• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sütüm gelmiyor :(

LinaMden

Guru
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2013
80
51
288
15 günlük olduk günde 100 cc ancak sütüm geliyor toplamda ne yaptıysam dolmuyor göğüslerim. Ek mama mecburen :( bu seferde biberona alıştı memeyi almıyor kızım. Sağıp veriyorum sütümü. Sen emzir yine diyorlar da hırslanıyor kavga ediypr memeyle aç kalıyor mama mı vermeyeyim yani. Göğüs kalkanını da denedik olmayınca olmuyor. Hurma rezene 4 lt su ceviz badem bal daha ne yapayım bilemedim. Çevredekiler olmasa belki bi gıdım daha gelir sütüm strestsiz. Meğer ne önemliymiş bu anne sütü. Yetersiz hissediyor insan kendini. Kilosu normal bebişimin sağlığı yerinde ama ilerde sorun yaşar mı bu ek mamalardan o endişenlendiriyor. Bağışıklık sistemi malumunuz. Bu şekilde olan oldu mu bayanlar ne yapmalı akıl akıldan üstündür yorum bekliyorum.

benimde baya sutum azdi. mama verme verme dediler. ac kaldi hep huysuzdu. sonra bi dr az kilo alimindan baslatti mamaya. nasilsa doyuyo diye kafam rahat olunca sut de daha iyi olmustu. benimki biberona ve mamaya alismadi. 8-9 ayllikken bi ara tamamen birakti. hem mama hem anne sutu iciyodu. sonra yasinda tekrar basladi iki yasinda zor biraktirdim

benimde baya sutum azdi. mama verme verme dediler. ac kaldi hep huysuzdu. sonra bi dr az kilo alimindan baslatti mamaya. nasilsa doyuyo diye kafam rahat olunca sut de daha iyi olmustu. benimki biberona ve mamaya alismadi. 8-9 ayllikken bi ara tamamen birakti. hem mama hem anne sutu iciyodu. sonra yasinda tekrar basladi iki yasinda zor biraktirdim

İnşallah ilerde benimde öyle olur

humana bana cok iyi geliyordu. emzirme kampi adi altinda bisi var bide onu arastirin isterseniz. sutunuzu hic sagmayin dusunmeyin. dusundukce stresten gider de. aksam ac kaldigini anlarsaniz verin bence mama. ben sekersiz mamalardan kullanmistim. şekerli olanlara alisinca anne sütünu bırakabilir. biberonu da anne memesine benzer olanlarin dan kullanmistim. cok sik vermezsen

mama ağır geldğinden uyur hemen
senin sütün olsa da hırlanır çocuk hiçmi etrafında çocuk doğuran olmadı
sütü akan arkadaşım vardı onun göğsünden ayrılmazdı bebek
sütü az olan bir arkadaşım vardı yine aynı şekilde

ilk 2 ay memede uyusun bırak o çocuk emecek diye kendini hazırla hırs yap
sen göğsünden ayırınca çocuğun ağlaması lazım benim etrafımdaki tüm yenidoğanlarda bu böyleydi mesela sezeryanla yakın zamanda akrabam doğum yaptı ağrı kesici aldığı için çocuğu ilk birkaç gün emziremedi çocuk huysuzdu doktoru emzırmesende aç göğsünü orada uyut dedi çocuk gerçektende aradığı şey memeymiş :cool: dolusu boşu farketmiyormuş
annelerden öğrendiğim şey çocuk ilk 2 ay kucaktan inmemeli yoksa mama çocuğu oluyor

humana still tea al. cevrendekileri kov. bebegini emzirmeye çalış illa ki alir . yilma sakin mama ile buyutmek daha mesakkatli.

mama ağır geldğinden uyur hemen
senin sütün olsa da hırlanır çocuk hiçmi etrafında çocuk doğuran olmadı
sütü akan arkadaşım vardı onun göğsünden ayrılmazdı bebek
sütü az olan bir arkadaşım vardı yine aynı şekilde

ilk 2 ay memede uyusun bırak o çocuk emecek diye kendini hazırla hırs yap
sen göğsünden ayırınca çocuğun ağlaması lazım benim etrafımdaki tüm yenidoğanlarda bu böyleydi mesela sezeryanla yakın zamanda akrabam doğum yaptı ağrı kesici aldığı için çocuğu ilk birkaç gün emziremedi çocuk huysuzdu doktoru emzırmesende aç göğsünü orada uyut dedi çocuk gerçektende aradığı şey memeymiş :cool: dolusu boşu farketmiyormuş
annelerden öğrendiğim şey çocuk ilk 2 ay kucaktan inmemeli yoksa mama çocuğu oluyor

34 yaşındayım inan etrafımda çok doğuranda oldu emzirende. Bahsettiğim şu zaten memeyi alıyor iki çekiyor sonra katılarak ağlayarak bırakıyor. Sakinleştirip tekrar tekrar deniyorum ama biberonda ki gibi Fazla fazla gelsin istiyor. Boş meme dolu meme inan fark etmiyor. Zaten tecrübelerimden yola çıkarak buraya yazdım. Bir göğüsümden beredeyse hiç süt gelmiyor kanallarını açmaya çalışıyoruz pompayla. Dışarıdan gerçekten kolay gözükğyor ama başına gelince çaresiz kalıyorsun. Sende beni yetersiz görmüşsün hiç etrafında doğuran olmadı mı derken ama kör cahil insanlar da değiliz. İsteyerek bilerek olabilecek bir durum değil bu ne yazık ki. Yine de teşekkrüler yorumun için

humana still tea al. cevrendekileri kov. bebegini emzirmeye çalış illa ki alir . yilma sakin mama ile buyutmek daha mesakkatli.

Deniyeceğim bugün teşekkürler. Bi de malt dediler ebebekte satılanlardan ama çevremde kullanan olmadı. Çevredekiler kovsan ne bugün topuk kanı için aile hekimine gittik o bile ay gelmiyor mu sütün su içmiyorsundur zorla ver ağlasada ver mama verme yoksa emmez diyor. Açlıktan bitap mı düşsün bu çocuk sağlıkçılar bile bazen ikileme düşürüyor insanı

kör cahil olarak anladıysanız:super: özür dilerim :olamaz:
amacım bir anneye normal olduğunu anlatmak için olayı basitleştirmeye çalışmaktı :KK52:

Deniyeceğim bugün teşekkürler. Bi de malt dediler ebebekte satılanlardan ama çevremde kullanan olmadı. Çevredekiler kovsan ne bugün topuk kanı için aile hekimine gittik o bile ay gelmiyor mu sütün su içmiyorsundur zorla ver ağlasada ver mama verme yoksa emmez diyor. Açlıktan bitap mı düşsün bu çocuk sağlıkçılar bile bazen ikileme düşürüyor insanı
canim söyle düşün insanlar iyilik ivin söylüyor diye dusun.

kilosu nasil dogdugundan beri hic kilo almis mi . benim bebeğim hic almamisti . hatta vermisti cok zordu ama gecti. benim gicik esim mama verdirmedi kavga gutultu ile gecti . memeden sagdik biberonla verdik. derkwn bir gun tuttu mememi . sabır canim ..... Allah kolaylik versin.

bir de dereotu , yesil sogan ve mercimek sut yapar.zaten bebegin kucuk oldugundan gazi olmaz. ama yine de yediklerine kimyon koyarsan az gazlanirsiniz.

bol su ic . kendine su icme hedefi koy . 2-3litre bitsin bi gunde.

canim söyle düşün insanlar iyilik ivin söylüyor diye dusun.

kilosu nasil dogdugundan beri hic kilo almis mi . benim bebeğim hic almamisti . hatta vermisti cok zordu ama gecti. benim gicik esim mama verdirmedi kavga gutultu ile gecti . memeden sagdik biberonla verdik. derkwn bir gun tuttu mememi . sabır canim ..... Allah kolaylik versin.

Kilosu iyi çok şükür 15 günde 500 gr aldı zaten özel sigortada yaptırdım haftada bir kontrole götürüyorum ne olur ne olmaz diye. Hergün mamadan önce veya mama arasında tutuyorum bende damla damla da olsun çekiyor ama cok cok çekemediği için hırçınlaşıyor mosmor kesilşyor. İnşallah geçer bizimde uykusuzluğa hatta meme yarasına razıyım yeterki anne sütü alsın

Dun bir konuda okumuştum eczanede satılan damlaymis konu sahibi baya işe yaradığını söylüyor du ne kadar doğru bilemiyorum ismi galactago bi araştırma yapabilir siniz :))

Dun bir konuda okumuştum eczanede satılan damlaymis konu sahibi baya işe yaradığını söylüyor du ne kadar doğru bilemiyorum ismi galactago bi araştırma yapabilir siniz :))

Aynen bende gördüm aldım bugün eczaneden galactago ismi. Deneyeyim yorumları iletirim

Hadi bakalım inşallah işe yarar bebisin karnı doğar :anne:

İlaç işe yaradı tavsiye ederim (galactago). Doktorum bi de motilium ilacını verdi. Mide bulantı önleyici ilaçmış ama süt artırmada iyiymiş ona da başladım. Evde bakım hemşiresi çağırdık o da emzirme ile ilgili yardımcı oldu şu an normale dönüyor herşey umarım devamı gelir. Teşekkürler herkese

İlaç işe yaradı tavsiye ederim (galactago). Doktorum bi de motilium ilacını verdi. Mide bulantı önleyici ilaçmış ama süt artırmada iyiymiş ona da başladım. Evde bakım hemşiresi çağırdık o da emzirme ile ilgili yardımcı oldu şu an normale dönüyor herşey umarım devamı gelir. Teşekkürler herkese
Çok sevindim işe yaramış olduğuna ;) aklımda bulunsun ismini not aldım belki lazım olur yakında :anneadayı:

15 günlük olduk günde 100 cc ancak sütüm geliyor toplamda ne yaptıysam dolmuyor göğüslerim. Ek mama mecburen :KK43: bu seferde biberona alıştı memeyi almıyor kızım. Sağıp veriyorum sütümü. Sen emzir yine diyorlar da hırslanıyor kavga ediypr memeyle aç kalıyor mama mı vermeyeyim yani. Göğüs kalkanını da denedik olmayınca olmuyor. Hurma rezene 4 lt su ceviz badem bal daha ne yapayım bilemedim. Çevredekiler olmasa belki bi gıdım daha gelir sütüm strestsiz. Meğer ne önemliymiş bu anne sütü. Yetersiz hissediyor insan kendini. Kilosu normal bebişimin sağlığı yerinde ama ilerde sorun yaşar mı bu ek mamalardan o endişenlendiriyor. Bağışıklık sistemi malumunuz. Bu şekilde olan oldu mu bayanlar ne yapmalı akıl akıldan üstündür yorum bekliyorum.
Canim biberon verme oncelikle. Bununla ilgili instgram kullaniyosan emzirenanne isimli bir bayan var yazilarini mutlaka okumalisin. Sutun yetiyodur ayrica sagmayla emme arasinda cok fark vsrmis. Emerken daha cok sut geliyormus. Sutunun artmasi icinde dereotunu kesinlikle oneriyorum. Goguslerinin dolu olmamasi sutunun olmamasi demek degil. Sut depolanmiyor emzirdikce sut kanallarindan geliyor. Bilgin olsun.

Back