Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Canim ben hergin dus aliyorun ayrica goguslerime cok sicak suyla masaj yapiyorumki sut insin diyr..ogleden sonralari benimde cokk azaliyor bol su tuket bide masaj yap
Allah bağışlasın yavrunuzu.
benim kızım erken doğdu, hem sütüm yoktu, hem emecek bebek yoktu, ememiyordu daha.
öncelikle hiiiç pes etmeyin, üzülmeyin de gelecek. şöyle düşünün "Allah onu rızkıyla gönderdi size"
ben her saat başı en kötü iki saatte bir dayardım ağzına bir sağ memeyi, bir sol memeyi 15 er dakika. şakır şukur terlerdik, sinir harbi, gözyaşı. o ağlar, ben ağlar. onbeşer dakika boğuşma sonrası mama ile telafi ederdim ve kendime koca bir kase SOĞAN-BUĞDAY salatası yapmıştım. ikisi de çok süt yapıyor. soğan gaz yapmasın diye kimyon da katın içine limon, zeytinyağı filan bana çook ii gelmişti.
pes etmeyin, o süt ge-le-cek...
Eger biberon kullanacaksan ben dr brownsu oneririm.Borulu sistem oldugu icin bebekte gaz sancisi yapmasini engelliyor hem de biberon ucu(ince uzun olan ürün) anne memesi seklinde oldugu icin biberonu kestiginde sorun yasamiyorsun canim.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Ayrica bana da sogan tuketmemi soylemislerdi ama süde gectigi icin bebekte gaz sancisi yapar..Ben bunu denememeni oneririm..kivranip durur yavrucak
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
En değerlim 2 Erkek!
Kayıtlı Üye
Hiç kafana takma taktıkça stres olursun olanda azalır gider canım.. Ben de normal doğum yaptık ilk 1 hafta bizde mama verdik gelmedi hemen sütüm ama hiç kafama takmadım yeter ki karnı doysun açlıktan ağlamasın yavrucak bide aç kalırsa sarılık olur sakın aç bırakma ama emmeyide bırakma süt inene kadar emzir kısır ye bol bol hem yeşillik hem bulgur süt yapar humana iç tahin helvası ye bunlar süt gelene kadar ama sonra su bile içsen yeter çünkü.. Sağlıkla büyüsün bebeğin...
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Merhaba arkadaşlar bu konuda çok çekmiş birisi olarak aynı zor durumda olan arkadaşlara biraz da olsa yardımcı olmaya çalışacağım . Şu anda bebeğim iki aylık . Bebeğimi doğurduğum gün sarı sütüm geldi emme refleksi güçlü olan bebeğim şükür ki bu sütü içebildi.fakat aynı gün beni gereğinden fazla üzmeyi başaran yakınlarım (?) yüzünden süt bir anda kesildi.ne kadar kahrolduğumu anacak SİZ anlarsınız bebek aç ama süt yok. nitekim hastanede mama verdiler. Eve geldik hala süt yok. Evde bir önceki çocuğumdan kalma sağım makinam vardı onunla sağdım ama abartmıyorum iki tatlı kaşığı falan çıktı ilk günler.süt olmadığını bildiğim halde emzirmeye ve sağmaya devam ettim Her sağımda bir iki damla arttığını gördüm.en az iki saatte biremzirdim emziremediysem muhakkak sağdım.sıcak suyla sık sık duş aldım.Bu Arda süt az olduğu için emzirsem de Sağsam da mama takviyesinde bulundum miktar söylemek bence doğru değil bebeğin ihtiyacına göre. Bu şekilde sütüm normal seviyeye anca yirmi günde geldi.sizin daha kısa ya da uzun sürebilir yılmayın lütfen. 40gündür çocuğuma mama vermiyorum ama açıkçası güldür güldür saklayacaka kadar sütüm hala yok . Yetiyor ama artmıyor. İmkanınız varsa bol bol dinlenin üzülmeyin bol su için . Ben sıcağa yakın sütün içine bir tatlı kaşığı kuru maya koyup karıştırıp içiyorum günde iki kez bu ben de çok işe yaradı. Balık ,et , tavuk işe yaradı.ama en önemlisi en az üç saatte bir memeyi boşaltmak. Google'a tomrisin emzirme notları yazarsanız birçok yararlı bilgiyeburadan da ulaşabilirsiniz . Bir de sizi üzenleri etrafınızdan bir şekilde uzaklaştırın hiç kimse bebeklerimizden daha önemli değil bol sütlü günler
ş
Merhaba arkadaşlar netin basinda dogurdum net başında buyutecem meleğimi :) bugun 3.gun kizim doğali ama sütüm hic gelmedi o dedikleri sari su bile yok kupkuru kizim emiyor gelmesede birakmiyor cekiyor ama hic bisey yok mama veriyoruz mecburen ama ben surekli yinede emziriyorum ama bisey yok nasil sütüm gelir dus falan aldm humana cayimi nedir ondanda aldim. Baska bi yolu varmi bilen yazsin lütfen hic mama vermek istemiyorum
(
Incir kürü çok faydalı bi de sık sık emzirmen gerekiyor
Sa
Merhaba arkadaşlar netin basinda dogurdum net başında buyutecem meleğimi :) bugun 3.gun kizim doğali ama sütüm hic gelmedi o dedikleri sari su bile yok kupkuru kizim emiyor gelmesede birakmiyor cekiyor ama hic bisey yok mama veriyoruz mecburen ama ben surekli yinede emziriyorum ama bisey yok nasil sütüm gelir dus falan aldm humana cayimi nedir ondanda aldim. Baska bi yolu varmi bilen yazsin lütfen hic mama vermek istemiyorum
(
sanirim sende 27 haziran da dogum yaptin benim gibi saglikla gule gule buyut bebegini
Bana Allah yeter...
Kayıtlı Üye
en sevdiğim....
Kayıtlı Üye
(
Bazıları böyle olabiliyor. Benim de gelmedi. Kızım emmedi zaten de makinayla sağdığım zaman bile gün geçtikçe azaldı 3 ay sonra tamamen bıraktım ki her gün daha az süt alabildim. Bizim gelinin damla düşmedi neredeyse.
Benim ilk iki ay tesadüf yediğim şeylerden artış oluyordu. Haşlanmış mısır gibi.
Bol suyun faydası olduğu söylenir.
En önemlisi rahat olmak.
(
canım öncelikle hayırlı olsun güzel meleğin stres yapma derim ve inşallah gelecek de kızını devamlı emzir çekmesi lazım ama eger karnı toksa emme güdüsü olmaz onada dikkat et ek gıda yuzunden
bunun dışında tek yapacağın şey emzirme bol su içmek benimde 3-4 günden sonra geldi çok az ama geldi ozamana kadarda hiç ekgıda vermedim azda olsa çekti ve şuan elhamdülillah 15 aylık inşallah bolca sütün olur ve meleğini emzirirsin yeterki emsin ve kanalların açılsın .. :)