Bebek Beslenmesi Sütün Kesiliyo... Lütfen Yardım Edin... Çok Çaresizim :((

• Konu Sahibi Konu Sahibi CeLi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
tabıkıde kısmetlerınde varsa olurdu.. kızım 14 aylık herseyden yiyor cok dıkkat edıyorum onun beslenmesıne.. 10. aya kadar hiç hasta olmadı. canımm kızım 3 ay emebildi. ve hasta olsada cabuk atlatıyor. zaten sık ta hasta olmuyor. sebzesı meyvesı eti süt yogurt herseyıne cok dıkkat edıyorum. iştahıda yerınde.. mamayııda baya azattık. ne yapalım cok istedım bende emzırmeyı ama olmadı bende halen takıyorum kafama neden olmadı sütüm diye ve kızıma bakıyorum allahım ona sağlık sorunu yaşatmasın diyorum. sende iyi bak bebeğinin beslenmesıne. sağlık olsun elınden gelenı yaptınn

canım göğüs uçların eğer küçükse çocuk kavramakta güçlük çekebilir.benimde aynı göğüs ucum hiç yoktu doğumdan sonra hemşireler bir şırınga verdiler bana ucu kesik bunu sende yapabilirsin evde içine göğüs ucunu yerleştiriyorsun ve şırıngayla çektriyorsun faydası oluyor şimdi benimkilerin maşallahı var

canım yorumunu şimdi okudum üzüldüm sen genede dene durmadan emzirmeyi belki gelir sütün..

Tabi ki dünyanın sonu değil mama ile de büyüyen bebekler var ama bu kadar çabuk pes etme. Daha sütün geri gelebilecek kadar küçük bebeğin. Eğer çok isterseniz sen de bebeğin de sütün geri gelir. Evlatlık bebek alıp da o duyguyu çok derin yaşadığı için sütü gelen anneler var. Bebeği olan bir anne için hele hele ilk aylarda geri dönüş her zaman mümkün. Bak sana relaktasyon (yani kesilen sütün yeniden gelmesi) ile ilgili bir link vereyim. Ne olur savaş, mücadele et. Senin moralini bozan şey her ne ise bebeğine vereceğin bir damla sütten daha önemli değil.

e-sumeras.com - MEDELA TÜRKİYE TEK DİSTRİBÜTÖRÜ

Benim bebeğim 8 aylık, çalışmaya başladım, ilk başlarda 150 ml süt sağarken iki hafta önce birden 20 ml sütü yarım saatte göğsüm kopacak gibi olana kadar uğraşarak sağmaya başladım. Ama bebeğim 8 aylık olmasına ve doktorun bu saatten sonra kesilirse yapacak birşey yok demesine rağmen mücadele ettim. Şimdi tantıya binlerce şükür 120 ml filan sağıyorum.

Bu konuda en çok işe yarayan sağlık ocağındaki hemşirelerin rehberliği. Hadi bugün al bebeğini de git sağlık ocağına, belki de beben memeyi çekemiyordur. Onlar çok iyi gösteriyor.

Ne olur biraz daha mücadele et.

çok üzüldüm,inşallah gelir tekrar sütün.
doğum yapalı 2,5 ay oldu.benim de tek derdim sütümün artması.ilk ay bebeğim emmedi,sağarak verdim.sonra emmeye başladı.şimdi ise yine reddetme dönemine girdi.5-6 saat ağzına bir damla süt gitmediği oluyor,çok korkuyorum yine bırakacak diye.
bir de ben hep göğüs ucuyla emzirdim,şimdi göğüs uçlarım çıktı ama kızım inatla almak istemiyor.uykudayken bile silikon ucu çıkarıp kendi göğsümü veremiyorum,hemen uyanıyor,ağlıyor.hep bu şekilde emziren var mı acaba,ya da nasıl bıraktırabilirim?

Geceleri erken yatın. Ben ne zaman gece erken uyusam sütüm arttı.Şu ara hipp çay kullanıyorum sanki humanadan daha iyi

Arkadaşım Allah yardımcımız olsun sütümüzü artırsın tez zamanda. Benim de sütüm yeterli gelmiyor çok çaba sarfediyorum geleceğine inanıyorum, benim de yakınlarım neler neler diyorlar göğüslerimi elleyip yumuşacık doğru dürüst süt yok bununla çocuk doyar mı diyorlar, ben onlardan ümit vermelerini beklediğim halde, cahiller ve düşüncesizler, alıştım artık hiç takmıyorum maşaAllah ve gülüp geçiyorum...

Hepinize yardımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim...
Dediklerinizin hepsini dikkate aldım.
Soğan,sarımsak,hipp çay,maltana,bulgur pilavı,boza vs.
Denemediğim şey kalmadı.
Ama yine pes etmedim.Hep emzirdim, mama vermeden önce hep memede tuttum.
Malesef sütüm tamamen kesildi.
Moralimi yüksek tutuyorum artık.
Allah'ımın takdiri böyleymiş. Dünyanın sonu değil deyip kendimi motive etmeye çalışıyorum.
Yine birazcık üzgünüm. Üzülüyorum.
Hamileyken hiç böyle şeyler yaşayacağımı tahmin bile etmiyodum.
Her mama verirken sessiz sessiz ağlıyorum...

Hepinize çok teşekkür ederim... :)

elinden gelen herşeyi yapmışsın mama veriyorum diye moralinide bozma bebeğinle mutlu ol bugünlerin keyfini çıkar bi daha bugünler gelmeyecek mama verirken bebeğinin gözünün içine bak bol bol fotoğraf çek bebeğinle

ahhh canım aynı dert bendede var takdiri ilahi diyelim ne yapalım bende kaynanam yüzünden çekmediğim kalmadı doğumdan 15 gn sonra tekrar ameliyata girdim 20 gün hastanede yattım antibiyotiklerden emzirmem yasaklandı sağdım attım sütümü bebeğim o ara hep mamayla beslendi daha 15 günlüktü şimdi emziriyorum ama çok az sütüm 100ml çıkmıyo bile bende çok üzülüyorum ama ne yapalım kader..

Çok geçmiş olsun...
İnşallah iyisinizdir bebişinle ikiniz...
Bende emzirdim 20 gün boyunca ama çok stres altındaydım.
Suçlama suçlama üstüne...
Eskilerden beri beni kaynanam sevmez zaten beni bunu yüzümede söylemişti...
Biz kocamla birbirimize hala deli gibi aşığız ama o bunu kaldıramıyo sanırım ki dedikleri yenilip yutulcak cinsten değil...
Oğlum 1 aylık oldu şuana dek hiç yüzüm gülmedi...
Her gün hep ağlar oldum...
Ama Biz mutluluğumuza meyvemizle devam edicez...
Kimse de bozamicak...
Mamayla doyuruyorum oğluşumu ama hep konuşuyorum onunla bütün günümü ona ayırıyorum...
Biz Herşeye Rağmen ÇooooooK Mutluyuz... :)

ahh ahh işte ben üzülme üzüldükçe kesilicek sütün
bende 4 ay emzirdim takmayınca olmuyor diye diye
bol bol emzir boşver herkesi herşeyi
sarıl yavruna sabır dile allahtan suya dayan bebeğin emmiyorsa
sağ sürekli ama önce morelini düzelt yoksa hayatta düzelmez durumun
böyle benim gibi vijdan azabıyla yaşar durursun

evet maalesef büyüklerimiz hep kendinelerini haklı durumda zannedenler. bende yaşadım kaynana sıkıntısını ve hala yaşıyorum maalesef. benimde sütüm olmadıysa onların yüzünden oldu. doğum yaptım bir ay kaldılar yanımda kalmaz olsalardı keşke.. onlar uzaklar bize ama oralardanda bile bizim canımızı sıkmayı becerebiliyorlar. bizde takmıyoruz eşimle. önceden cok üzülürdüm ama şimdi üzülmüyorum. söylediklerine bile cevap vermiyorum ve kafam cok rahat. eşimde bana cok düşkün ve onlar kaldıramıyor. çok biliyoruz diye geçinırler hep ama bişey bildikleri yok. bu sorunu coğumuz çoğumuz yaşıyoruz canım yanlız değiliz yani.. sende eşinle bebğinle mutlusun madem öyle devam et. önemli olan evinde ne yaşadığın. bebeğine asla üzgün görünme ben öyle yaptım ve mutlu bir bebek sahibiyiz. öncelik hep onlardaa...

bılıyormusun aynı seylerı yasıyoruz...su acıdan; bebegım 48 gunluk ve 2.haftadan ıtıbaren onve emzırıp ardından mama verıyorum cunku hıc kılo almamaıstık ve sarılık rıskımız vardı..mamaya basladık boylece..ılk 2 gun sutum hıc gelmedı zaten...ılkgunler memede uyuyo dıye uzuluyodum keske yıne uyusa uyansa ve mese..meger cene kasları cok zayfmıs yorulup uyuyomus...hergun herseyı ıcıyorum..kerısınden cayına dereotundan sutune kadar..emınımkı moral ve dusunmemek artırıyor..çuunku kuzenım hıc bırsey yapmıyor sutlerı masallah akıyor bende ıse cok az...akan sutlerım bosa gıtmesın dıye yazmıstım sanada soylıyım avent ın gogus kalkanını aldım gogsum yara olmadıgı gıbı kalkana dolan sutlerı bırıktırıp hergun tek ogunde en azından sutumu veıyorum..herkes bana moral vermeye calısıyor olsun eskıden bu mamalr yoktu pırınc unlarıyla buyuttuk sımdıkı mamalr vıtamın deposu ..sındıkı genclerın sutu asıl nekaar dogal hep sentetık beslenıyosuz vsvs..sagolsunla..ama ınsan ıstıyor emzırmeyı..suan bebegım uyanıkken almıyor memeyı cunku mamaya alıstı gosuten gelmeyınce delırdı dıye..bende uykudan uyanırken hemen gogsume alıoyrum en aızndan kendıde gelene kadar dursun orda dıye..şu bır gercek bunye ve stres meselesı............sevgıler.......bolsutler hepımıze.....

canım sütünü arttırmak için bir ilaç var ondan kullan motilium tablet 1 pk kullan çok işe yarıyor sonra bırak ve kendi çabalarınla devam et sakın bırakma peşinii bebeğin daha çok küçük bende kullandım bu ilacı pek yan etkisi yok ama tabi sonuçta ilaç fazla kullanma ama şu aşamada sütünü geri getirmek için lütfen allllll hatta hemen bugün al sabah öğla akşam 1 er tane iççç sonrada şu stresten kurtull bak hepimizin başında k.valide eşimle aram bozukkk pazar günü resmen sinir krizi geçirdim eşim çokk korktu şimdi bu camı çerçeveyi indirecek diye apartman inlediii rezil oldum millete ama ohhh rahatladım hemen toparladım kendimii çünkü benim kendimi salmaya hakkım yok benim bebişim var dedim üçparalık insanlara kızıp onu üzemem o kadar kavgada bile yavrum çok etkilendi 2 gündür uykusundan ağlayarak uyanıyorrr HADİ SENDE TOPLA HEMEN KENDİNİİİİİ

dere otunu öneririm bide ısırgan çayı sanırım eczanelrde bu konuyla ilgili bilgi verirler sana pes etme ve hemen kesilmeden kendince çareler ara derim canım zor bi durum çünkü

aynennn eylülün dediği gibi dereotu süt için çok iyi,tavsiyeederim.

canım senin yaşadıklarını aynen ben de yaşadım. benim de stresten sütüm kesilmişti, moralini bozmamaya çalış en önemlisi bu. Anne sütünün en büyük düşmanı kesinlikle stres. Kardeşimde yeni doğum yaptı ve onunda sütü azdı internetten milkplus diye bir içecek sipariş verdi ve sütün de ciddi oranda artış oldu yada malt ürünlerini denemelisin onlarında etkisi olduğunu duymuştum.

Kuzumcuk Merhaba..Doktorumuz bana da motilium ilacını verdi süt arttırmak için..Bugün alıcam..sadece 2 ay kullanabilirsin dedi..sen kullanmışsın; nasıl bir faydasını gördün mü? Bir de belki karın ağrısı yapabilir biraz demişti..Sende herhangi bir ağrı oldu mu acaba ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…