- 9 Haziran 2019
- 1.191
- 3.662
- 133
- 36
Çok geçmiş olsun, isterseniz bir hafta daha bekleyip bi görünün tekrar doktora kilo almazsa. Bir şey çıkmaması sevindirici. Benim kızım da ikinci ayında kilo almamıştı. Her şeye bakıldı normal çıktı, ama doktorlar panik yaptırıyor hemen. Daha sık emzirmeye çalıştım ama yine alacağı kadar aldı. Hala da zayıf, büyüme hormonu sadece kilo ile değil boy uzaması ile de anlaşılıyormuşGecen ay kakasini yapmadigi icin gidince bakilmisti kan ve idrara birsey cikmadi kataciger enzimlerinde yukselme vardi o yuzden ultrasona gidincede tasi gorduler tas icin takip su anda bi tedavi baslanmadi 2 ay sonra kontrolu var
Kilosuda boyuda aslinda iyi ama bu ay kilo olalimi azdi onceki kilosu iyi olsugu icin doktor pek onemsemedi ama evde tarttigimizda 1 hafta sonra hic kilo almamisti doktora soyleyince mamaya zorlamayın bol bol emzirin diyor zaten surekli emiyor bu onun hem sakinlesme hem uyuma hem karin doyurma yolu yani okadar emmesine ragmen aldigi kilo azsa sut yetersizdir ama bir cikar yol yok ek gidaya tadimlara baslatmak istedim onada ilgisi yok sutum yetmezse mamada almazsa baska bir secenek yok çünküÇok geçmiş olsun, isterseniz bir hafta daha bekleyip bi görünün tekrar doktora kilo almazsa. Bir şey çıkmaması sevindirici. Benim kızım da ikinci ayında kilo almamıştı. Her şeye bakıldı normal çıktı, ama doktorlar panik yaptırıyor hemen. Daha sık emzirmeye çalıştım ama yine alacağı kadar aldı. Hala da zayıf, büyüme hormonu sadece kilo ile değil boy uzaması ile de anlaşılıyormuş
Sütünüzle ilgisi yok, bebeğiniz bu aya kadar yeterli şekilde emmiş daha küçük olmasına rağmen. Bebeğiniz istese bol bol süt emer. İsterseniz instagramda emzirme danışmanlarına sorabilirsiniz. Ekgıda tadımı bu aylarda kilo aldırmaz, özellikle 1 yaşa kadar ana öğün anne sütü ya da mamaymış. Fazla ekgıda vereyim derseniz kabul etse bile kabızlık yaşayabilirsiniz. Tadım olmasının sebebi vücudu ve bağırsakları katı gıdaya alıştırmak. Benim danışmanım bu aylarda da çok sık emzirdiğimi bu yüzden az az emdiğini bebeğe acıkması için fırsat vermemi söylemişti ama ben kilo almaz korkusuyla yine aynı şekilde devam ettim. İsterseniz biraz sıklığı azalatabilirsiniz hani biraz acıksın, özlesin. Tabi bu benim fikrim yine en doğrusunu siz bilirsiniz, siz tanıyorsunuz çocuğunuzuKilosuda boyuda aslinda iyi ama bu ay kilo olalimi azdi onceki kilosu iyi olsugu icin doktor pek onemsemedi ama evde tarttigimizda 1 hafta sonra hic kilo almamisti doktora soyleyince mamaya zorlamayın bol bol emzirin diyor zaten surekli emiyor bu onun hem sakinlesme hem uyuma hem karin doyurma yolu yani okadar emmesine ragmen aldigi kilo azsa sut yetersizdir ama bir cikar yol yok ek gidaya tadimlara baslatmak istedim onada ilgisi yok sutum yetmezse mamada almazsa baska bir secenek yok çünkü
Bende tadima erken baslamak istedim iste 6.ayda ara öğün olarak beslenmesi daha cabuk olur diye dusundum ama pek ilgisini cekmedi benim gecen ayda aynisi oldu regl oldugumda sutum cok azaldi bu aydacaynisi oldu reglden cok lekelenmeydi ama yinede azaldi suan sutum geliyor ama eskisi kadar degil ara veremeyi deneyebilirim amaSütünüzle ilgisi yok, bebeğiniz bu aya kadar yeterli şekilde emmiş daha küçük olmasına rağmen. Bebeğiniz istese bol bol süt emer. İsterseniz instagramda emzirme danışmanlarına sorabilirsiniz. Ekgıda tadımı bu aylarda kilo aldırmaz, özellikle 1 yaşa kadar ana öğün anne sütü ya da mamaymış. Fazla ekgıda vereyim derseniz kabul etse bile kabızlık yaşayabilirsiniz. Tadım olmasının sebebi vücudu ve bağırsakları katı gıdaya alıştırmak. Benim danışmanım bu aylarda da çok sık emzirdiğimi bu yüzden az az emdiğini bebeğe acıkması için fırsat vermemi söylemişti ama ben kilo almaz korkusuyla yine aynı şekilde devam ettim. İsterseniz biraz sıklığı azalatabilirsiniz hani biraz acıksın, özlesin. Tabi bu benim fikrim yine en doğrusunu siz bilirsiniz, siz tanıyorsunuz çocuğunuzu
Bebeğin ilgisi önemli ekgıdaya, sonrasında o da stres sebebi olabiliyor. Benim de regl de azalıyordu magnezyum ve kalsiyum takviyesi işe yaradı diyebilirim. Çok stres yapmamaya çalışın, biraz dinlenin imkanınız varsa. Ben o zamanları hep bu çocuk nasıl doyacak diye geçirdim. Bir de şey demişti doktor siz neye odaklanırsanız bebeğiniz de ona odaklanır, stresiniz ona geçer. O yüzden bir hafta bi rahatlamayı deneyin.Bende tadima erken baslamak istedim iste 6.ayda ara öğün olarak beslenmesi daha cabuk olur diye dusundum ama pek ilgisini cekmedi benim gecen ayda aynisi oldu regl oldugumda sutum cok azaldi bu aydacaynisi oldu reglden cok lekelenmeydi ama yinede azaldi suan sutum geliyor ama eskisi kadar degil ara veremeyi deneyebilirim ama
Bende ayni iste ac kalcak diye stres yapuyorumBebeğin ilgisi önemli ekgıdaya, sonrasında o da stres sebebi olabiliyor. Benim de regl de azalıyordu magnezyum ve kalsiyum takviyesi işe yaradı diyebilirim. Çok stres yapmamaya çalışın, biraz dinlenin imkanınız varsa. Ben o zamanları hep bu çocuk nasıl doyacak diye geçirdim. Bir de şey demişti doktor siz neye odaklanırsanız bebeğiniz de ona odaklanır, stresiniz ona geçer. O yüzden bir hafta bi rahatlamayı deneyin.
Sizi çok iyi anlıyorum, insan stres yapmıyım dedikçe daha çok geriliyor. Ancak hiç faydası yok inanın. Sizi rahatlatacak, yol gösterecek, doğru teşhisler koyacak bir doktora ihtiyacınız var. Ben anca 8. Ayda bulabildim. Yine de onun dediklerini bile kendi annelik süzgecimden geçiriyorum. Şöyle düşünmek belki sizi rahatlatabilir uzun vadede. Çocuğum bir şekilde büyüyecek, bunun gibi nice sıkıntının üstesinden geldim, geleceğim. Bazen de ne yaparsanız yapın belirgin bi sıkıntısı yoksa zamanla çözülüyor.Bende ayni iste ac kalcak diye stres yapuyorum
Açıklaman için teşekür ederim canım yhnig 3 gündür tekrar sütumde fazlalstigini hisetim ama geçen haftya kadar gerçekten azaldigina şahit oldum şimdi emrekn kendini geriye atınca süt iyi geliyor üstelik bebeğim emrken öbür memede sizladiigini yhnig kaynadigini hisede biliyorum geçen hafta neden böyle oldu bilmiyorum Allah kimsyee yaşatmasınkızlar önce sakin olun, ilk bebeğimde ben de aynıydım sürekli kilo takibi yaptım azcık emmese ya da azcık kussa aç kaldı sanardım. Ama işin aslı öyle değil. Sağdığınız sütle emdiği süt miktarı aynı değil sağılan süt daha az gelir. Mamayı sevmemiş olabilir. Ben de başta biraz verip kestim, tam da bu aylarda tekrar veriym istedim asla kabul etmedi. Üstteki arkadaşa cevabım belki gazı vardır, emerken de huzursuz kıvranıyor mu? Kesinlikle emsin diye zorlamayın ters tepiyor. Açlıktan ölmez sonuçta, aç hissetse her türlü emer , demek ki bir sıkıntısı var, diş olabilir, gaz olabilir ya da artık bebek emdikçe süt ineceği için başta inmemesine sinirleniyor olabilir. Bunun için emme öncesi sıcak kompres, meme masajı çok etkili. Youtubedan bakabilirsiniz. Ama her şeyden önce kendinize sütünüze güvenin. Bu aya kadar bir şekilde emmiş sonuçta, rahatlayın bol bol emzirmenize gerek yok bol bol ten teması yapınil göğsünüz açık bi şekilde.
Konu sahibine cevabım ise doymadığından değil bu aylarda yalancı meme reddi olabiliyor. Şu gönderiye göz atmanızda fayda var bu aylarda bunların olması normal kabul ediliyor :
Haklisiniz yersiz stres yapiyorum belkide mamada almayinca tek yolumuz sütümün olmasi o yuzden benimde paniklememSizi çok iyi anlıyorum, insan stres yapmıyım dedikçe daha çok geriliyor. Ancak hiç faydası yok inanın. Sizi rahatlatacak, yol gösterecek, doğru teşhisler koyacak bir doktora ihtiyacınız var. Ben anca 8. Ayda bulabildim. Yine de onun dediklerini bile kendi annelik süzgecimden geçiriyorum. Şöyle düşünmek belki sizi rahatlatabilir uzun vadede. Çocuğum bir şekilde büyüyecek, bunun gibi nice sıkıntının üstesinden geldim, geleceğim. Bazen de ne yaparsanız yapın belirgin bi sıkıntısı yoksa zamanla çözülüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?