Bebek Beslenmesi Sütüm yetersiz mi? Endişeliyim:((

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

irmako77

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2010
1.180
5
116
Doktorlar 3 saatte bir besleyin diyorlar ama benim göğüslerim 5-6 saatte ancak doyurabilecek kadar süt üretiyor. Süt arttırıcı ne varsa yedim, içtim, yaptım.Hiçbir faydası olmadı, ancak kilo alıyorum:çok üzgünüm:

Pompayla sağdığın zaman bebek emmesi kadar süt gelmez. Ben de sağdığım zaman "oğlum bununla nasıl doyuyor" diyordum 60-70 gr çıkıyordu ama ilk 6 ay sadece emzirdim ve 6 ayı 8 kiloyla tamamladı (3,5 kilo doğmuştu)
Sen kilo alımına dikkat et.

bence dr.a git. daha iyi bilgi verir.bebeğinin kilo alımı az ise mamaya başlatabilir.

bence dolmasada emzir..o zaman artıyor..ayrıca pompa bebegin emdiği kadar cekemiyor,bebek daha fazlasini cekiyor..

pompaya guvenme. pompayla gogsunden 60 cc cıkar. o sut bebek emdıgınde 100 cc yı bulur.
asıl bebek emerken gogus sut uretıyo.
pompa tamamını sagmıyo ben pompayla gogsumu bosaltıp kızımı emzırıyorum ve gayet doyuyo cunku o an sut uretılmeye devam edıyo aynı zamanda.
sen sutum yetmıyo demeden once kılo alımına bak bencede. ayda 600 gr dan fazla alıyosa gayet yetıyodur sutun kendıne stres yapma boşa.

Bebişim 1 haftalıkken dr'umuz kilo vermiş, mama verin demişti. Ben kaşıkla sağdığım sütü vermeye devam ettim. ıkinci kontrolümüzde ise "kilo alımı az, kaşıkla vakit kaybetmeyin biberon ile besleyin. Gelişemez bebeğiniz, zekası geri kalır" deyince mecburen verdim biberonu yeni doğan yavaş akışlı emzik kullanıyorum ama bebeğim meme emerken göğsümü tam boşaltamıyor. emziriyorum, memede uyuyor, yatırıyorum yine uyanıyor Neredeyse saatler süren ağlamalı emzirmeden sonra bebeğimin doymadığını düşünüp, sağdığım sütü yavaş akışlı biberon ile veriyorum. Ozaman uyanmadan uyuyor. Önceleri gazı var ondan uyumuyor sanırdım ama, maalesef aç kaldığı için uyumuyor galiba( Ne dersiniz?

kesinlikle yetmiyordur canım aç olan bebek uyumaz, bebeğinin emme vakti geldiğinde göğüslerinden süt akmıyorsa, sen süt gelişini göğüs damarlarında hissetmiyorsan, bebeğin emerken birden geri çekilip ağlıyorsa yada meme ağzındayken mızıldanıyorsa, emerken yanlardan fazla gelen süt taşımı olmuyorsa, bi göğsünü emerken diyerinden süt şarıl şarıl akmıyorsa, göğüs pedleri varya akan süt tişorta geçmesin diye kullanılıyor onlardan kullanmaya gerek duymuyorsan,gazını çıkardığın halde bebeğin 2 saatten az uyuyorsa, kilo alımı azsa, bebeğini emzirmediğin zaman göğüslerin ağırmaya başlamıyorsa, emzirdiğin halde hemen ardından verdiğin biberondaki mamayıda bitiriyorsa; kesinlikle sütün yetmiyordur ve herşeyi deneyipte sütün çoğalmıyorsa boşuna uğraşıpta kilo alma artık aman şunuda deniyim belki artar deme nafile sütün hiç bir zaman artmicak canım. süt bolsa boldur azalırsa bişeylerle tekrar çoğalabilir ama azsa azdır çoğalmaz yoksada hiç artmaz senin şuan yapman gereken azda olsa var olan sütünü tamamen bitmemesi için günde sadece 2-3 litre su içmen yeter. Ayrıca bebekler ilk 1 1.5 ay karınları doysada süt olsada olmasada memede durmak isterler bizimde nerdeyse 20 saatimiz memede geçerdi emerek kendilerini rahatlatıyolar güvende hissediyolar eyer hala alıştırmadıysan hemen yalancı memeye alıştır. senin için kolaylık olur canım ayrıca bebeğin kaç aylık bilmiyorum ama havalar çok sıcak sakın kalın giydirme sıcakta iyi uyuyamazlar.
biraz uzun oldu ama umarım sorununa cvp olabilir.
sütünle kal...

Son düzenleme:

Artık pompayla sağdığımda bebeğe verilecek mama dozunda süt çıkıyor. Onu biberonla verince doyup uyuyor. Ama emzirdiğim zaman uyumuyor. Emmeyi beceremiyor, emince doymuyor herhalde:1no2:

bebeğin daha çok küçükse emerken yoruluyordur hemen uyuya kalıyordur bu yüzdende karnını tam doyuramıyordur bide biberondan fazla ve yorulmadan geliyor bunun konforunada varmıi olabilir bebek olsalarda onlarda zeki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…