Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Merhaba arkadaşlar netin basinda dogurdum net başında buyutecem meleğimi :) bugun 3.gun kizim doğali ama sütüm hic gelmedi o dedikleri sari su bile yok kupkuru kizim emiyor gelmesede birakmiyor cekiyor ama hic bisey yok mama veriyoruz mecburen ama ben surekli yinede emziriyorum ama bisey yok nasil sütüm gelir dus falan aldm humana cayimi nedir ondanda aldim. Baska bi yolu varmi bilen yazsin lütfen hic mama vermek istemiyorum (
Merhaba arkadaşlar netin basinda dogurdum net başında buyutecem meleğimi :) bugun 3.gun kizim doğali ama sütüm hic gelmedi o dedikleri sari su bile yok kupkuru kizim emiyor gelmesede birakmiyor cekiyor ama hic bisey yok mama veriyoruz mecburen ama ben surekli yinede emziriyorum ama bisey yok nasil sütüm gelir dus falan aldm humana cayimi nedir ondanda aldim. Baska bi yolu varmi bilen yazsin lütfen hic mama vermek istemiyorum (
Cnm ben bebeğimi erken doğurdum küveze girdi.İlk üç gün boş boş sağdım makineyle ve düşün ben de bebeğin emme uyarısı şansı da yoktu ve 3. günün sonunda azar azar gelmeye başladı.Yani demem o ki bana da sabret gelir dediler,ben de buraya konu açmıştım hatta,sabret gelecek diyorum ben de sana.He benim sütüm sonra da çok olmadı özeniyorum sütü foşur foşur olanlara ama olsun Allah onlara da versin bize de daha çok versin.Başlığını görünce hemen yazayım dedim ben çok umutsuzluğa kapılmıştım çünkü.
Cnm ben bebeğimi erken doğurdum küveze girdi.İlk üç gün boş boş sağdım makineyle ve düşün ben de bebeğin emme uyarısı şansı da yoktu ve 3. günün sonunda azar azar gelmeye başladı.Yani demem o ki bana da sabret gelir dediler,ben de buraya konu açmıştım hatta,sabret gelecek diyorum ben de sana.He benim sütüm sonra da çok olmadı özeniyorum sütü foşur foşur olanlara ama olsun Allah onlara da versin bize de daha çok versin.Başlığını görünce hemen yazayım dedim ben çok umutsuzluğa kapılmıştım çünkü.
Allah razı olsun canim bende cok umutsuzum gogusumun ucu cok cikti tutuyor cok güzel yavrum gayretli maşallah ama gelmiyor valla o oyle emiyo gelmeyince aglayinca bende agliyorum aglama hic gelmez diyorlar ama ne yapim cok kötü oluyorum
Ah canım annelerin
En buyuk derdi benim de sütüm olmamıştı. Cok sey denedim. Bazıları biraz da olsa artırmıştı
- 1 lt suya 5-6 kuru inciri kesip at kaynat suyunu iç incirleri ye.
-yesil mercimeği hasla ye. Yada yesil mercimek corbasi iç bol bol
-Mısır patlat Mısır ye.
Bu ucu bağa fyda etmişti. Ama
Bıkmadan bi hafta falan hic bırakmadan ye ancak toparlar. Allah sağlıkla büyümeyi nasip
Etsin
Merhaba. Öncelikle gözünüz aydın Allah analı babalı büyütsün inşallah. Olumsuz dusunmeyin sakın sütüm gelecek bebeğim emecek diye kendi kendinize telkinde bulunun. Ucuzundan da olsa bir pompa alin bebek emdikten sonra gelmese de 10 dk sağın. Uyku ve dinlenme çok önemli her fırsatta uyuyun. Ev isiymis misafirmis hicbiri bebeginizden önemli değil.
Humana almissiniz 3-4 bardak ondan için. Ramazan da geldi medine hurması her yerde bulabilirsiniz lohusalar için çok faydalı ve süt yapar aynı zamanda. Malt içeceği sütü en çok arttıran şeymiş ben tuketmedim ama çok okudum bunu. Bulgur, dereotu, tahin pekmez, corekotu, yeşillik tüketin. Rezene çayı için. Günde en az 3 litre su için. Bunlar yardımcı şeyler.
En önemlisi uyku ve moral. Sütüm yok gelmiyor gelmeyecek derseniz gelmez hep pozitif olun. Bunlar işe yaramazsa doktorunuzla görüşün kadınlar kulübünde okuduğum kadarıyla yan etkisi süt hormonunu tetikleyen bir mide ilacı varmış belki onu verir size. Ama sakın doktora sormadan kullanmayın!
Allah yardimciniz olsun bol bol dua edin inşallah sütünüz bir an önce gelir ve bebeginize yeter :)
Allah razı olsun canim bende cok umutsuzum gogusumun ucu cok cikti tutuyor cok güzel yavrum gayretli maşallah ama gelmiyor valla o oyle emiyo gelmeyince aglayinca bende agliyorum aglama hic gelmez diyorlar ama ne yapim cok kötü oluyorum
Ağlayıp üzülme cnm gelmez olur mu senin de sütün tabi ki gelecek.Sıcak havlularla kompres yap,arkadaş demiş duş al sıcak suyla göğüslerine su tut,humana ben de içiyorum ama su en önemlisi bol su iç.
Rahat ol, elbette gelir. Stres yapmışsın belli ki. Birkaç gün mama içsin, aç kalmasın da. Bebeğine sevgi dolu kucağın, kokun yeter. Zamanla sütün de gelir. Vakit buldukça dinlen ve kendini üzmemeye calış.
öncelikle hayırlı olsun.canım önerilerim bol su iç .bir de her önerilen herkeste aynı eti yapmıyor bunu anladım.mesela bulgur çok süt yaparmış ama bende etkisi olmadı hiç.ben normal doğum yapmama rağmen çok sıkıntı çektim bu knuda.bende en çok SÜT içmek işe yaradı canım sen de bir dene bakalım.bir de bir komşumuz anlattı duşa gir başına o makarna süzegeçleri oluyor ya plastik olmayanlar ha ondan başına koy biri de başından aşağı sooğuk su boşaltsın dedi.tabi bunu bana dediği zaman bebeğim 2 ayını bitirmişti başta deseydi yapardım valalh...sanırım burdaki amaç süt kanalalrını uyarmak.ben zaten hergün duş aldım bir çok sıcak tutuyordum göğüslere bir de soğuk.şoklama etkisi yani.ha bebeğin bool bol emsin kanalları açsın
Allah yardımcın olsun, vallahi canım anne değilim ama üniversite yıllarımda başıma gelen bir olayı anlatmak isterim bir sıkıntımı atlatamadığım için psikiyatriye gitmiştim bir ilaç vermişti ismini hatırlamıyorum p yle başlayan bişeydi bir tane gece yatmadan içtim sabah kalktığımda göğüslerim hani yazın ilk güneşlenmeden sonra acıyarak yanar ya aynen o şekilde acıyla yanıyordu ve 2 beden kadar büyümüştü lavaboya bir gittim göğsümden sanki yeni doğum yapmışım gibi süt geliyordu hemde dolu dolu çok korkmuştum önce ne olduğunu anlayamadım sonra dank etti hemen doktoru aradım ilacı bıraktırdı ama 3 ay boyunca göğsümden süt gelmeye devem etti bir tek ilacım bendeki yan etkisi buydu tabi herkeste olacak diye bir şey yok binde bir görülen bir yan etkiymiş zaten zararı olurmu olmazmı onu da bilmiyorum ama doktoruna danışabilirsin canım
Bebeğine emzir emiyorsa birde bol bol sağ 2 saatte bir sağ hoşaf iç az şekerli yap şekerin faydası yok bence bol bol yeşillik ye humanadan 3 bardaktan fazla iç en önemlisi inan geleceğine inşallah doya doya emzirirsin ben emziremedim sütüm çok azdı oğlum emmiyordu
Anneannem kuru soğan süt yapar demişti onuda deneyebilirsin
tahin helvası ye canım
bizim yörede en çok onu yedirirler süt için
ye ve üzerine bol bol su iç
gelir inşallah yaa stres yapma
el pompasıyla da hergün sağ..
Bol bol su ve rezene çayi ve kuru üzüm hoşafini kaynatip iç..Bende aynı sorunu yasadim.Fazla su icemiyodum cunku..ara ara sağmayı dene pompayla 3-5 gun sonra gelmeye baslar.Ama gelene kadar hem ezmirmeyi hemde hazir formul sut vermeyi ihmal etme.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Birde ben bir zamanlar şöyle söylemler duymuştum ; ''Eğer anne sütünüz gelmiyorsa bildiğimiz fırçalı tarak ile göğsünüzü çok hafifçe tarayın'''... Bilemiyorum doğru bir şey mi yanlış mı ama bence rezene ve bu fırçalı tarağı deneyin. Artık olmaz ise bir Doktor'a ya da Eczacınıza danışın...