• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Suyunu Vermek İstemeyen Köylülere TOMA'lı, Gazlı Müdahale

matmazeldepresif

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2014
7.981
11.880
218
Sivas Suşehri'nde kendi köylerindeki su kaynağından başka köylere su verilmesine karşı çıkan köylülere polis ve jandarma ekipleri TOMA ve gaz bombası ile müdahale etti.
suyu-vermek-istemeyen-koylulere-toma-ve-gazli-7740080_x_300.jpg

Sivas'ın Suşehri İlçesi'ne bağlı Tatar Köyü halkının, kendi köylerindeki su kaynağından başka köylere su verilmesine karşı çıkarak iş makinelerini engellemesi üzerine polis ve jandarma ekipleri TOMA ve gaz bombası ile müdahale etti. Olaylarda 1'i asker 4 kişi yaralanırken, bazı köylüler gözaltına alındı.

İŞ MAKİNELERİNİN GİRİŞİNE İZİN VERMEDİLER

İlçe merkezine 30 kilometre uzaklıktaki 160 haneli Tatar Köyü arazisinden çıkan ve sulama amaçlı kullandıkları kaynak suyunun, komşu köyler Eskimeşe, Gökçekent ve Akıncı'ya kapalı şebeke suyu olarak bağlanması amacıyla İl Özel İdaresi'nce proje hazırlandı. Ancak projeye karşı çıkan Tatar Köyü sakinleri 27 Nisan'da firmaya ait iş makinelerinin köye girişine izin vermedi.

suyu-vermek-istemeyen-koylulere-toma-ve-gazli-7740080_1953_m.jpg

JANDARMAYLA GELDİLER

İlgililerin yaptığı görüşmelerin ardından aradan 5 ay geçtikten sonra projenin devamı için müteahhit firma ile İl Özel İdare Müdürlüğü görevlileri dün de jandarma eşliğinde köye giderek kapalı şebeke güzergah çalışması yapmak istedi. Suyun tamamının kapalı şebekeye alınmasına karşı çıkan köylüler bir kez daha köy girişini kapatarak çalışma yapılmasına izin vermedi.

suyu-vermek-istemeyen-koylulere-toma-ve-gazli-7740080_6762_m.jpg

İKNA ÇABALARI SONUÇ VERMEDİ

Ellerinde sopalarla bekleyen aralarında kadınların da bulunduğu köylüler projede değişiklik yapılmaması durumunda tepkilerini sürdüreceklerini dile getirdi. Jandarma ekiplerinin köylüleri ikna çabaları da sonuç vermedi.

suyu-vermek-istemeyen-koylulere-toma-ve-gazli-7740080_5133_m.jpg

OLAY ÇIKTI, YARALANANLAR OLDU

Bu sabah müteahhit firma yetkilileri jandarma eşliğinde köye gitti. Polis ekipleri de jandarmaya destek verdi. Köylüler girişi barikatla kapatıp bayrak açarak yine geçişe izin vermek istemedi. Köylüleri ikna etme çalışmaları sonuç vermeyince ekipler müdahale etti. Sivas Emniyet Müdürlüğü'ne ait bir TOMA tazyikli su sıkarken, jandarma da gaz bombasıyla müdahale etti. Köylüler de taş atarak karşılık verdi.

Ortalığın savaş alanına döndüğü olayda 1 asker ile 3 köylü hafif yaralandı. Gazdan etkilenerek fenalık geçirenlere köy girişinde hazır bekletilen ambulanslarda müdahale edildi. Bazıları ise hastaneye sevk edildi.

Olayların ardından firma yetkililerinin köyden işin başlatılacağı kaynak alanına geçişi jandarma kontrolünde sağlandı. Çıkan olaylar nedeni ile bazı köylüler gözaltına alındı.

İşte polis ve jandarmanın müdahalesinden kareler;

suyu-vermek-istemeyen-koylulere-toma-ve-gazli-7740080_6341_m.jpg

suyu-vermek-istemeyen-koylulere-toma-ve-gazli-7740080_2163_m.jpg

suyu-vermek-istemeyen-koylulere-toma-ve-gazli-7740080_9223_m.jpg

suyu-vermek-istemeyen-koylulere-toma-ve-gazli-7740080_7314_m.jpg

suyu-vermek-istemeyen-koylulere-toma-ve-gazli-7740080_9021_m.jpg

suyu-vermek-istemeyen-koylulere-toma-ve-gazli-7740080_8202_m.jpg

suyu-vermek-istemeyen-koylulere-toma-ve-gazli-7740080_775_m.jpg

http://www.haberler.com/suyu-vermek-istemeyen-koylulere-toma-ve-gazli-7740080-haberi/

bu kadar da olmaz yani

illa abartıcaz illa sorun çözmek için olmadık sorun çıkaracağız ne gerek var bu kadar tomaya biber gazına müdahaleye

ayıp ya

resimlere ve videolara baktım yazık gerçekten

Ya yasli insanlar neden boyle davraniyosunuz? Su gaz bombasinin kac kilometreden kokusunu alinca nefesim kesiliyor bogazim yaniyor, eliniz titremedi mi yaslilara sıkarken? Cok uzuluyorum yaa.
Keske eylemi gencler falan ustlenseydi..

Ya yasli insanlar neden boyle davraniyosunuz? Su gaz bombasinin kac kilometreden kokusunu alinca nefesim kesiliyor bogazim yaniyor, eliniz titremedi mi yaslilara sıkarken? Cok uzuluyorum yaa.
Keske eylemi gencler falan ustlenseydi..

aynen hepsinin yaş grubu aynı anneler babalar bu nasıl bir şey

genç olsa da aynı yazık ya serilip kalmışlar bide çoğunun rahatsızlığı olabilir kalp gibi şeker tansiyon gibi

bu kadar düşüncesiz olunmaz ki

aynen hepsinin yaş grubu aynı anneler babalar bu nasıl bir şey

genç olsa da aynı yazık ya serilip kalmışlar bide çoğunun rahatsızlığı olabilir kalp gibi şeker tansiyon gibi

bu kadar düşüncesiz olunmaz ki

Evet kesinlikle tabi genclere de cok yazik ama dedigin gibi yasli insanlar daha cabuk etkileniyor.. Eylem yapsinlar ne gerek var siddete. Cok karşıyım bi de hepsi annemiz babamiz gibi ne de sicaklar, insan bunlari opmeye kiyamaz ya..

Coplu gazlı müdahale neden ve ne için zaten yaşlı insanlar orada biri ölse ne olacak ? bu arada köylülerin haksız olduğunu düşünüyorum su kamunundur benim köyümün suyunu dağıtmayın demek ne oluyor ? Eski yerli filmlerdeki gibi suyun başını tutan ağalar olur ya o hesap suyun dağıtılmasında ne gibi bir rant olabilir ki ayrıca ?

yuh cümlenize. o gazı bu yaşlıları sıkarken vicdanınızı nereye bıraktınız. acıma duygunuzdamı yok sizin. nasıl yapıyorsunuz bu şeytanlığı. ruhunuza ne kaçmış sizin deccalmi

Coplu gazlı müdahale neden ve ne için zaten yaşlı insanlar orada biri ölse ne olacak ? bu arada köylülerin haksız olduğunu düşünüyorum su kamunundur benim köyümün suyunu dağıtmayın demek ne oluyor ? Eski yerli filmlerdeki gibi suyun başını tutan ağalar olur ya o hesap suyun dağıtılmasında ne gibi bir rant olabilir ki ayrıca ?

Tüm suyun kapalı şebekeye bağlanmasına isyan etmişler benim anladığım kadarıyla. Bu insanlar yaşlı, emekli takımı genelde. Köye doğal yaşam için yerleşiyorlar. Köyü köy yapan çeşmesinden buz gibi doğal kaynak suyu içebilmektir. Bu da yoksa ne anlamı var?

Rant bu işin neresinde diye sorarsan, bu projeyi hayata geçirecek firmanın kazancında. Yapılan işgüzarlık. Köylünün suyu şebekeden almak gibi bir isteği yoksa bütün suyu kapalı şebekeye bağlamak yerine kaynaklardan birkaçı çevre köylere yönlendirilebilir mesela. Daha kolay ve adil bir yöntem. Ama onlar daha çok ne kadar para kazanırız onun peşinde olduklarından, oradaki insanların ne istediğinin hiç önemi yok.

Aksam aksam resmen cildirdim sinirden bu haberle yasli basli insanlardan ne istediniz yahu hicmi iciniz ciz etmedi. Yaziklar olsun sizlere basinizi yastiga nasil koydunuz? annenizin yuzune nasil bakcaksiniz. Onunuze trilyonlar sersek insan olurmu sizden?

Back
X