Sütüm yetmiyor ne yapayım 😔

Sütüm gecde kalmıyor ki sağım yapayım üstelik küçük değil artık 5 aylık ondan önce sürekli yapıyordum zaten sağım devam edeyim mi

Emzik veriyosanız emem reddi de olabilir doymuyor değildir kiko alımi güzelse
Emzik veriyorum ama emzikte anne göğsüne uyumlu damak emzik falan değil yhnig ben emerken ağzına az geldiği için sinirlenip kendini geriye atıyor diye düşünüyorum

Kaka yapiyo sürekli cisi de iyi ama agliyo sürekli memede durmiyo sık sık böyle olmuyor tabi arda sütüm kaynamiyo evet 18 yaşındayım
Sütün yetmediğini sadece bebeğin çişi azsa anlarsın. Hem çiş güzel var hem kaka var nasıl doymuyor? Kendini geriye atıyor çünkü birden gazı oluyor, etrafı keşfediyor. Tonla şey var. 18 yaşında nasıl anne olunur işte maalesef böyle olunur.
Sağlık ocağına git tarttır. Kilo alımı da iyiyse merak etme doyuyordur.

Evet 18 yaşında anne böyle olunur en iyi annelerdenim onun sağlığı için her şeyi düşünüyorum onun için kaygilaniyorum sürekli sormak istedim sadece neden böyle yaptığını aç mi yoksa başka sıkıntısı var mı diye kontrole 2 ayda bir çağrıyo doktorumz kontrolümüz gelecek ay olucak kilo alımı iyi ama daha iyi olabilir mi diye düşünüyorum

Emzik veriyorum ama emzikte anne göğsüne uyumlu damak emzik falan değil yhnig ben emerken ağzına az geldiği için sinirlenip kendini geriye atıyor diye düşünüyorum
Hiç bir emzik anne göğsüyle uyumlu olamaz. Pazarlama yalanı bunlar. Bazen emzik meme reddi yapar bazı bebeklerde. Emziği tutarken iyi mi?

İki ayda 1 değil her ay çağırır doktorlar 1 yaşına kadar. Hatta aile hekimliği her ay arar sorar boy kilosunu. Kg alımı iyi, çişi bolsa merak ediyorum kendini geriye atıyor çünkü aç muhabbetini kimden duydunuz madem bu kadar araştırıyorsanız?
Bol bol araştırın ama koca karı muhabbetlerini değil. İlim irfan bilim. Kitap ya da internetten uzmanların görüşleri. Sizi doğruya yönlendirecek olan bunlar.

Kaka yapiyo sürekli cisi de iyi ama agliyo sürekli memede durmiyo sık sık böyle olmuyor tabi arda sütüm kaynamiyo evet 18 yaşındayım
Günde ortalama 5 bez değişimi doyduğunun göstergesi, yeterince kilo alıp almadığını da sağlık ocağı ya da takip eden doktoru bilir söyler. Su verme, suyu ek gıdaya geçince ver. Midesi ufacık onun hemen dolup hemen acıkır.

Memede durmaması etrafı keşifle ilgili merak edip bakacak. Eskisi gibi durmayacak bundan sonra. Çok sıcak geliyor da olabilir emerken sen sıcaksın, üstü kalın, kendisi enerji sarfedip terler e kendi de sıcak bunalır. Emzirirken üstünü bir kat ince tut.

Emrken kendini geriye atıyor ağlıyor

kızlar önce sakin olun, ilk bebeğimde ben de aynıydım sürekli kilo takibi yaptım azcık emmese ya da azcık kussa aç kaldı sanardım. Ama işin aslı öyle değil. Sağdığınız sütle emdiği süt miktarı aynı değil sağılan süt daha az gelir. Mamayı sevmemiş olabilir. Ben de başta biraz verip kestim, tam da bu aylarda tekrar veriym istedim asla kabul etmedi. Üstteki arkadaşa cevabım belki gazı vardır, emerken de huzursuz kıvranıyor mu? Kesinlikle emsin diye zorlamayın ters tepiyor. Açlıktan ölmez sonuçta, aç hissetse her türlü emer , demek ki bir sıkıntısı var, diş olabilir, gaz olabilir ya da artık bebek emdikçe süt ineceği için başta inmemesine sinirleniyor olabilir. Bunun için emme öncesi sıcak kompres, meme masajı çok etkili. Youtubedan bakabilirsiniz. Ama her şeyden önce kendinize sütünüze güvenin. Bu aya kadar bir şekilde emmiş sonuçta, rahatlayın bol bol emzirmenize gerek yok bol bol ten teması yapın göğsünüz açık bi şekilde.

Konu sahibine cevabım ise doymadığından değil bu aylarda yalancı meme reddi olabiliyor. Şu gönderiye göz atmanızda fayda var bu aylarda bunların olması normal kabul ediliyor :

Kızlar benim bebeğim4 sylık geceleri her saat başı açlık uyanması yapıyor resmen ağlıyor aranıyo .. sütüme baktım geliyor acaba boş mu çekiyo dedim ..
en son sabah 6 da 60cc mama verdim 2 saat uyumuşum

Hiç bir biberon ve emzik anne memesine uyumlu değildir yalan onlar. Emzik vermesen daha iyi ama genede sen bilirsin.
Benim bebeğimde emerken sol memeyi birden geriye atıp sanki cani yanar gibi ağlıyordu. Ben bunun nedenini sonradan çözdüm. Bende sağım yapıyordum sağım yapmak tayzik sorununa neden olur . Bebek kendini geri atıp ağlar başa çıkamaz o tayzikle. Çözümü geri mümkün olduğunca yaslan öyle emzir yada benim gibi sırt üstü yat memenin üstüne koy öyle emizir. Emzirme süresinin arttigini göreceksin. Sorun süt değil tayzik sorunudur bence.

Son düzenleme:
Merhaba cevabiniz icin tesekkurler bizim emmede sorunumuz yok cok gazli bir bebek evet ama emmeyi seviyor bobrek tasi oldugu icin arada biberonla su vermeye basladim onu iciyor sagdigim sutu verincede iciyor ama mama konu olunca asla istemiyor cok ackende denedim yok bu 2 aydir bu sekilde sutum gecen ayda ayni sekilde regl olunca azalmisti bu ay hem bogaz agrisi hem regl yok denecek durumdaydı sutum bunu yutkunmasindan ve emerken sutun gelisinden hissediyorum anliyorum bugun birazdaha iyi gibi ama hala yeterli degil max 1-2dk sonra yutkunma kesiliyor ama surekli emme modundayiz biraz evde gezdirip tekrar emziriyorum uyuyana yada kendi birakana kadar

Çok geçmiş olsun, benim kızım da ilk bir yıl gazlıydı ve naparsam yapayım geçmedi. Memeye geldiğinde kıvranıyordu sürekli. Her türlü pozisyon denedim. En son yatakta üstüne doğru eğilerek emzirdim. Sütümü çoğaltayım diye ne çaylar, bir mayası tabletleri kullandım. Meğer onlar önsütü çoğaltıyormuş. Onun da fazlası bebede gaz yapıyormuş. O çekmek istese her türlü çeker, muhtemelen gazdan dolayı kolay doydum sanıyor. Regl zamanı bir parça azalıyor ama bebeyi etkilemez demişti doktorum. Osteocare diye bi vitamin önermişti özellikle regl zamanı için. Siz doğru olanı yapıyorsunuz, bebeğiniz de isterse bol bol süt emer. Bunu çok sonra anladım. Çünkü akranlarından bol bol emen bebekler gördüm. Ve anneleri artıdan hiç çaba göstermiyordu. İçiniz rahat olsun diye çişli bez sayısını, kakasını takip edebilirsiniz bunlar varsa beslenmeme gibi bir durum yoktur. Mama işinde sanırım baştan sevmeyince sonradan içmiyolar. Ben 1 yaşından sonra formül mama + hipp kaşık maması + meyve başladım.(hippin içinde sadece 5 sağlıklı un var) öyle yedi.

Sağolun sadece ön sutu cogalttigini bilmiyordum bende rezene tahin falan deniyorum ama pek etkisi yok sanirim eskiden dolu hissederdim şimdilerde bos gibi terbiye olmustur diyorlar nekadar dogruysa bilmiyorum benim bebegim sut olsada olmasada emer emzikte almadigi icin emerek uyuyor vaz geciremedim boyle oluncada doyup doymadigi belli degil cisli bezi 4-5 i buluyor ama oyle dolu dolu degil kaka durumunada guvenemiyorum 13gun kaka yapmadigi oldu simdi daha sık yapiyor gunduzleri cok kisa uyuyor birde aksam 8de baslayip gece11e kadar uyutamiyorum doymamasina bagliyorum bende

Bu aylarda insan boş hissediyor evet, ama bu kadar emen bir bebeğin bence aç kalması söz konusu değil. Boşa çekiyor diyosunuz. Süt bir süre süt bezelerinde birikir sonrasında bebek aktif emdikçe gelmeye devam eder. Yani depolar bitti, aç kaldı gibi bir durumu yok. Bebeğinizin başka bir sıkıntısı olabilir dediğim gibi ve emzik almadığı için memede sakinleşiyor, uyuyor muhtemelen. Böbrek taşı yetişkinleri bile çok etkilerken belki de odur etken. Benim kızım doğduğundan beri 10-15 dk. emer bırakırdı. Ben de bırakmasa sanki daha çok kilo alacak diye düşünürdüm. Ama bebek belirliyormuş sonradan anladım.

Sutunuz tazyikli geliyor olabilir ozamanda bebek kendini geriye atar ve tolere edemeyince aglar. Yatarak emzirmeyi deneyin ya da emmeden once elinizle biraz sikin tazyiki gitsin.
Sirtiniza masaj yaptirin oksitosin salgilaniyo baya artis oluyor sirt masajina gittigimde sutum o kadar doldu ki mastit oldum.

Solgarin Breast Yeast takviyesini mutlaka deneyin ben 6 ay kullandim gunde 3-4 tane içtim .
Dusta su altinda ten tene temas ile emzirdim.
Elle emerken gogsume parmak masaji yaptim internette var videolari ya da ebe sayfalarinda sutum dogumdan 1.5 gun sonra geldi ve ilk ay yetmiyordu bunlari kullandim şuan 19 aylik hala 4 saat emmesin sut fiskiriyor hic umutsuzluga kapilma ben de sutum hic yetmeyecek 6 ayi bile dolduramayacagiz saniyordum cok sukur oyle olmadi.

Bende oyle dusunuyordum ama 1 haftada hic kilo almamis ve doydugunda birakmasi gerek mide kapasitesin belli

Bende oyle dusunuyordum ama 1 haftada hic kilo almamis ve doydugunda birakmasi gerek mide kapasitesin belli
Anladım, doktor ne diyor böbrek taşı için? Bu arada idrar yolu enfeksiyonuna bakıldı mı?

Anladım, doktor ne diyor böbrek taşı için? Bu arada idrar yolu enfeksiyonuna bakıldı mı?
Gecen ay kakasini yapmadigi icin gidince bakilmisti kan ve idrara birsey cikmadi kataciger enzimlerinde yukselme vardi o yuzden ultrasona gidincede tasi gorduler tas icin takip su anda bi tedavi baslanmadi 2 ay sonra kontrolu var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…