sütümle ilgili sorunum war...psikolojim bozulmak üzere..lütfen yardım edin

burcin1984

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2007
45
0
bayanlar yardımınıza ihtiyacım war....
14 ocakda sezeryanla doğum yaptım...doğar doğmaz emzirdim fakat sütüm gelmediği için mama verdiler hastanede.sütüm 3. gün geldi..sevinçden uçuyordum fakat çok önemli bi sorunum vardı.sağ göğsümün ucu yoktu...ne yaptımsa(niplette,pompa aldım,silokn meme ucu)ucu çıkaramadım..göğüs ucu petlerini dolmuş vaziyette atıyordum...ebe makina verdi sağmam için ama çok yara aoluyordu...2 gün versem 3 gün yaradan veremiyordum..kan ve iltihap akıyordu...tek meme çalıştım tam 2 ay ve dolayısyla sütüm yetmedi..mama takviyeli devam ettim.tam 2 aylıkken kızım sağ göğsümü emmeye başladı ve ucunu çıkarmaya başladı fakat memede süt yok denecek kadar az..az da olsa sürekli verdim ama yetmedi..ayrıca gece yatarken mama yediği için sabah uyanıyordu ve gece 2 memeyide emmiyordu...dolayısla süt artmadı...ebenin verdiği makinayı iptal edip aventin makinası aldım..düzenli olarak(gece de dahil)her 2 sa bir 2 göğsümüde sağsam sütüm çoğalırmı...sonradan aldığı mememde süt yok denecek kadar az...birkaç damla...lütfen yardımlarınızı bekiyorum...mama da aldığı için sorunsuz olan göğsümde de çok aşırı süt yok...böyle yapsam artar mı?birkaç damla süt akan memede süt çoğalır mı?

2 göğsümüde almışken mama vermek istemiyorum...ucunu alamaması ve alıp da sütümün azalmış olması psikolojimi mahvetti...moral olarak bittim...

bence hem sağmaya hem de her fırsatta emzirmeye devam et.emdiği kadar canım moralini de bozma ki sütün iyice gitmesin.senın sütün varmış benım de vardı ama yağlı olmadığı için kılo aldırmıyordu.20 günlükken mamaya başladık.o gunden berı de hem meme hem mama.ilk haftalar ben de çok ağladım mama içiyo dıye.lohusa psikolojisi işte,insan bebeğine yetemıyo gibi geliyo.sonra dedım kı ne annelerin ne dertleri var benım kı de dert mı.çocuğum sağlıklı olsun da ha memeyle ha mamayla.çok şükür 10 ay bıtmek üzere sağlığımız da yerinde:nazar:

doğru söylüyorsun canımm...sürekli sağmaya devam etmeliyim hiç pess etmeden...bebeğinin sağlıklı olmasına çok sevindim...maşallah sen büyütmüşsün bebişi...

canım sağ 2 yada 3 saatte bir..
mutlaka ve mutlaka emzir süt gelmese dahi..
ben göğsümü hiç veremedim prematüre doğduğu için..
ama 5.5 ay her 3 saat bir sağdım..
yani 5.5 ay anne sütüyle beslendi ve o aylarda ay başına aldığı kilo 1 kg üstündeydi...

bak sana bir şey anlatayım başımdan geçen..
meme ucunu elimle sıkıyorum süt gelmiyor (ama ne sıkmak)
oğlumun dudakları değdiği an memeden süt geldi biliyormusun...
işte mucize bu dedim...
yani gelsede gelmesede memeni ver bebeğine ve sağ canım...
ve pozitif düşün sütünün bol olduğunu..
asla stres yapma o azaltıyor...

tşk ederim ninim....bugün başladım bakalım...inş sütüm artar...dua edin olur mu....ne kadar güzel ki anne sütüyle besleyebilmişsin...kutlarım...inş sayılı damla süt akan gögsümde de süt artar...

canım yavrun ne kadar çok emerse o kadar çok sütün olur..benim yavrum bi haftadır emmiyodu... sütüm yok denecek kadar azaldı... ama sonra emmeye başladı kendiliğinden başlarda süt gelmiyodu, ama o emdikce sütüm arttı... sütünü sağmayla sütün çoğalmaz ki... tamamen bebeğin emmesiyle alakalı sütünün çoğalması.. aksine sürekli sağarsan sütün kesilir allah muhafaza... benim bebişim ek gıdaya geçince emmeyi bıraktı 5 aylık... tamamen reddediyodu... ben mama yicem diye direniyodu.. bende içim acıyarak mama falan vermedim, eh azcık aç bıraktım.. mecburiyetten emdi...eme eme getirdi o sütü...günde 2 bardak humana still tea içtim onun da çok faydası oldu canım...

canım yavrun ne kadar çok emerse o kadar çok sütün olur..benim yavrum bi haftadır emmiyodu... sütüm yok denecek kadar azaldı... ama sonra emmeye başladı kendiliğinden başlarda süt gelmiyodu, ama o emdikce sütüm arttı... sütünü sağmayla sütün çoğalmaz ki... tamamen bebeğin emmesiyle alakalı sütünün çoğalması.. aksine sürekli sağarsan sütün kesilir allah muhafaza... benim bebişim ek gıdaya geçince emmeyi bıraktı 5 aylık... tamamen reddediyodu... ben mama yicem diye direniyodu.. bende içim acıyarak mama falan vermedim, eh azcık aç bıraktım.. mecburiyetten emdi...eme eme getirdi o sütü...günde 2 bardak humana still tea içtim onun da çok faydası oldu canım...

tabiki sağmak bebeğin emmesi gibi olmaz ama bebek emmiyorsa ne yapsın mecbur sağacak.ayrıca forumda sürekli sağarak bebeğini sadece anne sütüyle besleyenler var.düzenli sağarsa sütü kesilmez ben çevremde de biliyorum 1 yıl sağarak sadece anne sütü verenleri.bu işin en önemli tarafı inanmak ve pozitif düşünmek gerisi hikaye.stres yapıp sütüm bitiyor derseniz bebek emse de süt gelmez.humana kimisinde etkili kimisinde değil.ben de mesala rezene daha etkili oldu humananın pek bir etkisini görmedim.ben de sağarak veriyorum ilk başlarda daha azdı sütüm ama bebeğim büyüdükçe sütüm de artıyor bu tamamen beynin uyarmasıyla ilgili.arkadaşım sen olumlu düşün sütünün artacağına inan.emzirebiliyorsan hergün emzir ama emmiyorsa nasılsa bebeğim emmedi deyip bırakma sağ sütünü düzenli olarak.çıkmasa da 2 saatte bir sağ unutma göğsün boşaldıkça yeniden süt üretimi olacak.inşallah artacak sütün yetmezse de mama takviyesi yaparsın dünyanın sonu değil ya.

canım arama motoruna süt sağarak kesilir mi ,sütünü sağıp verenler diye yaz bak karşına bir sürü yazı çıkıyor onları okuyunca moral bulacaksın

canım her fırsatta emzir, aç olunca mamadan önce meme ver sonra mamayı ver seni bırakmasın.bide mama için biberon çok önemli, ben nuby kullandım doğal dokunuş silikon ve anne memesi şeklinde.buna rağmen zaman zaman beni bırakma eğiliminde bulundu ama üstüne düştüm her fırsatta emzirdim..bir ara sol göğsümü almıyodu sütüm azalmıştı sağıyodum bir süre sonra çoğalıyor hemen pes etme ama sağmaktan çok emdiği zaman süt geliyor bunu unutma.birde sana dereotu, sade tahin helvası, bulgur pilavı ya da kısır birde rezene çayı öneririm süt arttırır..

sağarak sütün azaldığını kim diyor yahu? 2 bebeğime de sağarak verdim azalmadı, arttı. artık pompalar miladi aletler değil, bebek emmesi şeklinde yapılmış. aynı uyarıyı gönderiyor beyine, bebeğin arada uyuduğunu/yorulduğunu düşünürsek; makinadan daha verimli süt çıkıyor..
ben ameda lactaline kullandım ilk oğlumda, diğerinde medela.. ikisi de çok iyi tavsiye ederim..

bu arada vita malt deneyin, içemiyorsanız tablet olarak alın.. sütünüz fışkırmazsa gelin söyleyin bana yerimseniben

aynı sorunu bende yaşadım 2ay neler çektim sağmakla
en sonunda bebeğim memeyi tuttu 1aydır emiyo Allah binlerce şükürler olsun
sağmak çok zor ve kesşnlikle bebeğin emdiği gibi olmuyo
inş. sütün artarda kızın emiyoken güzelce emzire bilirsin

sağarak sütün azaldığını kim diyor yahu? 2 bebeğime de sağarak verdim azalmadı, arttı. artık pompalar miladi aletler değil, bebek emmesi şeklinde yapılmış. aynı uyarıyı gönderiyor beyine, bebeğin arada uyuduğunu/yorulduğunu düşünürsek; makinadan daha verimli süt çıkıyor..
ben ameda lactaline kullandım ilk oğlumda, diğerinde medela.. ikisi de çok iyi tavsiye ederim..

bu arada vita malt deneyin, içemiyorsanız tablet olarak alın.. sütünüz fışkırmazsa gelin söyleyin bana yerimseniben

vita malt nedir canım

bende sezeryan oldum
benımde sag gogsum 6 gun sıs gezdım
ates yaptı ucu yoktu oglum tutamadı neler cektım...sutum gelmedı mama werdım bı kere snra her dakıka emzırmeye ugrastım tam 6 gun gecem gunduzum karıstı..sag gogsumude ınat ettım wgzına werdım ucu yokken o sıs halıyle sagdım kanattılar ceke ceke neler cektım....6. gun dus aldırdılar dıkısler yuzunden
we 6. gun sabah bı kalktım gece yıne sıs we agrılıydı sadece solu emıyodu accık gelen sutu..
bı baktım sag gogsum yumusacık olmus sut resmen akıyor
delırdım sewıncten hemen bı dus aldım..o gun oglumu nasıl emzırdım doya doya saatlerce...o gun oglumun gobegı dustu ogun dıkıslerımı aldırdık
6 gun ne cektım ben bılırım
sımdı sukur emmeye dewam
ama hala sag gogsumu bazen almıyo cunku gec emdı sut gec geldı..ama gecelerı kesınlıkle emzır
kesınlıkle ancak sutun oyle cogalır sewgıler

arkadaşlar 2 gündür düzenli sağıyorum ama yara oldu kızımın sonradan aldığı göğsüm:KK43: sabırla devma edicem...inanın çok merak ediyorum:birkaç damla süt akan göğüsmde süt artacakmı diye:KK43: şimdilik pek bi gelişme yok:KK43: sizce???

X