- 14 Mart 2011
- 462
- 0
-
- Konu Sahibi Sweet_Brave
sweet canımm birşey daha sorabilir miyim sana...kollarını rahat hareket ettirebiliyormusun şuan..dokunduğunda sertler mi..ve de hani diyorlar ya kolları hareket ettirdiğinde kaldırdığında felan göğüste kayma olabiliyormuş..sende olmaadı dimi..(olayı tarif edebildim mi billmiyorum ama) bişey soracaktım ççok şey sordumm sanırım kusura bakma
ben hala gidemedim görüşmeye.. uzakta olduğum içi zor oluor biraz.. diyorum bazen ankarada mı olsam en azından daha yakın gidip gelmem daha kolay olur ama iyi bi doktor bulmam gerekiyor..emin olamıyorum.. sen ne güzell bu dertlerden kurtuldunsite çok güzel ama reklam amaçlı şeylerde çok olabilir sanırım biraz da iş şansa kaldı..umarımm bir an öncee bende halledecem bu işi..öpüyorum canım seni...yazınn keyfini çıkarr bol bol
Sweet_Brave lutfen kaybolma bir yerlere,koltuk altı kesisi yaptıran birini bulmak zor,bu kadar guzel izah edeni bulmak daha zor =) sımdı sorularımı sorayım,vakıt buldukca yazarsın =)
1.Sence serum fizyolojik protez,diger protezlerden daha az mı dogal,yani taktırmadan once dokundugunda bi fark hıssettın mı? calkalanma sesinin duyuldugu dogru mu :) ?
2.Bugun ameliyatının kacıncı gunu? Goguslerın suan icin sert ve siskinse ne zaman normal haline gelirmis?
3.izlerin ne durumda,kolunu kaldırmasan bile yandan yonden gorunucek sekılde mı?
4.Ne zaman denize girebilir,guneslenebilirmissin?
5. (cok özel olmayacaksa) erkek arkadasımız var diyelim ,ne kdr sure dokunmaması gerekıyor
6.Doktorun özellikle bu konuda uzmanlasmıs bir doktor muydu?senden once koltuk altı kesısı cokca yapmıs mı?
7.iyi ki varsın,gecmis olsun,bence harika bir yıl seni bekliyor =)
ilk soruyu okudugum su yazı yuzunden soruyorum
''Koltuk altı kesısı ız bırakmayacak bir ameliyattır ANCAK bu keside sadece serum (sıvı) ile doldurulan protezler kullanılıyor. Bunların da bir sürü olumuz özelliği var. Sıvının ısı iletimi nedeniyle göğüslerde sıcaklık ya da soğukluk hissi, zamanla oluşabilen çalkalanma sesi, sıvının buharlaşarak azalması ve protez hacminin küçülmesi gibi özellikler olumsuz yanlarıdır. Silikon ısı iletimi ise sıfıra yakındır. ''
Bunu okuyunca sakın moralin bozulmasın,netıce de bu ameliyatın Turkıye de doktorlar tarafından tercıh edilmemesının sebebinin,bu konu da tecrubesız olduklarından oldugunu hepımız bılıyoruz.Ben bazen bazı doktorların sırf bu yuzden bıle kotuleyebılıceklerını dusunuyorum.Eminim 5 yıl sonra herkes koltuk altından olmaya baslıcak,goguste iz olması bazılarımız ıcın (benim ıcın ) takıntı cunku...ayrıca teknolojı cok hızlı ılerlıyor,serum fızyolojıklerde artık dogal dıye dusunuyorum LAKİN yıne de ınsan merak edıyor,dogruluk payı var mı dıye,bunu da senden ıyı kımse bilemez suan =) ?
Sweet_Brave lutfen kaybolma bir yerlere,koltuk altı kesisi yaptıran birini bulmak zor,bu kadar guzel izah edeni bulmak daha zor =) sımdı sorularımı sorayım,vakıt buldukca yazarsın =)
1.Sence serum fizyolojik protez,diger protezlerden daha az mı dogal,yani taktırmadan once dokundugunda bi fark hıssettın mı? calkalanma sesinin duyuldugu dogru mu :) ?
2.Bugun ameliyatının kacıncı gunu? Goguslerın suan icin sert ve siskinse ne zaman normal haline gelirmis?
3.izlerin ne durumda,kolunu kaldırmasan bile yandan yonden gorunucek sekılde mı?
4.Ne zaman denize girebilir,guneslenebilirmissin?
5. (cok özel olmayacaksa) erkek arkadasımız var diyelim ,ne kdr sure dokunmaması gerekıyor
6.Doktorun özellikle bu konuda uzmanlasmıs bir doktor muydu?senden once koltuk altı kesısı cokca yapmıs mı?
7.iyi ki varsın,gecmis olsun,bence harika bir yıl seni bekliyor =)
=)))) su sınavlarım bıter bıtmez randevu alacagım.Cok cok tesekkur edıyorum butun cevapların ıcın...aklıma gelırse sormaya devam ederim ama sen bızı terk etme ve gelısmelerını yaz lutfen =)
Canım, benim de içime çok sindi anlattıkların ve yöntemin. Ücret diğer yerlere göre biraz daha fazla ama, bu ameliyat 1 kere yapılacak bişey sonuçta. ben de eylül gibi olayım diyorum sıcaklar azalınca. Ya da ağustosZekeriya Beyle irtibata geçsem iyi o9lucak gibi
merhabalar ben birşey sormak istiyorum bende olmayı düşünüyorum carşamba günü muayneye gidicem bu diren dediğin daha mı iyi oluyor dahamı cabuk iyileşiyor acaba hasta aslında ben bu direnden korkuyorum gerci benim dr takacakmı bilmiyorum cünkü her dr takmıyor onu bakalım muaynede konuşuruzAllah'a şükürler olsunn doktorumda sürekli Maşallah dedirtiyor banabugün 4.günüm doktoruma kontrole gittim snra alışwerş merkezinde gezdim tozdum benmiyim ameliyat olan wayy beee
dedğim gbi ilk gece ağrılı geçti benm sabah direnler çıktı ağrıkesici iğne oldum we öğleyn çıktm hastaneden. ewe geldğimden beri doğru düzgün yatmadım,doktorumda hep hareketli ol dedi, kasların çalışsın dedi dha çabuk iyileşrsin. bnde öle yaptım. sadece yatarken we kalkarken yataktan, destek aldım annemden flan. okadr, inşlh bugnden snra desteğede ihtiyacım olmayacak
yalnız koltuk altımdan oldğum için, kollarımı yukarıya kaldıramıyorum we çok ağır bişey kaldırmıyorum.bugün tekrar ilaç sürüp bantladı doktorum. yani kısacası dual plane yöntemi gerçekten güzel bir yöntemmişşinşallah sende az ağrıyla çabuk toparlanmayla atlatrsın canımm
bende merak ediyorum,ve yine bir soru soruyorum =) ameliyat olduktan kac gun sonra rahatca ellerını yukarı kaldırıp esneyebildin acaba ? =) yani boyle garıp seyler sormamın nedeni su aslında =) malum onumuz yaz,benım amelıyat olmak istedigimden habersız arkadaslarım tatile gidelim diip duruyorlar,hazıran'ın son haftası amelıyat olsam,ne zaman rahatca tatile gıderım dıye dusunmekteyım =)
slm sakin ben carşamba günü dr ile görüşmeye gidicem benim içinde en önemlisi tatil ben de olursam gizli olasını istiyorum sanırım bu cumartesi yada haftaya cumartesi olurum dr sorucam denize ne zaman girilir eğer hemen girilmez derse bende eylül gibi olurum bu konuda cevep yazarsanız arkadaşlar cok sevinirim
pelincim lutfen sor bunu mutlaka doktora,koltuk altı kesisi de istedigimiz icin,meme altına gore daha gec gidecegimiz kesin gibi?ama sanki maximum 1 ay sonra tatıle gıderız,guneslenırız de ,sanki denize giremeyız gıbıme geliyor...keske nisan'da yaptırsaydık,harıka olurdu....neyse boyle dıye dıye 2 yıldır erteliyorum ben...hayırlısı artık daha kararlıyım
diğer sorularına burdan cevap wereyim canım =))
önümzdeki salı günü tam 3 haftayı geride bırakmış olacağım inşalalhbenim hiç wücudumda ödem filan olmadı, Allah'a şükürler oslun! memelrimde öyle çook büüyk değildi, doktoruma da sordum küçülürler mi die çok fazla küçülme olmaz dedi, çnkü hiiç ödemim yoktuu=) ölçmüştüm göğüs ölçüm 88cm di, bugün ölçtüm 86 cm olmuş. demek ki 2cm lik bir şişkinlğim warmış. göğüs aramda yaptığım masjlarla 1,buçk cm yaklaştılar şu an çok sert değiller, ilk günlere nazaran tabiki dha yumuşaklar, ama daha oturmadılar , 2-3 ayı bulurmuş tam şekil alması oturması.
izlerim çok çook iyi iyileşiyor şükürler olsunn =)) doktorumda çok memnun durumumdanbaya izlerim pembeleşmeye başladı. kolumu kaldrmadığm sürece izler belli olmuyor.
geçen gün sordum bu yıl denize gireblr miyim güneşleneblr miym diyetabiikii girbilrsn, artık bu senede gir yani dedii ayyy çok sewindimm deniz tuzu yakmaz mı fln dedim, hayır kesinlkle dedi, sadece bol bol güneş kremi sür koltuk altına we çok fazla güneşe werme dedi. bnde zaten kollarımı kaldrmam dedim
benim erkek arkadaşım yok canım =) anneme ellettiriyorumzaten erkek arkadaşım olsada bırak elletirmeyi göstermem bile ewlenmeden masajlarımı annem yapıyor. doktorumda bu son görüşmemizde göğüslerinle korkmadan oynayablrsn dedi.
doktorum kesinlikle bu konuda uzmanlaşmış bir doktor zaten ilk yorumlarımda da uzunca bahsettim kendisinden. sitesine de gir bak iyice oku canım. Kendisi İstanbul Cerrahi Tıp fakültesinden mezun, yurt dışnda bir çok ameliyatalr yapmış, hocalarla çalışmış. bir çok makaleleri war, ben kendisine we bilgisine hayranım =)
bir an önce randewu alıp kendisiyle görüşmen en sağlıklı kararı almanı sağlıcaktır canım. bütün sorularını hiç çekinmeden sor, aklına yatmazsa başka doktorlara da gidersin. tabiki bri tek doktora odaklanma bir kaç doktorla görüş, karşılaştrma yap, hangi doktorlar en çok sana hangi yöntemi uygun görüyor. kolay gelsin tatlımmm inşallah sen de bizim kerwanımıza katılırsnyaz geliyoorr aceleeee eeettttt soruların olursa yine yanıtlarım kendine iyi bak