• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Sütüm kesildi......

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

mehberalp

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2012
106
1
46
Ankara
arkadaslar 3 aylık bır kızım var sutum baslarda az gelıyodu sımdı tamamen kesıldı sağdım makıneyle warmı dıye bırkac damla su rengınde gelıyor gerısı yok amasol gogsum cok acıyor ve sıslık oldu acıyor neyapmam gerekıyo aynı durumu yasayanlar varsa yardımcı olabılırlermı bana...

Bence sagmayi dene her 2-3 saatte bi sutun artacatir tabi emzirmeyide birakma goğsunde bence sut kaldigi icin agriyodur benimde ilk ginlerde cok sis ve agriliydi sagiyodum pek sutte gelmiyodu ama devamli sagip emzirdim sut kanallari aciliyo ve sonra sutun geliyo bence pes etme dene sutumu sagmazsam sutun iltihaba yol acacagini soylemisti doktorum sende sag o yuzden insallah oyle bisey olmamistir

Bence sütün kesilmemiş de kanalların tıkanmış olabilir. O zaman süt akamadığından gelmiyor, göğüste birikip duruyor, sıcak havlularla bezlerle kompres yapıp, sağ, eğer bunlar işe yaramazsa doktor antibiyotik falan verir tıkanıklıklar açılır. Çok gecikme gecikirsen çok can yakan bir şey bu.

canım çok zor bir durum gecirdim benim annemler havluyu sıcak suya batırıp göğsüme masaj yaptı tabi yakmıcak sıcaklıkta inan iyi geldi ve sürekli annem zorla kızıma emzirirdi annem olmasa kızım hiç anne sütü içmicekti bebğin emsin yoksa tamamen kesilecek

yaklasık 1 aydır emmıyor zaten mamaya devam edıyoruz tıkanma yok ılk bı ogun agrım oldu daha sonra ne sıslık ne agrı sut olsaydı acısı dewam ederdı zaten rengı seffaf su rengı eksımıs acılık vardı tadında ıkı gogsumden cıkan sut 5 cc etmıodu bıle gunlerce sagdım ama olmadı demekkı bu yavrumun kısmetıde boyleymıs Allah'ın dedıgı olur neyapalım

1 aydır emmediği için kesilmiş olabilir,emmek istemiyomu belki deneseniz tekrar süt gelebilir

yaklasık 1 aydır emmıyor zaten mamaya devam edıyoruz tıkanma yok ılk bı ogun agrım oldu daha sonra ne sıslık ne agrı sut olsaydı acısı dewam ederdı zaten rengı seffaf su rengı eksımıs acılık vardı tadında ıkı gogsumden cıkan sut 5 cc etmıodu bıle gunlerce sagdım ama olmadı demekkı bu yavrumun kısmetıde boyleymıs Allah'ın dedıgı olur neyapalım

sakın pes etmeyin ki ben inanıyorum göğsünüzde süt var hemde çok. aynı şey o aylarda bende yaşamıştı pes etmedim inat ettim kızım su an altı aylık ve çalısıyorum ve hala sadece anne sütü ana öğünümüz. meyve pürelerine yoğurda yeni başladık.
sıcağa yakın bal şerbeti için büyük bir bardak ve sağmaya devam edin. gelmiyo diye bırakmayın 10-15 dk sağmaya devam edin açılacaktır bende ılk sağdığımda 10 cc bıle çıkmıyordu çok üzülüyordum.

gogsunu tamamen sagman lazim ve sıksık sureli bebisini emzirmeye calis sutun biriktigi icin acilik olusmustur ben besinci ayda yasadim benimde annem baski yapmasaydi - bana- bende istemiyor diyip pes edecektim iyiki annem varmis

slm böyle durumlarda en iyi kayısı suyu kesinlikle benimde bir damla bil e gelmiyordu içtikten sonra düzeldi

Arkadaslar gogsunde apse ameliyatindan sonra bebegini emzirebilen oldu mu bebegim daha 25 gunluk ve bu gogus problemlerim yuzunden mamayla besleniyo kahroluyorum doktorum sutun gelirse tek memeyle emzirmeye basla dedi ama hic sutum yok zaten onceden de yaraydi emziremiyordum sagip veriyordum nr yapmam gerekiyo ne olur yardimci olun

Göğsünüzde mastit olabilir ve bu nedenle sütünüz azalmış olabilir.Ama hep sağmalısın.Yakın zamanda 2 kez yaşadım mastiti.Biri sağ diğeri sol göğsümden.Antibiyotik kullandım.Sütüm öyle azaldı ki bitecekk diye çok korktum.Ama durmadan sağadım pes etmedim.Tabii bunun yanında süt arttırıcı çaylar,alkolsüz bira ve malt içeceği içtim.Yaklaşık 15-20 gün sonra eski haline döndü.Göğsündeki ağrı geçmiş gerçi mastit olsa geçmezsi kendiliğinden.Sen yine de dene derim ...

Back