• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sütüm Fışkırıyor ama Bebeğime Yetmiyor Yardım

hayirli olsun bebisin saglikla buyut.. Bence mama verme canim once iki gogusunu bosaltsin emzirmesuresinide uzun tut cok sık mama verirsen emmeyi birakabilir..

Sagol canim, once 2 memeyi iciyor sonra mama yiyor, ardindan yine emiyor, yeme rituelimiz biraz uzun:)

canım mama verdiğin için üzülme,sadece anne sütüyle beslensin diye aç mı kalsın çocuk,emziriyormuşsunda zaten anne sütünü alıyor,bende öyle besledim bebeğimi,bizim kilo alımımız azdı,hem emzirdim hem mama verdim,ben böyle düşünüyorum bilmiyorum anneler hep sıkıntıya giriyor ek olarak mama verdiğinden

Haklisin canim, baski oluyor insanin ustunde, sonra strese girince daha cok azaliyor.

Sedase canim paylastigin linki tekrar okudum da o bahaettigi ilac motilium mu ben de kullanaam mi acaba?

Bebeğim uyanmazsa ben de gece onu uyandırıp emzirmiyorum acaba orada mı hata yapıyorum, uyanınca emziriyorum.
daha küçük uynadır bence 3 aylıktan sonra uyandırma
aynı şeyi ben de dşünüyorum, bir de biz bebişin midesini mi büyüttük ne mamayla da doymuyor bazen, sanırım ben açlıkla gaz ağlamasını ayırt edemiyorum:(

gazı olan bebek ayaklarını karnına çeker kızarır kıvranır
benim sütüm de çok azdı ben de kendimce formüller buldum
bir gündüz bir memeden veriyorum hep diğer memeyi vermiyorum öğlen vermediğim memeyi sağıyordum buzdolabına koyuyordum bu arada günde 2 kere de mama veriyordum
öğleden sonra her iki saatte bir diğer memeyi veriyorum emzirdikten sonra da memeyi sağıyordum ne kadar çıkarsa 5 cc 5 cc deyip öğlen sağdığım süte ekliyordum gece oğlum uyuyunca da sağıyorum ayrı bir biberonda gece uyumadan önce sağıp biriktirdiğim sütü veriyordum 100cc oluyordu böyle 6 ay emzirdim 6 ay sonra biriktirmememye başladım ek gıdaya da 4 aylıktan başlamıştım artık en az 6 ay emzirmiştim diyordum rahatlammıştım ama oğlum memeyi çok sevdi şimdi 1.5 yaşında hala emiyor süt geliyor mu evet damla bile olsa
haaa dr bana günde 1 lt süt iç demişti sütünün kalitesini ve miktarını artırır dedi öyle de oldu tavsiye ederim laktik asidi alınmış sütlerden içmiştim bebeğin gazı olmasın diye
gazı için ben nurseharvey kullandım çok faydasını gördüm

Merhaba arkadaşlar.

Benim 1.5 aylık bebişim var, emzirmeden önce göğüslerimden süt fışkırıyor, birini emzirirken diğeri akıyor, bu sütün çoksa olur derler ama ben de öyle değil.
Sağdığımda iki göğüsten maksimum 50 cc çıkıyor, bebeğim doymuyor emdikten sonra ardından 120 cc mama içiyor, ilk haftalarda mastit falan oldum, kötü günler geçirdim, ondan sonra mı böyle oldu anlamadım, bebeğim az kilo aldığı için doktor mama takviyesine başlattı. Süt yapıcı gıdalar, bitki çayları still tea içiyorum, 4 litre su içiyorum ama anlamıyorum niye böyle. Yardım edin lütfen bir yerde hata mı yapıyorum acaba. Başka bir doktoroa gitmiştik, sakın mama verme ilk haftalar kaostan kilo alamamıştır, sütün yeter dedi ama, bebeğim çok ağladı uyumadı ben de dayanamayıp verdim, gözümün önünde aç aç ağlıyor, ellerini yiyor, verdiğim vitamine bile nasıl iştahla sarılıyor görseniz.

Şimdi ben ne yapmalıyım? Bazılarıda diyor ki, mama verince iyice sütün azalır, sık sık sağıyorum ama ne zaman artacak bu süt, yoksa bu duruma alışmalı mıyım? Bir kere mamaya başlarsak geri dönüşü yok mu? Yardım edin kızlar.

Arkadaşım sana konuyla alakalı mesaj yazdım

merhaba lache aynı sorunları hemen hemen bende yaşadım ama mama vermemekte direndim halada vermiyorum..
bebeğim 4 aylık olmak üzere ben daha yeni bilinçli emzirdiğime inanaıyorum..
ah diyorum keşke hamileyken emzirme eğitimi falan alsaydım..
benim bebeğimde ilk 3 ay doğru düzgün kilo alamadı aslolan sütün fazlalığı değil kalitesi aslında..
şu hani moda bir söz varya ne kadar sıvı okadar süt sakın yemeyin diye işte o dalgaya kapılarak en büyük hatayı yaptım..
ne kadar sıvı okadar süt evet ama o süt yağsız oluyor..öncelikle her gün iki ceviz, balık,tavuk veya et özellikle et ve tavuk sulu çorbalar vede sütlaç bunları eksik etme..
şimdi bir karışım yapıyorum ben benim göğsümü çeke çeke sündüren oğlum hemen emip doyuyor şimdi.. tadı iğrenç ama farkediceksin sütünüde douyruculuğuna artırdığını
250 gr bal
25 gr çörek otu
25 gr susam
10 gr rezene
keten tohumu bolca
ölçüleri böyle ama ben 250 gr bala kafama göre koydum, iyice karıştır sabah öğle akşam 1 yemek kaşığı ye üstüne bol su iç. umarım sende faydasını görürsün..

ha birde yaptığım en büyük hata gece emzirmemek oldu..
gece uykusunu alsın uyandırma dedi herkes 40ından sonra..şimdi gece 3 saate bir emziriyorum üstelik uykusunda emiyor uyanmıyor bile yatağına koyuyorum hemen..
gece emdiği daha çok yarıyor bu dediklerimi 15 gündür yapıyorum ve 15 günde farketti ablam görmüyordu bir haftadır kucağına alınca ağırlaşmış bu dedi yarında tartıda bakıcam..
ayrıca elini emmesi aç olduğunu göstermez hepsinde aynı reflex var benimki iki elini birden sokmaya çalışıyor :)

Canim benim benim butun doktorlar gece emzirme dedi, ben yine de kilo almamasini buna baglayarak gece emzirmeye calistim ama bizimkinin bir duzenu var 4 tten once acmiyor agzini kilit, bakalim bu gece yine deniyim. Ben hwp yiyordum kilo aldim hatta baya simdi simdi dikkat ediyorum ama et ceviz yiyorum dedigin tarifi de deniycem denemek icin daha az miktarda bala yapsak olmaz mi?

o miktarda balla bile çok yoğun oluyor zor yutuyorsun,sen dene istersen..
bizimki gece uykusuna 8 de yatıyor, ben 12 de yatarken emzirip öyle yatıyorum, gözünü bile açmıyor, birde gece 4te emziriyorum yoksa bizimki sabah altıya kadar kalkmıyor..

Bizimkisi daha gec yatiyor belki ondan kalkamiyordur:) bu gece deniycem yine, yarin yazarim, cok sagol canim benim

yazdıklarını görünce cevap vermeden geçemedim. kızım 16 aylık. bende benzer şeyleri yaşamıştım. öncelikle mama vermek istiyorsan bebeğinin aç olduğunu düşünüyorsan ver bende vermiştim ilk zamanlar ama önce emzir mutlaka. ben ilk aylarda verdiğim halde 4-5 aylıkken sütüm yetmeye başladı mamayı bıraktım. ilk zamanlarda bebeğim kilo alamadığı için başlamıştım mamaya ama idrar yolu enfeksiyonu varmış. kız bebeklerde maalesef sık rastlanan bir durummuş. bizde bikaç kez tekrarladı. bir de kızım çok gazlı bir bebekti. gündüzleri hiç uyumazdı hep kucakta gezerdik. o dönem eşimle de sorunlar yaşamıştım. kendi annem bile üstüme geliyodu sanki sürekli sütün yok senin mama ver bu kadar uzun emermi kesin doymuyo diyip duruyodu başımda. kısaca şunu söyleyeyim yeni anne olmak zor bir dönem bebeğini henüz tanımıyorsun hele ki ilk bebekse çok zorlanıyorsun. öncelikle biraz rahatlamaya çalış. sütü etkileyen en önemli şey stres. yediğine içtiğine çok fazla kafa yorma. bebeğin emmek istiyorsa bırak uzun uzun emsin. o dönemlerde sürekli memede olmak isterler. benim kızım da geceleri uyanmazdı (keşke şimdide öyle uyusa ) gece 12 den 6 ya kadar uyurdu. emzirmeye de kaldırmazdım bikaç kere denedim uyanmak istemedi uyurken de memeyi almadı. bebeğin uyurken sen de uyu rahatla. sana sııkıntı veren insanlardan uzak durmaya çalış. çok kolay değil biliyorum. benim kızım hala emiyor bak mama verdim artık emmez diye de düşünme. hatta benimki tam bir meme bağımlısı karnı aç tok farketmez bazı bebekler böyle oluyor sanırım seninkide öyle. geriye dönme şansım olsa kendimi bu kadar üzmezdim. seninde ilerde bu yaşadıklaını düşünüp keşkelerin olmasın. bebeğinin en güzel zamanları sen ne kadar rahatsan o da o kadar huzurlu olacaktır emin ol. bir de emzik kullanmayı dene istersen biraz olsun rahatlatır seni. aklıma gelmişken dereotu da bana güzel süt yapmıştı bi dene istersen:)

yazdıklarını görünce cevap vermeden geçemedim. kızım 16 aylık. bende benzer şeyleri yaşamıştım. öncelikle mama vermek istiyorsan bebeğinin aç olduğunu düşünüyorsan ver bende vermiştim ilk zamanlar ama önce emzir mutlaka. ben ilk aylarda verdiğim halde 4-5 aylıkken sütüm yetmeye başladı mamayı bıraktım. ilk zamanlarda bebeğim kilo alamadığı için başlamıştım mamaya ama idrar yolu enfeksiyonu varmış. kız bebeklerde maalesef sık rastlanan bir durummuş. bizde bikaç kez tekrarladı. bir de kızım çok gazlı bir bebekti. gündüzleri hiç uyumazdı hep kucakta gezerdik. o dönem eşimle de sorunlar yaşamıştım. kendi annem bile üstüme geliyodu sanki sürekli sütün yok senin mama ver bu kadar uzun emermi kesin doymuyo diyip duruyodu başımda. kısaca şunu söyleyeyim yeni anne olmak zor bir dönem bebeğini henüz tanımıyorsun hele ki ilk bebekse çok zorlanıyorsun. öncelikle biraz rahatlamaya çalış. sütü etkileyen en önemli şey stres. yediğine içtiğine çok fazla kafa yorma. bebeğin emmek istiyorsa bırak uzun uzun emsin. o dönemlerde sürekli memede olmak isterler. benim kızım da geceleri uyanmazdı (keşke şimdide öyle uyusa ) gece 12 den 6 ya kadar uyurdu. emzirmeye de kaldırmazdım bikaç kere denedim uyanmak istemedi uyurken de memeyi almadı. bebeğin uyurken sen de uyu rahatla. sana sııkıntı veren insanlardan uzak durmaya çalış. çok kolay değil biliyorum. benim kızım hala emiyor bak mama verdim artık emmez diye de düşünme. hatta benimki tam bir meme bağımlısı karnı aç tok farketmez bazı bebekler böyle oluyor sanırım seninkide öyle. geriye dönme şansım olsa kendimi bu kadar üzmezdim. seninde ilerde bu yaşadıklaını düşünüp keşkelerin olmasın. bebeğinin en güzel zamanları sen ne kadar rahatsan o da o kadar huzurlu olacaktır emin ol. bir de emzik kullanmayı dene istersen biraz olsun rahatlatır seni. aklıma gelmişken dereotu da bana güzel süt yapmıştı bi dene istersen:)

Çok güzel tavsiyelerde bulunmuşsun çok sağol canım. Balık yağı ve b12 vitamini aldım onları kullanıyorum ve Allahıma şükür bebişim artık doymaya başladı. Yine mama veriyorum ama miktarını baya azalttım, çok mutluyum. Dediğin gibi rahat olmak önemli. İnşallah benim oğlum da senin prensesin gibi uzun süre emer. Çok sağol yeniden dediğin daha rahat olucam inşallah.

bebek bir göğüsü emerken diğer göğüs sızlıyor ve süt geliyorsa süt yeterlidir.gaz sancısı olduğunda ayağını karnına doğru çeker bebek.ağzının etrafına parmağını değdirirsen açsa parmağa doğru yönelir.

benim de aynı..süt fışkırıyor ama kızım doymak bilmiyor. sağdığımda en fazla 40-50cc çıkıyor bende de
kilosu normal olduğu için de doktor mama verme diyor. ama o ağladıkça acaba aç mı diye kendimi yiyip duruyorum
bizimki gazdan dolayı sanırım
ama dediğin gibi sütün akması acaba sütün fazla olduğunu göstermez mi ben de onu merak ediyorum
bıktım artık sütlü kıyafetlerden, her taraf ıslak uyanmaktan
göğüs pedi falan yetişmiyo
diyorum acaba bu süt boşa akıyo da yavrucuğuma yeterince kalmıyor mu

Ya merhaba bunu yazalı yıllar olmuş ama sizinle ayni sorunu yaşıyorum o günleri nasıl atlattınız mama verdiniz mi bebeğim ağlıyor vicdanım rahat değil açlıktan gibi ☹️

Back