• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sütüm geri gelir mi ?

Se03ya07

Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2022
98
13
18
28
Meraba. Bebeğim 4 aylıkken sütüm azaldı bebeğimin kilo alımı azaldı. Doktor mama başlattı. Mama içince beni emmek istemedi. Tamamen kesildi sütüm acaba gelir mi dedim sütüm gelmedi. 7 aydır emmiyor süt yok. Acaba tekrardan sütümü getirebilir miyim? Böyle birşey yaşayan var mı ?

Meraba. Bebeğim 4 aylıkken sütüm azaldı bebeğimin kilo alımı azaldı. Doktor mama başlattı. Mama içince beni emmek istemedi. Tamamen kesildi sütüm acaba gelir mi dedim sütüm gelmedi. 7 aydır emmiyor süt yok. Acaba tekrardan sütümü getirebilir miyim? Böyle birşey yaşayan var mı ?
Getiren kişileri duydum ama pes etmeden uyarmanız bebeğin de boş olsa bile emmesi gerekiyor tahminimce. Makine sağımı ve elle zor bir süreç. Bebiş mama ile mutlu ise kendini hiç üzme. Mutlu bebek=mutlu anne

Bir şey okumuştum doğru mu bilmiyorum anne evlatlık dahi aldığında küçük bir bebeği göğsünü sağdığı zaman süt geliyormuş🤷
Benim de 4. ayda sütüm iyice azalmıştı neredeyse hiç yoktu pes etmedim emzirmeye devam ettim Ara ara sağım da yaptım helvadır dereotudur çok tükettim bol suyu zaten her zaman içiyorum bir tık daha iyi En azından kesilmedi mama artı anne sütü veriyorum ama sütüm yine de birazcık var

7 ay geçtiği için birşey diyemeyeceğim. Uzun zaman olmuş. Sabrınız varsa denemek gerek ama bebek emince daha iyi sonuç alırsınız. O da emerse.

Gelir . Sık sık emzirin emdikçe artarak gelicek günde 8-12 kez emzirmeniz gerek
Bebek emmiyorsa sağım ile uyarın göğsü
Bebekle ten teması süt artımına katkı sağlar
Hergun düzenli 2,5-3 litre su için yukaf rezene çayı hurma badem tüketin süt için
Stres yapmayın haftalar sürebilir gerekirse emzirme danışmanına başvurun. Daha da gerekirse süt için bitkisel ilaçlar var destekleyici doktora gidin

Back