Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Evet kızlar bir haftadır tüm yazılanları okudum.Hepsini uyguladım halada uyguluyorum.Ama olmayınca olmuyor deyip kabullenmeye başlıyorum bu durumu.2 aylık bebeğim sanki doymuyor.Emziriyorum 1 saat geçmeden 120 ml mamayı bitiriyor.O zaman hiç sütüm gelmedimi yoksa diye düşünüyorum.Ya da emzirdikten sonra huzursuz ağlayıp duruyor aç mı yoksa diye düşünüyorum.Beni emerken bazen birden iç çekerek emiyor acaba o an süt gelmiyor mu diye düşünüyorum.günde 4 kez 120 ml mama veriyordum.Günde 3 kez 120 ye düşürdüm ama yetmiyor gibi geliyor bebeğime.Sanki yavaş yavaş memeden iyice uzaklaşıp mamaya döneceğiz gibi geliyor.Ne yapmalıyım bilmiyorum.
3. meleğimi beklerken <3
Kayıtlı Üye
biberonun ucu normal emzik gibimi. bana nohut acayip süt yapardı. okadar şey denedim ama nohut yediğim gün taşardı göğüsüm tabi akıl edip hergün yemeliydim ama 6 ay ancak emzirebildim.şimdi 2. bebeğim olursa inşallah hergün bir kase nohut mutlaka yiyecem. birde biberon ucu çok önemli çocuk kolaya alışınca anneyi emmeyi bırakıyor. benimki oyüzdende emmedi beni zaten sütümde azdı hemen kesildi sütüm.
Biberonun ucu yeni doğanlar için olan dr.brown dar ağızlı.Bebeğim biberona alismadi beni emmekten vazgeçmiyor ama sanki boşuna emiyor gibi geliyor.Nohutuda deneyeceğim
başlarda bebeğime her mama verişimde içim kan ağlıyodu.nasıl yetersiz bi anne olduğumu düşünüp düşünüp harap ediyodum kendimi.gitgide sütüm de azalıyodu.seninde dediğin gibi okuduğum her yöntemi denedim ama nafile.bi zaman sonra artık çok da fazla takmamaya başladım gitgide alışıyodum bu duruma.ve mucizedir ki ne zaman mamanın bi zehir olmadığını kabullenmeye ve rahatlamaya başladım işte o zaman sütüm arttı.hala mama takviyesi yapıyorum ama çoğunlukla emziriyorum.en önemlisi beynen rahat olmak.bazı şeyler olmuyosa olmuyodur zorlamaya ve zorlanmaya hiiç gerek yok şu 3 günlük dünyada:)
En tutkulu keyfimsin
Kayıtlı Üye
Süt için 3 lt su içmeli , sahlep bulabiliyorsanız aktarlardan alın evde siz yapın , yeşil soğan ve tahin helvası harika süt yapıyor
![KK66 ;) ;)](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk66.gif)
Bide insanlar hep sutumu sagdim der.Sagmaya calisiyorum ama neredeyse hiç çıkmıyor.30 ml ancak cıkıyor.Ama elimle sıkınca fışkırıyor.
Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
tahin helvası yeyinn çogalır
Evet kızlar bir haftadır tüm yazılanları okudum.Hepsini uyguladım halada uyguluyorum.Ama olmayınca olmuyor deyip kabullenmeye başlıyorum bu durumu.2 aylık bebeğim sanki doymuyor.Emziriyorum 1 saat geçmeden 120 ml mamayı bitiriyor.O zaman hiç sütüm gelmedimi yoksa diye düşünüyorum.Ya da emzirdikten sonra huzursuz ağlayıp duruyor aç mı yoksa diye düşünüyorum.Beni emerken bazen birden iç çekerek emiyor acaba o an süt gelmiyor mu diye düşünüyorum.günde 4 kez 120 ml mama veriyordum.Günde 3 kez 120 ye düşürdüm ama yetmiyor gibi geliyor bebeğime.Sanki yavaş yavaş memeden iyice uzaklaşıp mamaya döneceğiz gibi geliyor.Ne yapmalıyım bilmiyorum.
Bebegin daha cok kucuk surekli emmek istemesi normal degil mi ? kilo alimi iyi ise sorun yapma bence ne kadar takarsan o kadar kotu oluyor.bol sivi tuket ben de mama ve annesutu veriyorum mama verdikce stres olma biberona alisir diye korkuyorsan kasik veya siringayla ver.emdikce emmek isyermis bebek biberonu. emzirdikten sonra versen bile korkma yani doymuyor diye sayet kilo aliyorsa.. sayfa onerebiliyor muyuz acaba??
biberonun ucu normal emzik gibimi. bana nohut acayip süt yapardı. okadar şey denedim ama nohut yediğim gün taşardı göğüsüm tabi akıl edip hergün yemeliydim ama 6 ay ancak emzirebildim.şimdi 2. bebeğim olursa inşallah hergün bir kase nohut mutlaka yiyecem. birde biberon ucu çok önemli çocuk kolaya alışınca anneyi emmeyi bırakıyor. benimki oyüzdende emmedi beni zaten sütümde azdı hemen kesildi sütüm.
hani gaz yapardı nohut? anlamadım gitti hem onu bunu yeme gaz yapar deniyor. hem de annenin çoook iyi beslenmesi gerekli deniyor....öyle böyle zaman geçiyor....
3. meleğimi beklerken <3
Kayıtlı Üye
hani gaz yapardı nohut? anlamadım gitti hem onu bunu yeme gaz yapar deniyor. hem de annenin çoook iyi beslenmesi gerekli deniyor....öyle böyle zaman geçiyor....
benim kızım zaten gazlı bir bebekti açıkçası gaz olayına fazlada takılmadım. annem nohutu haşlar leblebi gibi kavurudu bize eskiden ikinci bebeğimde hergün bu şekilde yiyeceğim inşallah. 5 ay sürdü kızımın gaz sorunu ama hiçbirşeyden yememezlik yapmadım. bulgur pilavı, soğan dediler bu yüzden 2 aya kalmadı 10 kilo aldım ama hiçbir artısını görmedim. hem bebeğe ettim hem kendime. ilk acemilikte yemeyi akıl etmedim ama nohut bana çok süt yapıyor. Annemde incirle süt içerdi o çok süt yapardı ama bana bi faydası olmadı. çok iyi gözlemlemek lazım herşey herkeste aynı etkiyi göstermiyor.
dediğin gibi onu yeme bunu yeme süt neyle kalitelenecek. yediğimiz tavuklar, etler eskiler gibi kaliteli vitaminli değil veriyorlar ilacı tamam. abur cubur yararsız şeyler haricinde sütümü kalitelendirecek herşeyi yedim.
Bebeğinin kilo alımını kontrol ettirmelisin sağlık ocağında veya doktorda.eğer gereken kiloyu alamazsa çok tehlikeli mama takviyesi şart canım.bende çok şey denedim yemediğim içmediğim yapmadığım kalmadı.3 doktor gezdim,mama hakkında konuştum sonunda mama takviyesi ile devam ediyoruz.insan kendini çok kötü hissediyor.Anne sütünün temeli bağışıklık ve mide florasına etkisidir.ilk ağız sütü aldıysa korkma zaten.Ancak yetmediği zaman bebek gelişemiyor ki o daha tehlikeli.Geçenlerde solunum doktorum kendisi doktor olmasına rağmen aynı şeyleri yaşadığını söyledi.yapmadığı kalmamış ama 6 ay ancak geldi o da azdı dedi.yani bu konuda çok aynı şeyi yaşayan var.birde bebeğin emmesine rağmen ağlıyorsa ve mama istiyorsa aç olma ihtimali kuvvetli.benim bebişimde ağlıyordu 2 saat emzirdiğimi biliyorum hala mama verdiğimde alıyordu açlıktan ağlıyordu yavrum.sonra alıştık.zaten reklamlarda bile anne sütü şart ancak sütünüz yeterlimi kontrol ettirin diyorlar.eskiden bunların hiçbiri yapılmadığından bebek zayıf hareketli falan der çıkarlardı işin içinden.birde mamaalsada azda gelse emzirmekten vazgeçme bence.ben hala önce meme sonra mama veriyorum.hatta 3 ay civarı bir uzaklasır gibi oldu ayakta ve uyurken tıkıştırıyordum alıyordu sonra o da geçti.bayıla bayıla emiyor sadece az geliyor paşama:)bebeiğinle uzun mutlu bir ömür geçir canım.sevgiler.
bende dr brown doğalakış kullandımhep canım.biberonun en iyisi bence.
Benim bebeğim de 1,5 aylık ve doğduğundan beri mama takviyesi yapıyorum sütüm yetmiyor maalesef. Bazen 60ml bazen 90ml içiyor. Birçok şey denedim ama sütüm artmadı. Sütümü artıran tek şey iyi bir uyku ve yüksek moral. Bebeğim de zorla uyuyor
![KK43 :( :(](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk43.gif)
o uyumadığı için ben de uyuyamıyorum. Başta mama verdiğim için ben de çok üzülüyordum ama artık çok takmıyorum. Ben rahat olunca sütüm biraz da olsa çoğalıyor hem bebeğim de rahat oluyor. İnşallah zamanla artar sütümüz.
Canım arkadaşım, ben hiç süt problemi yaşamadım fakat 5.ayımıza geliyoruz yavaş yavaş memede eskisi gibi sert bir hal almıyordu süt gelince geçen gün yararlı birşey diye çok sevmeme ragmen BOZA içtim, gece yarısı memem şişmiş ve üstüm başım da batmıştı sütle hiç beklemiyordum bu kadar etki. Tabi moral de önemli sanki mama yese ne olacak şükür mama var ki böyle durumlar için verebiliyorsun, bebeğin norma kilo aralığında ise gönlün rahat olsun ona en iyi sen bakabilir en güzel (ister emzir ister mama ver) en güzel sen besleyebilirsin her halukarda onun için vazgeçilmezsin...
ya ne güzel yazmışsın boza içtim arttı diye.nerdeyse günde 1 litre içtiğim oldu yine aynı ya
darısı başıma:)
boza denemedim ama denemekte fayda var sanırım ıns artar sütlerimz booooooooooool boooooooooooll amin
psikoloji çok önemli yetmiyor diye düşünmemelisin,bebeği tarttıklarında gelişimi yolundaysa yetiyordur...bol bol suuuu ve normal yemeklerini yemene devam et bence ve dinlen ,biraz kestirmek bile iyi geliyor....
öncelılkle canını sıkma,rahat ol,bende senle aynı durumdaydım.kendıne guven.3-4 gun kendını kampa al.sık sık emzır ac kalıyo dıye dusunme nasılsa mama takvıye edeceksın.er yada gec doyacak ıkıncısı her emzırmeden sonra 5 dak.goguslerın bos olsada sag 10 k ez emrıyorsan 10 kez sağ,gecelerı yatmadan yada sabah ac karna 1 tane vıtamalt veya promalt ıç.gunde 4 defe 4 kupa naturpy mılk tea sut cayı ıc caydan once 1 buyuk bardak su ıc mutlaka,sabah aksam bunlarla beraber bı tutam dere otu ye yemeklerle.sonuc ben mamayı bıraktım.bebgımın kılo alımı sımdılık ıyı sutumde cok sukur yetıyor artık,bunları uygularsan faydasını gorecegını umuyorum.ama bunların hepsını kendıne guvenerek yap.benım bebegım.2 aylık 1 aylıkken dogum kılosunun 300 gr altındaydı.o kadar kı durum vahımdı benımde arastırmadıgım sıte blog kalmadı senı cok ıyı anlıyorum.umarım yardımcı olabılmısımdır...
herkese farklı şeyler süt yapıyor... ben tarhanayı tavuk suyu ile yaptığımda ve ıhlamur içtiğimde çok süt olduğunu hissediyorum...moralini bozma.en önemlisi bu. birgün canım çok sıkkındı, bir de baktım göğüslerim sönmüş...aklım çıktı sütüm kesildi diye...psikoloji gerçekten önemli. bir de en son emzirdiğin göğüsü bir dahaki sefere ilk emzirince de işe yarıyor...sağlıcakla ve bol bol sütlü günler...ayırca pişiksiz günler ( 3 aydır pişikle uğraşıyorum...)
sütünüz yetmiyorsa ve arttıramıyorsanız mama verin ama sakın ola ki sütten kesmeyin
ister doysun ister doymasın o sizin bebeğinizle aranızdaki bağ. ben ne yazık ki oğlum 4.5 aylıkken göğsümü sağdım bi tatlı kaşığı gelince nasılsa yok deyip kestim. ama çok pişmanım o bir damla bile çok şeymiş şimdi anladım