Bebek Beslenmesi Sütünü sagıp veren anneler varmı.??bebeginiz kaç aylik ..kac saatte bir?kaç ml süt içiyor?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Bende maalesef hep sağdım hiç emmedi ve 3,5 aylık olunca daha fazla sağamayıp mamaya başladık tamamen Sütümü sağarkende yetmiyordu günde 400 cc devamını da mama veriyordum yine Hiç bir gün bile meme emmedi bebişim

Medela süt sagma makinasının ismi.....
Elle nasıl sagıyorsunuzya ben elle sagdıgımda ancak 50 çıkartıyordum ...makinayla ise 3 saatte bir 160 çıkıyor...bravo dogrusu elle çok zor..
tek sefer de elle 30-40 çıkıyor zaten ben gün boyu 100-125 felan çıkıyor demiştim. ama çok şimdi arada bir emzirebiliyorum yaraların geçeceğini beklesem çocuk beni emmeyi bırakacak buda korktuğum bişey :(

tek sefer de elle 30-40 çıkıyor zaten ben gün boyu 100-125 felan çıkıyor demiştim. ama çok şimdi arada bir emzirebiliyorum yaraların geçeceğini beklesem çocuk beni emmeyi bırakacak buda korktuğum bişey :KK43:
Ben yanlış anlamisim...emmiyorsa makine alıp sagmalisiniz

Arkadaslar benim de kizim 1 yasinda. Suana kadar hep emdi. Ama cok kisitlaniyor günlük hayatim. Acaba saģsam nasil. Olur. Philipsaventalmistim hic kullanmadim. Soguk canta vs hersey aldim ama beceremem diye kullanmadim. Yani sagip yanima almak istiyorum. Disarda emmek isteyince verecem
nasil yapmam lazim?

Arkadaslar benim de kizim 1 yasinda. Suana kadar hep emdi. Ama cok kisitlaniyor günlük hayatim. Acaba saģsam nasil. Olur. Philipsaventalmistim hic kullanmadim. Soguk canta vs hersey aldim ama beceremem diye kullanmadim. Yani sagip yanima almak istiyorum. Disarda emmek isteyince verecem
nasil yapmam lazim?
Can'ım sağ biberona koy 4-6 saate kadar oda sıcaklığında bozulmuyor

Benim bebeğim 4,5 aylık. Philips Avent elektrikli pompam var, onunla sağıyorum. Bir memeyi sağmam yaklaşık 10-15 dakikamı alıyor, bekleme süresine göre miktar değişiyor ama 3 saatte bir iki memeden toplam 120-140cc çıkıyor. Ben ilk başlarda memeler çok acıdığı için nerdeyse hep sağarak veriyordum. Pompanın ilk damlatma kademesi çok hafif uyarı verdiği için canım yanmıyordu bebeğin acıttığı kadar. Sonradan acılar geçince (70gün sürdü) daha çok emzirmeye başladım.

Benim doktorum bebeğin içmesi gereken sütü/mamayı bir formulle özetlemişti, şurda özetini paylaşmıştım

Buna göre örneğin 4,2 kg'luk bir bebek her 3 saatte bir en az 75mL anne sütü veya formül mama almalı. Kilosu arttıkça içmesi gereken sütte artıyor. Ama tabi benimki 3 saat dayanamıyordu, anca şimdi 3 saat bekleyebiliyor.
Bu arada anne sütü alan bir bebek için Tracy hogg'un kitabında yazdığı gibi 4 saat çok uzun bir süre dedi benim doktorum, bilginize

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X