- 21 Kasım 2017
- 27.870
- 120.425
- 598
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Amin sağolasın bakalım deneyeceğim bi şekildeEvet aynen öyle yap. Zaten sen anlarsın memen dolu olduğu zaman sem sert olur boşalmadığı zaman seni rahatsız eder emdikten sonra yumuşar rahatlarsın. Tekrardan gözünüz aydın olsun güle güle büyütün inşallah
Sanki beni anlatıyorsun. Benim de sütüm vardı, birinden emerken diğerinden sızardı. Ama yetmiyordu. Sabah saatlerinde bir nebze yeterdi ama öğleden sonra ve akşam kesinlikle doyurmuyordu. 2 saat memede kaldığını bilirim. ne zaman mama azaltsam veya vermesem huzursuzluk, ne zaman versem memnuniyet... bu işin kolaya alışmakla vs alakası yok. sen açsın, derdini anlatmak için kıvranıyorsun ve karşındaki şöyle söylüyor: kolaya alışma, em. iyi de bunun canı ne kadar? em em en sonunda takati bitip uyuyor orada. Hemen aynı grup: memede uyutma... :) süt yeterince olacak ki o takatiyle emdiği ona yetecek. Her emzirmeden sonra sağmak, bol su, uyku, dereotu, bulgur.... bilinen yöntemler. Ben sağlık kurumlarındaki bu anne sütü fetişizminden çok çektim. O yüzden kilosuna bakın günde 20 gramdan fazla alıyorsa ok ama almıyorsa kendinizi de çocuğu da üzmeyin derim.Sütüm geliyor emerken dudaklarından taşıyor resmen 20-40 dk neredeyse hemde emiyor ama sen bırakmazsan bırakmıyor ağlıyor , aranıyor . Mama verince susuyo ama Sağlık ocağında ki kız mama vermeyin kolaya alışmasın dedi ..
MerhabaKızlar selam
Çok şükür 2 göğsümdende süt gelmeye başladı. Yeteri kadar gelmiyor herhalde sürekli aranıyor ,huysuzlanıyor ,emiyor aslında ama ve her emerken sürekli altına yapıyor. Annem sütün yaramıyor hemen çıkarıyor dedi .. sağlık ocağına kontrole gittik mama verme sütün yeter dedi kontrol etti memelermi .. ama dedim durmuyor durur gazı vardır dedi .. bebeklerin en son bağırması açlıktır dedi .. kızşar dün akşam emzirdim ama arandı yine eşim mama verdi sustu uyudu şimdi mesela emzirdim sadece iki göğsümden de yattı uyudu .. sizde durumlar nasıl ?
Bende arada sağıyorum . Çünkü bebeğim her iki memeyş emmediği için diğeri doluyor sertleşiyor . Mama vermiyorum kaç gündür anne sütü alıyıeuz hep çok şükür .. eşim de yaptı bu çocuk doymuyor dedi mama verelim hıçkırıyor mama verelim dedim gerek yok . Sindirmeye başladığı için hıçkırıyor . Sindirmeye başladı ise karnı tok . Huysuzsa gazı vardır dedim böyle diye diye mamayı kaç gündür vermiyoruz .. ama bu seferde de bi mememi emip diğerini emmeye gelene kadar sertleşiyor resmen bir şey olacak sanıyorum . Eşim sağ hepsini sağmazsın diyor ama emin olamadım . Şimdi mesela sağdan emzitfim sol memem sepsert ne yapıcamBebeğiniz 6 aydan küçükse kesinlikle mama inek sütü vesaire vermeyin. O hatayı ben yaptım siz yapmayın. İlk çocuğum 3.200 kg doğmuştu 1 aylıkken 5400 dü ebe sütün yarıyor dedi. Ama çocuk sürekli ağlıyordu gece gündüz kolik sendromu dediler. Ama gereksiz kaynanam kızım bu kesin aç diye diye kafama şüphe düşürdü. 4 aylıkken artık yorgunluktan bayılmak üzereyken inek sütü versem acaba ağlaması kesilirmi ya kaynanam haklıysa dedim. İnek sütü vermeye başladım. Hem emzirir hem inek sütü veririm sanki ne zararı olcakki dedim ve aradan 2 hafta geçti çocuğum memeyi almamaya başladı. Zorladım kafasını sağa sola çeviriyordu. Göğüslerim şişti süt dolu olmasına rağmen. Meğer inek sütü verdiğim için emmeyi bırakmış. Çünkü biberondan süt çok akınca emmekten uzaklaşıyormuş. Busefer sağıp sağıp kendi sütümü vermeye başladım ama kısa sürede o sütten taş gibi şişen göğüslerim suyu çekilmiş üzüme döndü süt kalmadı. Çocuk emdikçe çoğalırmış emmeyi bırakınca sağsan bile belli bir süre sonra kesilirmiş. Zaten sütünü artıran çocuğun o emme hareketiymiş. Göğüs talep istek doğrultusunda çalışırmış. Çok pişman oldum ve halen içimde bir ukte kaldı oğlumu emziremedim diye. İkinci çocuğumu 1.5 yaşını geçene kadar emzirdim şükür onda bu hatayı yapmadım
Bebekler ilk 3 ay memenizden inmek istemez. Sadece aciktiginda doymadigindan değil. Korktuğundan , üşüdüğünde , terlediğinde , karnı agridiginda , canı sıkıldığında yalnız hissettiginde anne karnındaki o kokuyu tanıdık kokuyu çekmek ister burnuna. Çünkü memenin siyah yerindeki o kabarciklardan anne karnındaki sıvının kokusu salgılanır. Lütfen kimseyi dinlemeyin mamayi gereksiz sokmayın hayatınıza. Özellikle biberon meme reddine sebep olur. Hergun tarttin. 2. Hafta doğum kilosuna erişmesi beklenir ilk ay 600 ila 1000 Gr arasinda alması anne sütünün yeterli olduğu anlamına gelir. Atak haftaları ve saatleri olur ozamanlar rahatlatmak için masaj ve banyo öneririm.Kızlar selam
Çok şükür 2 göğsümdende süt gelmeye başladı. Yeteri kadar gelmiyor herhalde sürekli aranıyor ,huysuzlanıyor ,emiyor aslında ama ve her emerken sürekli altına yapıyor. Annem sütün yaramıyor hemen çıkarıyor dedi .. sağlık ocağına kontrole gittik mama verme sütün yeter dedi kontrol etti memelermi .. ama dedim durmuyor durur gazı vardır dedi .. bebeklerin en son bağırması açlıktır dedi .. kızşar dün akşam emzirdim ama arandı yine eşim mama verdi sustu uyudu şimdi mesela emzirdim sadece iki göğsümden de yattı uyudu .. sizde durumlar nasıl ?
Merak etmeyin kaka da çiş de çok yapıyorsa süt yetiyordur. Meme boşalıyorsa zaten doyuyordur pompaya gerek yok artık. Bol bol su için sağlıklı beslenin yeterMemem boşalıyor sert değil . Emdikten sonra pompayla sağ boşalt dediler kalmasınmış içerde süt ya herkes farklı şey söylüyor kafam Allah bullak oluyor .. kaka çok yapıyor emerken özellikle o arada çişini yapıyorsa bilmiyorum genelde kaka daha çok
İlk aylar öyle oluyor çünkü çocugunuz daha tam anlamıyla ememiyor. 2 aydan çenesi tam olarak emmeye alışır usta olur ve gögsünüzdeki o sertlik kalmış. Yaşadıklarımız aynı sanki. Bende sert diye sağıyordum ama çok az bir çay bardağı kadar gögsüm rahatlayana kadar. Ama hep öyle sert kalıcak sanıyordum seviyordum. 2 aydan gögsünüzdeki o sertlik kalmaz eski haline döner merak etmeyin. Çocuğun bağırmasın muhtemelen sütünüz yaradığı içindir yarayan süt gaz yaparmış. Anason ve rezene çayı kaynatıp ılıtıp içmenizi tavsiye ederi. Birde 1 bardak suya 2 çay kaşığı kimyon atıp kaynatıp için. Bana ebe tavsiye etmişti ve işede yarıyor gerçekten. Ben hem kendim içtim hemde 2 çay kaşığı kadar çocugun ağzına verdim. Hem gazını alıyor hem uyumasına yardımcı oluyor. Çocuğunuzu hareket ettirin ellerini bacaklarını yatırın spor yaptırır gibi oda gazının çıkmasını sağlıyor. Karnına masaj yapın. Bazen çok bunaldığınızda bu olayın çok uzun sürmeyeceğini hatırlayın. Çocugun yanında Süpürge fön makina açabilirsiniz çocugunuz sakinleşir. Telefondan beyaz gürültü seslerini deneyin çocuga dinletin onlarda iyi geliyorBende arada sağıyorum . Çünkü bebeğim her iki memeyş emmediği için diğeri doluyor sertleşiyor . Mama vermiyorum kaç gündür anne sütü alıyıeuz hep çok şükür .. eşim de yaptı bu çocuk doymuyor dedi mama verelim hıçkırıyor mama verelim dedim gerek yok . Sindirmeye başladığı için hıçkırıyor . Sindirmeye başladı ise karnı tok . Huysuzsa gazı vardır dedim böyle diye diye mamayı kaç gündür vermiyoruz .. ama bu seferde de bi mememi emip diğerini emmeye gelene kadar sertleşiyor resmen bir şey olacak sanıyorum . Eşim sağ hepsini sağmazsın diyor ama emin olamadım . Şimdi mesela sağdan emzitfim sol memem sepsert ne yapıcam
Bilgilendirme için çok teşekkür ederim gerçekten . Sık sık emziriyorum zaten . Bi sağ bi solİlk aylar öyle oluyor çünkü çocugunuz daha tam anlamıyla ememiyor. 2 aydan çenesi tam olarak emmeye alışır usta olur ve gögsünüzdeki o sertlik kalmış. Yaşadıklarımız aynı sanki. Bende sert diye sağıyordum ama çok az bir çay bardağı kadar gögsüm rahatlayana kadar. Ama hep öyle sert kalıcak sanıyordum seviyordum. 2 aydan gögsünüzdeki o sertlik kalmaz eski haline döner merak etmeyin. Çocuğun bağırmasın muhtemelen sütünüz yaradığı içindir yarayan süt gaz yaparmış. Anason ve rezene çayı kaynatıp ılıtıp içmenizi tavsiye ederi. Birde 1 bardak suya 2 çay kaşığı kimyon atıp kaynatıp için. Bana ebe tavsiye etmişti ve işede yarıyor gerçekten. Ben hem kendim içtim hemde 2 çay kaşığı kadar çocugun ağzına verdim. Hem gazını alıyor hem uyumasına yardımcı oluyor. Çocuğunuzu hareket ettirin ellerini bacaklarını yatırın spor yaptırır gibi oda gazının çıkmasını sağlıyor. Karnına masaj yapın. Bazen çok bunaldığınızda bu olayın çok uzun sürmeyeceğini hatırlayın. Çocugun yanında Süpürge fön makina açabilirsiniz çocugunuz sakinleşir. Telefondan beyaz gürültü seslerini deneyin çocuga dinletin onlarda iyi geliyor
Evet özellikle bakıyorum.. çikolata yemiyorum süt içmiyorum gaz yapar diye .. meyve olarakta şeftali gaz yaparmış yemiyorum . Kahve tüketmiyorum, çay 1-2 bardak kahvaltıda o kadrBirde yediklerinize dikkat edin çocukta gaz yapıyor olabilir. Kuru fasulye çikolata süt gibi şeyler yediğinizde genelde çocuğu etkiliyor. İnternetten bu konuyu bi araştırın