sütüm yeterli mi?

meral26

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2007
65
0
86
Almanya
merhaba ben 9 subatta dogum yaptim emziriyorum daha dogrusu emzirmeye calisiyorum ama sütüm yeterlimi bilmiyorum cünkü oglumu iki tarafida emiyor ama emzirdikten sonrada emecek biseyler ariyor örnegin elini agzina aliyor benim yüzümü emmeye calisiyor bisey gelmeyincede aglamaya basliyo bende bakiyorum yetmiyo diye mamayla takviye yapiyorum.her 20 dak. veya yarim saate bir emzirmek yipratiyo beni. 4 yasinda bir oglum var onunlada ilgilenmek zorundayim. emzirmek istiyorum ben bana bir akil verin kizlar ne yapacagimi sasirdim.

canım bende 6 subatta dogum yaptım benım bebegımde emdıkten sonra bıseyler arıyo ama baya bı emıyo neden arıyo anlamıyorum memeyıde verınce almıyo bıraz bekle canım emzırdıkten sonra benımkı emdıkten sonra arıyo araken bulamıyo uyuyo:)

Selam canım bende 9 ocakta doğum yaptım ve aynı durum bende de söz konusu delircek gibi oluyorum çok üzülüyorum yetmiyor tek anne sütüyle doymuyor ve bende mama veriyorum bir haftadır mamayı yiyince oğlum bir güzel uyku çekiyor ve ağlamıyor çünkü karnı doyuyor bence mama ver açlıktan ağlamasın yavrucak kıyamam.

canım ben de 6 şubatta doğum yaptım sanırım bu bebeklerin hepsi aynı, benim bebişim de bitmek bilmeyen bir istekle emmek istiyor, ben de doktorun tavsiyesiyle mama veriyorum takviye olsun diye, çünkü ilk günler tam tutamadığı için ve süt yetmediği için aç kalıp çığlık çığlığa ağlıyordu. karnı doyunca sustu. Allah analı babalı büyütsün bebeğini, uzun ve güzel bir ömrü olsun inşallah. öptm

canım benim bebeğimde 1 aylık emdikten sonra karnı tok alduğu halde yine aranıyor yanagımı kolumu ne bulursa emmek istiyor sonra kendi kendine uyuyor . sık sık emziriyorum .bence sende her istediğinde emzir.

sütünün artmasını isteyen her anne bol bol emzirsin, önce emzirin sonra mama verin ben öyle yapmıştım ilk hafta daha sonra sut geliyor bu işte moral çok önemli tecrübeyle sabittir yeteceğini düşünün yediğinize içtiğinize dikkat edip bol sıvı alın, birde makina almıştım 1 aylık falan oldugunda makina da baya kanalları açıyor ama dikkat edin göğüsleride tahriş edebiliyor, kızım 6 aylık oldu şimdiye kadar yetti sütüm şükür artık yavastan ek gıdalara geçiyoruz
sütü arttırması için denediklerimide yazayım belki birine faydam olur
*ev yapımı meyve suyu yada hoşafa toz maya (bir çay kaşıgı gibi) atıp içtim bir kaç kere sanki arttırıyo gibi geliyordu
*boza bence çok arttırıyor
*tahin helvası yiyordum tabiki arkasına bi dolu su içiliyo belki ondan arttırıyor
*malt içeceği (tadı aynı pekmezli su gibi)
*incir de kesinlikle arttırıyor
sağlıkla büyüsünler inşallah

canım ben de 27 ocakta doğum yaptım oğlum şu an 2,5 aylık.İlk 1-1,5 ay ben de aynı o durumdaydım.Sütüm yetmiyor diye mama vermeye kalktım annem verdirmedi,iyiki de onu dinlemişim,çünkü kontrolüne gidince doktor kilo alması çok iyi dedi,demek ki çocuk aç olduğu için değil anne kokusu için meme istiyor,kilo alıyorsa sorun yoktur yani,şu an sadece acıkınca vaya huysuzlanınca meme istiyor,eskiden 24 saatin belki 16 saati göğsümdeydi.

bebekler yeni doğduklarında karınları tok olsa bile emme refleksi yaparlar.eğer bebeğin 2 göğsünüde uzun uzun emiyorsa(emzirmeden önce göğsün şiş ve sert olur emzirdikten sonra göğüs boşalır yumuşar),kaksını,çişini sık sık yapıyorsa doyuyor demektir.gazını çıkartmazsan ağlayabilir.zaten doktora kontrlole götürdüğünde bebeğin kilosundan sütünün yetip yetmediğini anlar.bizim dr.umuz bebeğim doğduğunda 2 saatte bir mutlaka ezirmelisin diyordu.gecede 2 saatte birsaat kurup emzirirdim.arada gazı olmadığı halde ağlarsa gene emzirirdim.dr.lar sütün yeterliyse ilk6 ay sadece anne sütünü öneriyorlar mamayı dr.a danışıp vermelisin bence.mama ayrıca bebeğini susatır.

10 kasım da 3640 gr bi kızım oldu normalde 28 kasımda doğması gerekirken nerdeyse 1 ay önce doğdu.çok güzel emiyor ama saatlerce meme de olmak istiyor ve süt azalınca avazı çıktığınca ağlıyor ve emdikten sonra hiç uyumuyor. mecbur bir kaç ölçek mama veriyorum mışıl mışıl uyuyor ama ben harap oluyorum neden böyle yaptığı konuşunda hiç bir bilgim yok.süt arttıracak çok şey içiyorum.şuanda tam 15 günlük benimle aynı sorunu yaşayan varsa bana yardımcı olabilrimi? şimdiden çok teşkkürler

selam canım bende 11 ekimde doğum yaptım bebeğimin kilosu 2.670 gr dı bende sütümün yetmediğini düşünüyorum her iki gögsümüde veriyorum ama hala aranıyor bende 60 ml mama veriyorum içiyor ve uyuyor doğrumu yapıyorum bilmiyorum ama verince uyuyor sanırım aç kalıyor biberonla veriyorum acaba memeyi bırakırmı diyede korkuyorum senin dediğin gibi yardım edecek birileri varmı?????? tecrübeli anneler

Yenidoğan bebeklerde emme refleksi fazla olduğu için tok olsalar bile aranırlar demişti bana doktorum. Ben de ilk aylarda bebeğim memeden sonra da hep ağzıyla arandığı için aç sanıp memeden sonra mama veriyordum. Kilosu fazla artmıştı. onlar ağzı hep dolu olsun istiyorlar.

aynısını benim kızımda yapıyo durmadan emmek istio bi gün o kadar çok emdiki sütüm yetmedi artık baktım damla süt gelmio ama bizimki hala emio emzik almıyo ama memeyi emio kilosu yerinde mama vermene gerek yok dedi doktor ben emzik olmaktan sıkıldım ama o aralıksız emmek istemekten sıkılmadı ((

ben emzik verdim aldı ama aç olduğu zaman onuda almıyo alıyo bakıyoki süt yok hemen ağlamaya başlıyor ama bugün karar verdim mama vermicem çünkü şunu farkettim sütüm olsa bile mamaya alışıyo hazır emmek zoruna gidiyo onun için mamaya alışmasın diye vermicem doyduğu kadar kilo artışı iyi offff anne olmak çok zor

benimde kızım 3 aylık dünden beri elini emiyo acaba açmı kalıyo diye bende kara kara düşünüyorum

yok bence aç değilde oyalancak bişeyler arıyo arkadaşımında bebişi 3 aydan sonra elini emmeye başladı emzik almayanlar elini emiyor

emzik aldığı için ne kadar şanslı olduğunu tahmin bile edemzsnn 9tane farklı emzik adım hiçbirini emmedi midesi bulanıyo gibi öğürüyo ağzına soktuğum gibi bunun yerine her dk beni emmek istiyo bu sferde fazla gelio durmadan kusuyo napıcağımı şaşırmış vaziyetteym 10. emziği alsamemermi acaba die düşünüyorum kara kara 50:

benim oğlum şimdi 26 aylık ve doğduğunda saçma sapan şeyler yüzünden emzik vermedik.sonradanda kendi istemedi.aman yavrum memeye alıştırma,sakın kızım meme verme.şunu yapma bunu yapma diye diye çocuk meme isteemdi.bi yere gittiğimizde bas bas bağırdı meme diye.yalancı meme emmediği için beni emmek istedi ve çok zorluk çektim.ama şimdide ablamın kızına bakıyorum.o memesini ağzından hiç çıkarmıyo ve dişleri olduğu için ısırıp deliyo.delinincede avazı çıktığı kadar bağırıp ağlıyo.gece gündüz demeden gidip meme arıyolar:)))

ben ne yalan söyleyim pekmezle alıştırdım yoksa benimkide almıycaktı istersen öyle dene çok az ucuna batır aman farklı bişey vermeyin diyolar ama yoksa ben alıştıramıyacaktım annem 3 çocuğunuda bal ve pekmezle alıştırmış bala karşıyım alerji yapar ağır gelir ama pekmezin bi zarar edeceğini düşünmüyorum hemşire arkadaşımda verebilirsin dedi bende almadığı zamanlar pekmeze batırıyorum ama hemen ucunu fazla değil veriyorum zaten tuttuktan sonra bol bol emiyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…