• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi sutunuzu depolamaya ne zaman basladiniz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

EgeliFatosh

oğluma kardeş geliyor..
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2008
1.465
3
156
Ankara
ben henuz 17 gunluk anneyim,ilk gunler sutum gelmemisti,bebegim mama ile beslenmisti,cok vicdan azabi cektim, simdi sutum yetiyor cok sukur,ama bebek buyudukce yetmezse diye endiseliyip ya dakesilirse diye....bu nedenle depolamak istiyorum.....siz sagip depoladiniz mi?depolamaya ne zaman basladiniz?

Canım önce bebeğini doyurmayı düşün. Çünkü 2-3 aylık olana kadar süt miktarı artmaya devam ediyor. Bu da anca bebeğini emzirerek oluyor. Önce bir 2-3 aylık olsun sonrasında başlarsın. Ben 2 buçuk aylıkken başlamıştım her gün 100 cc süt çıkarıyordum. ışe başlayınca inanılmaz işime yaradı.

ben de ıse baslayacagım ıcın stok yapmaya basladım
bebegımı ıyıce emzırdıkten sonra pompayla sagıyordum
2 ayımız bıtınce basladım ben hemen stok yapmaya
6 aya kadar sureklı sagdım ama ek besıne baslayınca emzırmelerım kafıı geldı sagmayı bıraktım zaten sutum de azalmıstı

canım sen önce bebgını doyur ondan sonra bunları düşün bence.bende calsııyorum.ben su sekılde yapıyorum bugun sütümü sagıyorum..250 cc fılan oluyor o süt buzdolabında beklıyor dıger gun bu sagdıgım sütü içiyor kızım..yanı hem daha taze oluyor hem karnı doyuyor.nedem depolayasınzı kı sütünüzü..işte oldugunuz zamanalrda sagarsınız,buzdıolabında yada donduruccuda bekletırsınız brı gun sonra onu içer.

tesekkurler cvpladiginiz icin, ben sutum kesilirse diye korktugum icin simdi sagmak istiyordum, belli olmuyor cunku bu isler 2 aylikken bebegi sutu kesilen de var,ama siz de haklisiniz,sutu simdi sagarsam o zamanda bebek kalaniyla doymayabilir,gerci emdikce sut gelir diyorlar,o zaman sagdikca da gelmesi lazim,degil mi?

Back