Canım, öncelikle sakin olmalısın. Aynı duyguları paylaşıyoruz. Ben de göğüs uçlarımdaki yaralardan ve bebeğimin küvözde kalmasından dolayı sütümü sağarak veriyorum bebeğime. Emzirmeye çalıştım elbette; ama bebeğim de, ben de çok eziyet çektik. Nihayetinde insanlar moral verip destek olmak yerine tam tersini yapıyor. Çevremdeki herkes sütümü sağmamı garipsiyor. Ben baskılardan yıldım inan ki. 4 doktorla görüştüm, rahatladım diyebilirim. Çünkü doktorlardan biri sütümün ileride sadece yüzde 20 kadar azalabileceğini, yüzde 80 verim elde edebileceğimi söyledi. Bir diğer doktor, 12 ay yetecekse sütün, 9 . aya kadar yeter, kesilmez, dedi. Ben 4 ay süt vermeye de razıyım, tabii hedefim 6 ay. Sen içini karartma ve sütünün yeteceğini düşün. Sütünü arttıracak şeylerden bol bol tüket ve hatta sütünü dondurucuya koymayı ihmal etme. Emzirmeye çalışırken bebeğini aç bırakma. Bol sütlü günler...GÖĞÜS UÇLARIMDAKİ YARADAN DOLAYI SAĞARAK BİBERONLA VERDİM SÜTÜMÜ. ŞİMDİ İSE EMMİYOR. 2 AYLIK BEBEĞİM. Bütün gün uğraşıyorum ağlamaktan sesi kısıldı,bir yandanda etrafımdakilerin dırdırı alsanaalsanasmile !!!!! bilsemki 6 ay sağıp vererek sütüm gitmeyecek devam edicem huzurla ama korkuyorum ya biterse mafoldumben ne olur birileri bana örnek olsun razıyım medelanın o iğrenç sesini 2 saatte bir duymaya. ne kadar devam ettirebilirim. bu benim elimdemi? sütüm şimdi günde 700 900 arası. cevap nolur bekliyorum kızlar..............:çok üzgünüm:
selam saliha önce sana önerim uzmantv diye netten bi gir bakalım göğüs ucu yaralarına karşı mutlaka bi çözüm vardır bebeğinin emmemmesine karşı gece uyuklarken emdirmeyi denesen sonuç bakalım ne olcak:teselli:
meraba kızlar bende 27 gün önce doğum yaptım ve emzirmeyle ilgili başım dertte çünkü göğüs ucum hiç yok ve silikon gögüs ucuyla bebeğimi emzirmeye çalışıyorum ama silikon uçlada çok zor oluyor o ıslandığı zaman göğsüme yapışmıyor bi elimle onu tutup bi elimle de bebeğimi tutmaya çalışıyorum çok zor oluyor ve o göğüs ucuyla bi anda çok süt geliyor ve bebeğimin ağzından taşıp boşa akıyor sütüm benim de içim gidiyor o yüzden bende sütümü sağmayı düşünüyorum ama kimse önermiyor aaa biberona alışcak bebek diyorlar,zaten göğsüme temas etmiyor ki arada silikon uç var,benim sormak istediğim acaba sütümü sağsam onu biberonda oda sıcaklığında ne kadar muhafaza edebilirim,bi fikri olan var mı acaba..:uhm:
uyurken emmeye başladı devamı gelirmi ya çok güzel bi duygu....
kızlar sütümüzü buzdolabında biberonlamı saklamalımıyız.yani öyle yapsak olurmu yoksa özel süt saklama poşetlerindenmi almak lazım.
cevabın için saol cnm.saklamak için küçük kapaklı cam şişelerde olur ozaman.illa biberon gerekmez dimi.yaratıcı olmaya çalışıyorum.sizce mantıklımı.en sağlıklısı cam biberon tabiki canım öyle saklamak lazım ama derin dondurucuya koycaksan poşetler daha ideal çabuk çözünmesi açısından.Ama benim tercihim herzaman cam biberon direk biberona sağıp dolaba koyarsan hijenik kalır ordan oraya aktarma olmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?