i doğal 3 gebeliğimde küretajla sonuçlandı, rahim duvarım inceldi rahmim dar y ve t şekli arasında üstten basık dedi bir kere histeroskopi oldum pgtli 2 embriyo transfer edildi ama tutunmadı şimdi Memorial Şişli de yeniden histeroskopi önerdiler ve ben ne yapacağım bilemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…