Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
:çok üzgünüm:hanımlar merhaba.ben bebeğim iyi emmediği ve beslenemediği için 1 haftadır sütümü sağarak biberonla veriyorum gece emziriyorum.bugün dr. dondurucuda bile en fazla 1 hafta tut dedi.protein vb. ölüyormuş.kafam karıştı.çünkü artınca dondurucuya atıyordum.her beslenme saati sağıyorum ve bazen çok zor oluyor çok yorucu.sürekli sağarak vermiş olan anneler kaç ay verebildiniz bu şekilde süt azalıyormu.konuşabilir miyiz.......!:çok üzgünüm:
peki konuşmayalım........
''me veddeake rabbuke ve ma kale...''
Kayıtlı Üye
Bu konuyu ben de çok meak ediyorum.kaç ay sağabildiniz? yardımcı olan yok mu?
Ben sizden değilim...
Pro Üye
ben hiç dondurucuya koymadım.. eskiden süt çekerek azalıyor derlerdi, oysa şimdiki makinalar bebek emmesi şeklinde dizayn edildiği için süt artıyor.. 2 bebeğime de sütü çekerek verdim.. herhangi bir azalma sözkonusu olmadı.. Biri 4 ay, diğeri 5 ay anne sütü aldı.. ne yazıkki kronik faranjitim için antibiyotik kullanınca süt kendiliğinden azaldı, zaten doktor da ilaç kullanırken emzirmemi önermedi.. Yine bir sorunuz olursa seve seve cevaplarım.. kolay gelsin yerimseniben
Ben de 7 ay boyunca sağanlardanım. Benim sütüm yetmiyordu pompa sayesinde biraz daha arttı, oğlum iyi emmediği için memede kalan sütü bu şekilde oğluma verdim. Tek dezavantajı göğüsler deforme oluyor yani sarkıyor. Ama sütüm bebeğime yetsin diye görmüyorsunuz bu durumu zaten. Medelanın pompasını tavsiye ederim.
Hayat seninle güzel
Kayıtlı Üye
bebeğim 5 aylık ve halan daha sağıyorum evet çok zor oluyor her beslenmesinden yarım saat önce başlıyorum sağmaya.bir yere gideceksek oturmaya makine yanımda.eve misafir gelince düzenim altüst oluyor çekinerek söylüyorum süt sağmam gerektiğini.dolayısıyla gelen misafir yalnız kalıyor.ama benim bebişimden önemli değil.evet göğüsleri sarkıtıyor.biberonları steril et.yani gerçekten zor ama o yeter ki anne sütü alsın yeter diyorum.azalma konusuna katılmıyorum ben düzenli sağdığım için azalmadı hiç daha ne kadar devam eder bilmiyorum.
cevaplarınız için teşkr ederim arkadaşlar.ben de sonuna kadar dayanmaya hazırım.göğüslrin deforme olması doğru ama olsun yeterki anne sütü alsın.hem sonrasında kararlıyım slikon taktıracam:kedi:bakalım nereye kadar sürecek.gerçi benim ilk oğlum 5. aya kadar sadece anne sütüyle sonra da 20. aya kadar ek gıda+anne sütüyle devam etti.tek umudum emmeyi bırakmaması sadece uyurken de alsa çok iyi.sterilizatör aldım işim daha kolay oldu.ayrıca medela mini aldım o da çok iyi üstelik yeni BPA sız üretmişler.en çok biberon vs.deki bpa olayından korkuyordum chicco yeni cam bpa sız üretmiş onlardan da aldım.ha bu arada cam biberonlarda da bpa varmış boya olarak yani daha parlak olması için filan kullanılıyormuş aklınızda olsun sizinde.anne sütü savaşı devam ediyor.
ben de 6. aya başlıyorum ve sağmaya devam ediyorum. Allaha şüküler olsun ki azalma olmadı süt miktarında. chicco' nun elektrikli süt sağma makinesi çok iyi ve güçlü. biberonlar için de chicco sterilizatör kullanıyorum. böylece sağma ve biberon temizleme işinin zorluğu azalıyor. göğüslere gelince hiç umrumda değil sarkması. bebeğim beslensin yeter. kolay gelsin kızlar.opuyorumnanaktan
Bebeğim 4,5 aylık ve 1 aylıktan bu yana sadece sağıyorum. Düzenli olarak sağdım sütüm arttı bile. Derin dondurucuda 3 ay kalabiliyo sütler. Ama buzlukta fazla dayanmıyolar.
Ben de yalnız olduğumu sanıyodum bu konuda. Mutlu oldum bu topiği görünce. kızmayın olur mu :))
ınşallah ikinci bebeğimi emzirmek nasip olur.
Ben de medela mini kullanıyorum. Çok memnunum. Ayrıca Chcco nun PBA sız biberonunun buldum onu kullanıyorum. Kraft ın sterilizatörünü kullanıyorum.
Eveet göğüsler deforme oluyor ama bebeklerimiz için değer. Zaten emselerdi de deforme olacaklardı.
hala sağıyorum,düzenli sağınca sütün arttığını farkettim. minik bebikim iyice biberona alıştı çoğu zaman gündüz emmiyor bu ara gece de sorun çıkarmaya başladı galiba bırakacak.ama ne yapayım beslensin de gerisi boş diyorum kendimi avutuyorum.sağlık olsun....:1no2:
pamuk prensesler canım benimki tamamen bıraktı ne yazık ki..
bebeğim 71 günlük ve bende sağarak veriyorum.Sütüm çok geç geldi,hatta sağa sağa anca geldi diyebilirim.Bebeğimde emiyor ama tembel oğlum biberona alıştığı için hemen pes ediyor mecburen arkasından sağıp veriyorum :1no2: Bende düzenli sağıyorum ama sütüm hiç artmadı,genelde 3 saatte 100 ml falan geliyor,bazen 30 ml bile gelmiyor mama vermek zorunda kalıyorum :2:
pamuk prensesler canım benimki tamamen bıraktı ne yazık ki..
canım çok üzüldüm ne yapalım onların sağlığı için yorulucaz.benimki de 2 -3 gündür gece mızmızlanıyor dün yine bayağı mızmızlandı meme veriyorum emmiyor saat 5 te kalktım mama vereyim deneyeyim bakalım alacak mı dedim yapıştı resmen sonra uyudu yavrucak çok üzüldüm.yani gece de artık biberon vermek zorundayım.tamamen bırakmadı ama çerez niyetine alıyor tüm gün 1 yada 2 kez ,emmiyor yani.
klava:
bebeğim 71 günlük ve bende sağarak veriyorum.Sütüm çok geç geldi,hatta sağa sağa anca geldi diyebilirim.Bebeğimde emiyor ama tembel oğlum biberona alıştığı için hemen pes ediyor mecburen arkasından sağıp veriyorum :1no2: Bende düzenli sağıyorum ama sütüm hiç artmadı,genelde 3 saatte 100 ml falan geliyor,bazen 30 ml bile gelmiyor mama vermek zorunda kalıyorum :2:
canım düzenli sağınca vede iyi beslenince artıyor en azından yetiyor bebike.3 saatte 100ml çok iyi bende öyle veriyorum bebeğime.dr da çok iyi dedi.benim de biberonla verme sebebim tembel olması zaten yoruluyor emmiyordu paşam .ben sabah 5-8 arası 2 göğsümü mutlaka boşaltyorum doyurup artanını dolaba koyuyorum gün içinde yetmiyorsa sütüm takviye oluyor.o satte iyi boşaltınca süt üretimi olumlu etkileniyor.
bide tatlı yediğim zaman fark görüyorum dene derim...
tutun bana annemm
Kayıtlı Üye
anneler aynı gün içinde sağılan sütler birleştirilebilirmi..buzdolabının alt tarafında beklemesi için
Benim bebeğim daha 5 aylık ne kadar gidecek bilmiyorum ama arkadaşım tam 12 ay sadece sağarak besledi (bebeği emmiyordu) ve sütü o kadar bollaşmıştı ki bir kerede iki göğüsten 600 ml falan çıkıyormuş. akşam fazla sütleri döktüğünden bahsediyordu. Moral olsun, umut olsun diye yazdım. :)