• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi sütüm yok

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

basakk600

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2009
190
1
96
İstanbul
kızlar bebekım 24 gunluk ilk 19 gun sadece anne sütü verdık fakat doktorum kilosunu cok az buldu ve mama ilaveli sagıp vermeye basladım ama sütüm epey azaldı asgfıyorum 20 ml anca daha fazla sagamayacagım gögüslerüm hep yara dayanamıyorum.mamayla devam edıcez benım sorum su mamayla beslenınce eksra su vermem gerekırmı.birde benım gıbı bebekını mamayla büyüten varmı bı zararı olurmu acaba yawruma

Canim gecmis olsun. keske emzire bilsen.
bebegin daha çok kucuk anca gelir sutun belki. çok su iç sutu gidalar tuket. yogurt,sut,peynir
sutlu tatlilar. eger mama da verirsen su verilir tabii ki. ama anne sutu ile mama için cocukta dunya bkadar fark oluyor. ogluma az emzirdim, mama verdim. kizim ise 2bucuk yasina kadar emdi. oglum cabuk hasta olan bir cocuk. kizim ise oyle degil. oglum okulda derslerinden cabu skilan bir cocuk. kizim ders calismasini çok seviyor. ben bu farki anne sutunu çok içmesineden biliyorum. birde anneyi emen ocuklar anneye daha cok duskun oluyormus. kizimda çok duskun bana dogru yani. yinede sen bilirsin canim. SIK SIK emzir sutun cogalir
Simdi 2 aylik oglum var ilk ay benim de sutum az di simdi duzene girdik. oglum çok SIK emiyor.

bende sen gibi mama vermek zorunda kaldım dr.umuz su vermeye gerek yok dedi mama zaten suyla yapılıyo 4.ayda yoğurt ve meyva başlayınca su vericez dedi.zarar konusuna gelince olmaz artık mamalar annesütüne adepte üretiliyo keşke emseler ama kısmet işte.aptamil kullanıyoruz biz

bende yaklaşık 1 aydır sadece mama ile besliyorum şimdilik bir zara görmedim. aptamil 1 kullanıyorum tek korkum gdo meselesi.

biz de doğduğundan beri mama veriyoruz. benim de hiç sütüm olmadı. keşke emzirebilseydik ama olmayınca olmuyor. su vermene gerek yok mama zaten su ile yapılıyor. sağlıklı olsunlar yeter.

benim bebişimde 4 aylık artık sütüm eskisi gibi yetmiyor ek besinlere gecip gecmemekte kararsızım bebişim 5600 kg...simdiye dek su dahi vermedim anne sütü aldı..ek besinlere gecen varsa biraz bilgilenmeye ihtiyacım var :)

anne sütünü kesin arttıran bir formül yazıyorum kızlar.benim oglum 19 aylık hala emiyor.15 ay su bile içmedi.sütüm çok çünkü gerek görmedi.
bir armut
bir ayva
bir avuç siyah kuru üzüm
bir avuç gün kurusu kayısı
bir avuç kuru incir
bir elma
bunları suda kaynatın.ve sogutun.istege bağlı bal veya pekmezle tatlandırarak günde 1 litre için.tanelerini yiyin.
gün boyu da bol su tüketin.yemeklerin yanında hergün dereotlu yogurt yiyin.bakın sütünüz nasıl çoğalıyor.bana güvenin.
ve her istediğinde emzirin.ne kadar çok emerse o kadar çok süt üretimi artar.

süt bence kişiye göre değişiyor.ben neler yaptım yinede sütüm olmadı aldığım kilolarda yanıma kar kaldı oysaki hamileyken sadece 6 kg almıştım.doğumdan sorada 5 kg aldım.ye süt olur dediler ama hiç etkilemedi..2,5 ay emdi oğlum sora bitti.şimdi mama veriyorum.tüm anneler emzirmek ister bence ama kısmet olmayınca olmuyo.neler çektim sütüm gelsin diye.mama yapmanın zorluğunu yapan bilir hele geceleri mama beklerken ağlaması içimi parçalıyo...

canım sağdığında o kadar az gelmesi normal..bebek ne kadar çok emerse o kadar çoğalır..bi de secoselin dediklerini uygula..

öncelikle düzenli emzirme öneririm
saatleri hep aynı olmalı ki o zaman aralığında ne kadar emdiyse o kadar süt üretimi için vucut lları açık o yüzdebeyne iletir.ve en az 15 dk memede tutmaya çalışın
önceki sayfada yazılan komposto hergün içilirse yeterli olur
süt kanalları açık o yüzden sütünü tekrar geri getirebilirsin
emzirmeye emzirmeye beyin üretmesi gerektiğini algılamaz ve üretmez bi deeee
en önemlisi hep sütün çokmuş gibi düşün oraya adapte ol emin ol zamanla orda bir elektriklenme oluyor ve sütün oluştuğu zaman bile hemen akıyo
nasıl üzüntü sütü azaltıyosa mutlulukda çoğaltıyor

süt bence kişiye göre değişiyor.ben neler yaptım yinede sütüm olmadı aldığım kilolarda yanıma kar kaldı oysaki hamileyken sadece 6 kg almıştım.doğumdan sorada 5 kg aldım.ye süt olur dediler ama hiç etkilemedi..2,5 ay emdi oğlum sora bitti.şimdi mama veriyorum.tüm anneler emzirmek ister bence ama kısmet olmayınca olmuyo.neler çektim sütüm gelsin diye.mama yapmanın zorluğunu yapan bilir hele geceleri mama beklerken ağlaması içimi parçalıyo...

toplam 6 kilo mu aldın.bebeğin kaç kilo doğdu.aldıgın kilo da doğumda gitmiştir zaten.
ben 20 kilo almıştım.doğumda 10 kilosu gitti.64 kiloyla hamile kalmıştım.şimdi 56 kiloyum.emzirdikçe zayıflıyor insan.zaten bir annenin hamileyken kilo almasının sebebi dogumdan sonra depoladıgı yağlarla bebeğine süt yapmasıymış.
yanlış anlama tabi ki sen de bebeğin için en iyisini düşünmüşsündür ama niye bu kadar az kilo aldın.belki de sütün ondan az olmuştur.
benim dediğim bu formülü yapıp da sütü çogalmayan hiç kimse olmadı.sütümüz o kadar çogaldı ki benim oğlum 15 ay su bile içmedi.

toplam 6 kilo mu aldın.bebeğin kaç kilo doğdu.aldıgın kilo da doğumda gitmiştir zaten.
ben 20 kilo almıştım.doğumda 10 kilosu gitti.64 kiloyla hamile kalmıştım.şimdi 56 kiloyum.emzirdikçe zayıflıyor insan.zaten bir annenin hamileyken kilo almasının sebebi dogumdan sonra depoladıgı yağlarla bebeğine süt yapmasıymış.
yanlış anlama tabi ki sen de bebeğin için en iyisini düşünmüşsündür ama niye bu kadar az kilo aldın.belki de sütün ondan az olmuştur.
benim dediğim bu formülü yapıp da sütü çogalmayan hiç kimse olmadı.sütümüz o kadar çogaldı ki benim oğlum 15 ay su bile içmedi.
eger sütün kesilmediyse denemende fayda var....

hanımlar size sütünüzün çoğalması için aşure öneririm. dün akşam 1 kase yedim sabah göğüslerim dolmuş. ağrı yapmaya başladı . kızımı bi güzel emzirdim.bende sütüm yetmediği çin mama ve ek gıdaya başlamıştım.ama bundan sonra bol bol aşure yer mamayı azaltırım. eğer aşurede kurufasulye ve nohut var gaz yapar bebeğe diyorsanız. benim bebeğime maaşallah hiç birşey olmadı.şuan bile aşure yiyorum bebişime süt olsun diye.

hergün mutlaka kahvaltıda ceviz, gün boyunca bol sıvı, emzirmek ve fırsat oldukca dinlenmek işe yarıyor gercekten

o kadar çok şey denedim ki... şimdi biraz arttı gibi ama hangisi etkili oldu bilemiyorum. ayva kompostosu ve humana içiyorum, bence bunlar epey etkili. bir de bulgur demişlerdi. bana pek mantıklı gelmese de denedim, belki de o etkili oldu sütümün artmasında. siz de denemek istersiniz belki.

canım mamaya yüklenmeden önce birde humana anne sütünü arttırıcı çayı dene benimde sütüm damla damla geliyordu kullandım ve memnun kaldım sık sık da emzirdim deli gibi sütüm geldi :))

canim gecmis olsun. Keske emzire bilsen.
Bebegin daha çok kucuk anca gelir sutun belki. çok su iç sutu gidalar tuket. Yogurt,sut,peynir
sutlu tatlilar. Eger mama da verirsen su verilir tabii ki. Ama anne sutu ile mama için cocukta dunya bkadar fark oluyor. Ogluma az emzirdim, mama verdim. Kizim ise 2bucuk yasina kadar emdi. Oglum cabuk hasta olan bir cocuk. Kizim ise oyle degil. Oglum okulda derslerinden cabu skilan bir cocuk. Kizim ders calismasini çok seviyor. Ben bu farki anne sutunu çok içmesineden biliyorum. Birde anneyi emen ocuklar anneye daha cok duskun oluyormus. Kizimda çok duskun bana dogru yani. Yinede sen bilirsin canim. Sık sık emzir sutun cogalir
simdi 2 aylik oglum var ilk ay benim de sutum az di simdi duzene girdik. Oglum çok sık emiyor.

ben bunlara katılmıyorum.tamam kabul anne sütü mucizevi bişi ama artık çocuğun anneye düşkünlüğü de buna bağlı değil yok artık.annem abimi çooook emzirmiş beni sadece 2 ay. şu an abimle görüşmüyolar yıllardır.ama ben annemin yanındayım.
Kız erkek farkı da var yapı farkı da var.böyle örnekler verip anne sütü alamayan bebek annelerini üzmeyin lütfen ben de onlardan biriyim.
önemli olan sağlıkla büyümeleri.

Back