• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sütüm Fışkırıyor ama Bebeğime Yetmiyor Yardım

Lachesis

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2009
7.900
4
156
İstanbul
Merhaba arkadaşlar.

Benim 1.5 aylık bebişim var, emzirmeden önce göğüslerimden süt fışkırıyor, birini emzirirken diğeri akıyor, bu sütün çoksa olur derler ama ben de öyle değil.
Sağdığımda iki göğüsten maksimum 50 cc çıkıyor, bebeğim doymuyor emdikten sonra ardından 120 cc mama içiyor, ilk haftalarda mastit falan oldum, kötü günler geçirdim, ondan sonra mı böyle oldu anlamadım, bebeğim az kilo aldığı için doktor mama takviyesine başlattı. Süt yapıcı gıdalar, bitki çayları still tea içiyorum, 4 litre su içiyorum ama anlamıyorum niye böyle. Yardım edin lütfen bir yerde hata mı yapıyorum acaba. Başka bir doktoroa gitmiştik, sakın mama verme ilk haftalar kaostan kilo alamamıştır, sütün yeter dedi ama, bebeğim çok ağladı uyumadı ben de dayanamayıp verdim, gözümün önünde aç aç ağlıyor, ellerini yiyor, verdiğim vitamine bile nasıl iştahla sarılıyor görseniz.

Şimdi ben ne yapmalıyım? Bazılarıda diyor ki, mama verince iyice sütün azalır, sık sık sağıyorum ama ne zaman artacak bu süt, yoksa bu duruma alışmalı mıyım? Bir kere mamaya başlarsak geri dönüşü yok mu? Yardım edin kızlar.

bence iyi bir pompa al,hatta elektrikli olsun mümkünse.kiralama imkanıda var diye biliyorum.belki bebeğin yeterince düzgün ememiyodur seni o yüzdende doymuyodur.manuel pompalarda genelde pek süt çıkarmıyor.

Avent elektrikli pompam var sagiyorumsurekli ama iki memeden max 50 cc cikiyor :( emdikten sonra sagfigimda 10-20 cc cikiyor. Bugunlerde memede aglamaya basladi birde:(

Benim de bebisim su an 1,5 aylik. Ben de aventle saginca azmis gibi geliyor. İlk dogumumda medelanin mini elektriklisini kullanmistim. Daha ilk gunlerde bile biraz acitsa da sut cikariyordu. Ki ilk dogumuda sutum daha gec gelmisti. Bu aventdaha pahali ama elimle kendim cikarirken bile ilk gunlerde hic sut cikarmadi. Bir ara sutum bolken iyi cikardi. Simdi sutum o kadar cok degil ama yinede onun sagdigindan daha fazladir diye dusunuyorum. Yine medela almayi dusunuyorum hatta.

canım bence senn sorunun kesin gaz sancısı bak kesin diyorum çünkü bebek emer emer genede ağlar çünkü sıkıntısı vardır ve emerek rahatlamak ister bence sen kesin ona bi emzik alıştır yada sab simplex diye bi damla var ondan al benm bebeğimde öyleydi bence anne sütünden başka bişey verme çünkü fışkırıyomuş baksana yetmemsi imkansız kesin gaz sorunu bu kesin ayaklarını karnına hafif bastır gazını çıkarmasına yardım et senn sütün yaterli canım mamayı kesin olarak kes hemen hemde.

canım bence senn sorunun kesin gaz sancısı bak kesin diyorum çünkü bebek emer emer genede ağlar çünkü sıkıntısı vardır ve emerek rahatlamak ister bence sen kesin ona bi emzik alıştır yada sab simplex diye bi damla var ondan al benm bebeğimde öyleydi bence anne sütünden başka bişey verme çünkü fışkırıyomuş baksana yetmemsi imkansız kesin gaz sorunu bu kesin ayaklarını karnına hafif bastır gazını çıkarmasına yardım et senn sütün yaterli canım mamayı kesin olarak kes hemen hemde.

Ah canım ben de öyle sandım ilk önce, ama bebiş kilo almayınca iş değişti tabi, sab simplex kullandım o işe yaramadı ben de. Bir de gazı olan bebek mama içince sakinleşir uyur mu, benimki kaymak kıvamına gelip uyuyor tam doyma emaresi gösteriyor. Biraz araştırdım da sütü kanallara iten hormonla miktarını belirleyen hormon farklı. Oksitosin ben de iyi ki fışkırıyor, ama prolaktin iyi değil sanırım miktarı az. Bir de bazen akıp bitiyor sanki, sürekli göğüs pedi değiştirmek zorunda kalıyorum ama bebeğimi doyuramıyorum. Çok üzülüyorum :14: Ne yapmam lazım hiç bilemiyorum :(

Bebeğim uyanmazsa ben de gece onu uyandırıp emzirmiyorum acaba orada mı hata yapıyorum, uyanınca emziriyorum.

benim de aynı..süt fışkırıyor ama kızım doymak bilmiyor. sağdığımda en fazla 40-50cc çıkıyor bende de
kilosu normal olduğu için de doktor mama verme diyor. ama o ağladıkça acaba aç mı diye kendimi yiyip duruyorum
bizimki gazdan dolayı sanırım
ama dediğin gibi sütün akması acaba sütün fazla olduğunu göstermez mi ben de onu merak ediyorum
bıktım artık sütlü kıyafetlerden, her taraf ıslak uyanmaktan
göğüs pedi falan yetişmiyo
diyorum acaba bu süt boşa akıyo da yavrucuğuma yeterince kalmıyor mu

Son düzenleme:
benim de aynı..süt fışkırıyor ama kızım doymak bilmiyor. sağdığımda en fazla 40-50cc çıkıyor bende de
kilosu normal olduğu için de doktor mama verme diyor. ama o ağladıkça acaba aç mı diye kendimi yiyip duruyorum
bizimki gazdan dolayı sanırım
ama dediğin gibi sütün akması acaba sütün fazla olduğunu göstermez mi ben de onu merak ediyorum
bıktım artık sütlü kıyafetlerden, her taraf ıslak uyanmaktan
göğüs pedi falan yetişmiyo
diyorum acaba bu süt boşa akıyo da yavrucuğuma yeterince kalmıyor mu

aynı şeyi ben de dşünüyorum, bir de biz bebişin midesini mi büyüttük ne mamayla da doymuyor bazen, sanırım ben açlıkla gaz ağlamasını ayırt edemiyorum:(

hayır kızlar lütfen rahat olun süt fışkıran göğüste doymayacak bebek bilmiyorum yetiyor mu düşüncesi bile olmasın
sürekli emzirin isterseniz bu sefer de aşırı beslenmekten gaz olacaktır ki bu normal gazdan beter ağrı yapar
kakası sarı ise sorun yok, yeşil ise (fıstık yeşiline çok benziyor) aşırı besliyorsunuz demektir bu da çok gaz yapar
fışkıran göğsünüzdeki sütle nasıl doymayacak minnacık mideli bebişler rahat olun bol bol emzirin o parmak sokma emme refleksinden
emzik verebilirsiniz alırsa

ayrıca sağınca süt az çıkar emmekle çok gelir hiçbir makina bebeğin emmesi kadar çok çekemez vardır memede süt ancak çekemez
o yüzden kriter sağdığınız milimler olmasın kafayı takmayın ona

Cok tesekkur ederim, yalniz bebis iki memeyi de emmesine ragmen uyumuyor agliyor bir sure sonra, ben mama verince de 120 cc iciyor, tok cocuk icer mi mama acaba

memeyi kendi bırakana kadar bekle sonra gazını çıkar ikinci memeyi emzir gözlemle
ne kadar çok emerse o kadar süt olur unutma eğer yine de ağlıyor mu bi bak
kilo alımı normalse sütün kesinlikle yetiyordur ağlaması cazgırlıktandır :))
yok kilo alımı yetersizse mecbur vericeksin çocuk doymuyordur o zaman

memeyi kendi bırakana kadar bekle sonra gazını çıkar ikinci memeyi emzir gözlemle
ne kadar çok emerse o kadar süt olur unutma eğer yine de ağlıyor mu bi bak
kilo alımı normalse sütün kesinlikle yetiyordur ağlaması cazgırlıktandır :))
yok kilo alımı yetersizse mecbur vericeksin çocuk doymuyordur o zaman

Kilo alımı normal ama mama almasına rağmen, yani mama almasa düşük olcak, hatta aldığı mamaya göre düşük bile. Mama bile kilo pek kilo aldırmamış bebişe Doktor sütümün miktarında değil besleyiciliğinde sorun var dedi. Ben de sütümün kalitesi artsın diye, balık yağı b vitamini içicem bakalım inşallah işe yarar.

Kilo alımı normal ama mama almasına rağmen, yani mama almasa düşük olcak, hatta aldığı mamaya göre düşük bile. Mama bile kilo pek kilo aldırmamış bebişe Doktor sütümün miktarında değil besleyiciliğinde sorun var dedi. Ben de sütümün kalitesi artsın diye, balık yağı b vitamini içicem bakalım inşallah işe yarar.

inşallah canım işe yarar

yazacağım şey buydu, katılıyorum.
ayrıca bebekler büyüme atağı geçirdiklerinde de memeye saldırır, saat başı emer, emerken dahi ağlar. bu, beyne "hadi bakalım, büyüyorum, daha çok süt üret!" demektir. unutmayın ki sağdığınızda çıkan süt, ne olursa olsun ne kadar kaliteli pompa olursa olsun bebeğiniz emdiğinde akan kadar değildir. moral bozmak yok, o memeler ikiz bebeği bile doyuracak şekilde programlı!
bir de emzirme sonrası 10 cc bile sağsanız bu da süper bir şey, sütün en yağlı kısmını alıyorsunuz bu biiir! beyne daha çok üret mesajı gidiyor bu ikiii! ve süt gelmiyor ya sağarken, bunun üstüne bir 5 dk daha sağın, boş boş da olsa.

Ya bu son gittigim doktor, sagmsk iyi degil sagma biriksin, sagmak iyi degil dedi ya:$ haftaya bebisin kontroluna kadar sagmiycam deniycem ama inssllsh o arada sutum azalmaz

ay biraz önce bi dolu bişeyler yazdım msj iletemedim uzun uzun yazmıştım geç oldu kısa yazıcam. eğer bebeğinizi kilo almıyorsa az çiş yapıyorsa mama verilmelidir. fışkırabilir benimde öle oluyordu fakat bende mama vermek zorunda kaldım malasef. ama çok zorda kaldığınızda verin, büyük ihtimal bebeiş biraz iri doğdu. kilo alımı normale dönünce mamayı bırakın derim. ve benim bildiğim 2 saat arayla 15er dk süt sağldığında miktarı artar. kolay gelsın.

Back