• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Sütün Kesiliyo... Lütfen Yardım Edin... Çok Çaresizim :((

• Konu Sahibi Konu Sahibi CeLi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

CeLi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2010
15
0
36
İstanbul
Büyüklerim hep bana büyük göğüslü kadınlarda süt olmaz derlerdi. Gerçekten öyle de oldu galiba.
Aslında şöyle olaylar gerçekleşti...
2 haftadır çok stresliyim sürekli ağlıyorum.
Doğru düzgün bişey yiyemedim. Çok gergindim.
Sütümün kesildiğini de görünce iyice kahroldum.
Günde 100 cc'yi zor dolduruorum.
Mamayla besliyorum.
Çok üzülüyorum emziremediğim için :(((
Kaynanam suçu bende buluo ama bilmio ki stresimin sebebi olduğunu :(((((
Lütfen yardım edin :(((
Kahroluorum...
Çok Çaresiz Hissediyorum Kendimi :(((((

Büyüklerim hep bana büyük göğüslü kadınlarda süt olmaz derlerdi. Gerçekten öyle de oldu galiba.
Mamayla besliyorum.

canım öncelikle herkesin lafına bakıpta morelini bozma. bende bebeğimi 3 ay emzirebildim benım de stresten sütüm kesildi 3 ay ancak emzirebildim. şimdiki aklım olsa kimseyi takmaz rahatıma bakar yer içerdim.. sakın emzirmeyi bırakma mamadan önce emzir. pompa falan varsa sağ sütünü. ahh bu anaların çektiği nedir. birde büyükler destek olacaklarına köstek olurlar boşver takma kimseyii..

takmamak olmuyo bazen insanın elinde olmuo duygularının hissettiklerinin önüne geçemio.
Sütümü sağıpta veriyorum. emzirmeye çalışıorum yapıştırıorum memeye ama gelmeyince çok ağlıo. emmiyoo. Çünkü pompayla bile zor gelio ki çocuk çekince nasıl gelsin. Oğlum çoook küçük henüz 23 günlük. Çok üzülüyorum çoookkkk :(((((

benimde 2 aylıktı sütüm kesilmişti dikkat et bol sıvı almaya çalış kimseyide takma önce sebep olurlar sonrada başına kakarlar yok emziremedi bakamadı falan diye,bide emzirmeden önce ılık suyla yıka göğsünü çiğ soğanda çok çoğaltıyomuş ben yiyemedim ama yengem yerdi ekmek arası çok çoğaltıyo demişti dene istersen..

canım benimde oğlum 15 günlükken çok ağlıyodu doktoa götürdük sütün az yetmiyo dedi.ek mama kullandım bir ay kadar.benimde aynı çok problemlerim oldu üzüntüden kesiliyor süt.takmamaya çalış herşeye.ben o dönem eczaneden bir çay almıştım anne sütünü arttırıcı bol bol su ve hoşaf içiyordum.faydalı oldu bir aya kalmadan doktor mamayı kesti.şuanda 19 aylık oğlum hala emziriyorum..umarım bir an önce bol bol sütün olur.çayın adıda humana still tea anne sütünü arttıran bitki çayı bir kavanoz kullanmıştım birdaha gerek kalmadı denemeni öneririm.

Mamayla besliyorum.
Kahroluorum...
merhaba canim cok hassas oldugum konudur bu benim. sana kendi tecrybemi anlatayim.
kizim iki aylikti hala gogus yaralarim gecmemisti, bir tek yardim edenim yoktu tum acilara ragmen emzirmede karaliydim,doktora gittik kizim en alt sinirda bile kilo almamis. cocuk doktorumuz erkekti hemen eve geldim ve saglik ocagina gittim dedim bir bakin ben mi emziremiyorum sutum mu az cocuk mu ememiyor neden kilo almiyor? hemsire yakindan ilgilendi bana dogru teknigi ogretti moral verdi sakin mama verme dedi. sutun cok guzel dedi. o ara kizim neden kilo almadi bilmiyorum ama sutum olmasina ragmen bunun stresinden benimkide azaldi. kizim emerken sikayet ediyordu. ama ben asla asla mama vermedim. cunku biliyordum ki gunde 100 cc mama versem 100 cc daha az sut uretirim. cunku herkes kendi bebeginin ihtiyaci kadar sut uretiyor. moralimi yuksek tuttum emzirmeye devam ettim bol sivi aldim hosaflar ayranlar ve kizim 4 aylikken aradaki farki kapatti. tabi ben dogum kilosu ustune 7 kilo daha aldim o ara. aslinda buda sart degil simdiki beslenmeme baktigim zaman sut uretmek icin cok yemek gerekmedigini tek ihtiyacin olan seyin moral ve bol sivi oldugunu biliyorum. kizim 10 aylik hala emziriyorum keyifle. ve ilk kez bugun hastalandi. anne sutu en buyuk nimet sayisiz faydasi var. hala sutunu arttirabilirsin. cunku ablam 4 5 kutu mamadan sonra bile mamayi tamamen birakip emzirebildi.

iyi geceler
gerçekten stres sütü kesiyor ama ben sana maltana diye bir içecek tavsiye edicem
arpa suyu ama alkolsüz ülker in
bir çok faydası var
bir kere sorup dene derim

celi,hayıtın sütü arttırdığını okumuştum.Yanlış bilgi vermek istemiyorum ama istersen bi araştır.Allahım o bitkiyi bizim için yaratmış sanki.Umarım sütün gelmeye başlar.

aynı dert bendede var canım ınsallah sütümüz gerı gelır eskısınden daha cok benım kızım da 2 bucuk aylık bır bucuk ay emebıldı ve suan mama verıyorum aksı gıbı stres yaptırırlar ama sut olmayınca nıye sütün yokdıye laf ederler...aynı dert aynı sıkıntı ınsallah gelır sütlerımız.....

tavsiyelerinizin hepsini dikkate alıyorum. Hepinize yardımlarınızdan dolayı çok çok çok teşekkür ederim.
Emzirmeye çalışıorum memede 1 saat kadar tutuyorum. Tek göğüsümde süt artık gelmez oldu.
Arkadaşım HİPP anne sütü arttırıcı çay tavsiye etmişti şuan onu kullanıyorum.
Kendi moralimi kendim yükseltmeye çalışıyorum.
Sürekli dua ediyorum sütüm olsun die.
İçten içe de üzülmüyo deilim aslında...
Göğüslerimin uçları da yok başlık kullanıyorum acaba onu da mı bıraksam.
Diyorum ya akıl verenim yok laf sokanım var sadece :(((

canım önce olumsuz düşünceleri kafandan at bulgur pilavı, kayısı hoşafı, kimyon, sütlü tatlılar, ekler tatlı, yeşillikli salata, süt yapan çaylar, sarımsak, soğan ye aklıma gelen bunlar önce moral :)))

iyi geceler
gerçekten stres sütü kesiyor ama ben sana maltana diye bir içecek tavsiye edicem
arpa suyu ama alkolsüz ülker in
bir çok faydası var
bir kere sorup dene derim
bu maltana hala bende cok sut yapar. ne zaman icsem goguslerim kocaman oluyor tavsiye ederim :9:

Benim de sütüm bir ara bebeğime anca yetiyordu.Erken doğduğu için sağıp veriyodum.Doktor artık emzir sağarak sonuna kadar emziremezsin 2-3 ay daha gider dedi.Şimdi emziriyorum ve sütüm çok arttı.Sana tavsiyem az da gelse mutlaka emzir.Emzirmekle sağmak bir değil.O emdikçe gelecek ve artacak.Sen emzirebildiğin kadar emzir doymazsa üstüne mama verirsin.Bir de helva ve irmik çok süt yapıyor.Ben bol bol sütlü irmik tatlısı yiyorum tavsiye ederim.Ayrıca dinlenmek ve bol sıvı da çok çok önemli.

Bol bol emzir, bol bol sıvı al.
Stresten süt kesilir evet, ama stresin sizi o kadar etkilemesine izin vermemek de sizin elinizde. Elimde değil demeyin, eşini kaybedip, anne baba acısı yaşayıp sütü kesilmeyen kadınlar var. Sizin derdiniz onlardan daha mı büyük? Hayatta ölümden başka herleye çare var. Geçenlerde benim de sütüm kesilecek gibi oldu, işyerinde moralim çok bozuktu, bir de üzerine kayınvalidem bizdeydi. Ne yaptım ne ettim o stresi kovdum kafamdan, şimdi yine geri geldi sütüm. Sersem kafam bilsem hiç üzmezdim kendimi.
Siz daha yolun çok başındasınız. Bol sıvı takviyesi ile sütünüz hemen artar. Ama çok çok çok emzirin. Pompa ile sağmak emzirmekle bir değil. Önce göğüsleriniz doluyken bebek emsin, artan olursa sağın. Böylece sinirlenmez memeye.
Humana çok işe yarıyor, bir de Royal Malt, rezene. Rezene çok iyi geliyor.Aktardan alın ama MArketteki poşet çaylardan değil. Çok ucuz birşey. Ama çok çok etkili. Bir de dereotu ve komposto. Hepsini deneyin.

göğüs uçluğunu çok fazla kullanma bebeğin senin kokunu aldıkça daha sıkı sarılır bide yara yapıyo o uçluklar,sana tavsiyem aç müziği ohh keyfine bak bebişinle düşünme bişey düşündükçe kafayı yiyo insan kim ne derse desin bebeğinin sana ihtiyacı var sakın unutma toparla kendini,bebekler hissediyolar bizim üzüntülerimizi,yorgun uykusuz kalıncada azalıyo süt bol bol dinlenmeye çalış..

Mamayla besliyorum.
Kahroluorum...

bazen sütümü sağıp dolaba atan ben bir ara çok azalmıştı. eşime kırılıp da 3 gün küs durmuştum ve o üç günü nasıl geçirdiğimi bilmiyorum bebeğim açlıktan sürekli ağlıyordu benim de moral sıfır e tabi süt de sıfırlanıyor.ama moralim düzeldiği an tekrar eski halime döndüm çok şükür.demem o ki canım kimseye kulak asma sen sadece bebeğine odaklan ve sütüm artacak diye de kendini motive et. ben sütümün azaldığını hissettiğim zamanlarda bulgur yapıyorum humana zaten evimin bir köşesinde onu da içiyorum süt,yoğurt bol süt yapıyor.rezene de iç.yemekleri bol soğanlı yap.bol bol su meyve suyu iç.inşallah en kısa zamanda sütün tekrar artar.

BEKLENEN OLDU ARTIK...
BUGÜN TAMAMEN SÜTÜM KESİLDİ. :((((((((((((((((((((((((((((
1 SAAT MEMEDE TUTTUM KIZARANA KADAR HEP AĞLADI
O ZAMAN FARKETTİM.
POMPAYLA DENEDİM MEMEMİN UCU KOPANA KADAR YİNE GELMEDİ :(((((((((((((((((
OĞLUM DAHA ÇOK KÜÇÜK :((((((((((((((((((((((
nAPICAM ŞİMDİ BEN OĞLUMU MAMAYLA MI BÜYÜTÜCEM :(((((((((((((
ALLAH'IN TAKDİRİ NAPALIM :((((((((((((((((((((((

canım ölüm değil ya sıkma canını aynı durumu yaşayan cokk insan var. elinden geleni yaptıysan yapacak birsey yok. anne sütü kadar olmasada mamalarda anne sütüne yakın. bende 3 ay kadar emzırebildim tüm çabalarıma rağmen olmadı.. stres sıkıntı üstüne birşey yiyememek ne kadar kafandan atmaya çalışsanda oluyor kimisi cabuk atlatıyor kımısı atlatamıyor. yinede sen denemekten vazgeçme uğraş geç değilsinn

Neler denemedim ki...
Burdaki yorumları da dikkate aldım...
Ama olucağı varmış...
Benim annemde beni emzirememiş.
Süt yoksa mamaya devam Bende mamayla büyümüşüm zaten...
Elimden geleni yaptım oğlum için
Napalım bende oğlumu mamayla büyütücekmişm demekki...

Back