• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sütünüz hemen geldi mi?

ceylann

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2008
125
0
96
Malatya
doğum yapan anneler,benim doğumuna 3 hafta kaldı tecrübelerinizle bizi aydınlatırsanız seviiriz.
Acaba doğumdan hemen sonra süt geliyor mu gelmezse ne yapcaz bebiş acıkınca hemen mama mı verdiniz ne yaptınız? Teşekürler

hemen de gelebilir üc gün içinde de benimki dogum yaptıgım gün aksama dogru geldi mama verdirmiyor doktorlar gelmesede emzireceksin geliyor emdikce

sezeryan olursa en geç 3 gün içinde geliyor...(benim hemen geldi)
bu arada mamaya alıştırmamaya çalışın yani verseniz de az verin
çünkü bebekler yeni doğduğunda 3 gün bişi yemeden durabiliyormuş

canım benim hemen gelmişti hatta doğumdan yaklaşık 2hafta önce göğüs ucumu sıkmıştım süt geliyordu

sezeryanla dogum yaptım 2 gün az az ,3.gün oldukça iyi gelmeye başladı
ikinci gece hemşirenin önerisiyle azda olsa mama verdik aç kalmasına dayanamadım ama internette araştırdıgıma göre bebek zaten bikaç gün bişey yemesede bişey olmuyomuş

ben sezeryanla dogum yaptım.tam anlamıyla gelmesı bır haftayı buldu.ama oda yeterlı gelmedı.ılk ay sadece 200gr almıstı oglum.bızde mama takvıyesıne basladık.sutum hep az gelıyordu bır turlu cogalmadı.sonunda oglumda emmeyı bıraktı.suan ıkı aylık sadece mamayla beslenıyor.sutumde kalmadı

gebelik dönemi icerisindede gögüslerde zaten süt oluyor sonra üc gün icerisindede coğalıyor sıkıntı yapmayın arkadaslar mamada vermeyin o bir damla süt bile bebege cok faydası olur

ben sezaryan oldum epidural kizi yikadilar verdiler kucagima sutum geldi hemde bayagi dogumdan once bile gogus pedi kullandim birde dogumumdan sonra cok fazla komposto sivi tukettim halada fiskiye gibi bol bol sivi al ilik dus yap sakin stres yapma kendini bunaltma emsin emsin kanallar uyarilacak o zaman hemen gelir

doğum yapan anneler,benim doğumuna 3 hafta kaldı tecrübelerinizle bizi aydınlatırsanız seviiriz.
Acaba doğumdan hemen sonra süt geliyor mu gelmezse ne yapcaz bebiş acıkınca hemen mama mı verdiniz ne yaptınız? Teşekürler

malatyalı hemşehrim mrb, bebeğim 4. ayını bitirdi süt konusunda ben biraz bahtsızım.bebeğim hemen hemen 10 gün hiç yok denecek kadar az sütümle beslendi açlıktan ciyak ciyak ağlıyordu.3560 gr doğdu 3000 gr ma düştü dr. tavsiyesiyle devam sütüne başladık.süt için yiyip içmediğim şey kalmadı tavsiye edilen herşeye uydum.sana tavsiyem şimdiden bunu düşünme kısmette varsa her halukarda sütün oluyor.kısmette yoksa naparsan yap az kalıyor.bana göre bunun sezeryan veya normal doğumlada alakası yok çünki ben normal doğum yaptım.bu duruma ben çok üzüldüğümden doktorumuz bize şunu dedi sütün azda olsa alacağı faydayı bir kaç damladanda alabilir.sen sakin ve stressiz ol. benim günlük şu anda 100 ml gibi çıkıyor. bir ara 200 - 300 ml arasıydı günlük. kısacası no panik no stres :)) hayırlısıyla çocuğun ve sen sağlıklı bir şekilde birbirinize kavuşun. bol sütlü günler.

Back