Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Merhabalar. 4,5 aylık bir bebeğim var. Geçen haftalar çok stresli geçti bu yüzden sanırım sütüm çok azaldı. Ve bebeğim iki haftada 50 gr almış. Mama vermiyorum iyice azalır diye ama ne yapmalıyım çoğalması için. Bugün sağdım iki göğsümden 30 ml süt çıktı. Çok üzüldüm. Bana fikir verin ne olursunuz. Yardım edin. Mama vermek istemiyorum. Bu arada bebeğimin huysuzluğu yok aç değil sanırım ama kilo da almıyor. Ne yapmalıyım?
Durme, durme querido hijico
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
Çişi bol mu? Siz bol su için, yumurta ve et tüketin bol. Ama yağlı et olsun. Bol süt yapar. Özellikle yumurta bende aşırı süt yapar.
Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Çişi bol. Günde bir kez de kaka yapar. Yiyorum aslında her şeyi ama bilmiyorum neden böyle oldu.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
Çişi bol. Günde bir kez de kaka yapar. Yiyorum aslında her şeyi ama bilmiyorum neden böyle oldu.
Çişi bolsa demekki doyuyor. Kaka da yapıyormuş. Her akşam uyumadsn önce bir tane haşlanmış yumurta yiyin. Çişi azalırsa sütünüz yetmiyor demektir. Haftada 50 gram aldığını nerden öğrendiniz? Bir ayda ne kadar almış?
Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Ben şüphelendim doktora gittim erkenden. Orda öğrendim. İki haftada 50 gr almış sadece. Önceden en az 800 gr alırdı bir ayda.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
O zaman nasıl çişi bol oluyor ki? Doymuyor demekki yavrucak. Bu durumda çişi de azalır. Doymuyorsa mecbur mama vereceksiniz ama siz şimdi bir yumurta haşlayın ve yiyin bakalım, memeleriniz taş gibi olacak emin olun. Ve bebeğinizi mememizden indirmeyin. Gerekirse 1 2 saat tutun emsin. Sütünüzün yağlı olması için de bol et öneririm. Et bende aşırı süt yapar.
Merhabalar. 4,5 aylık bir bebeğim var. Geçen haftalar çok stresli geçti bu yüzden sanırım sütüm çok azaldı. Ve bebeğim iki haftada 50 gr almış. Mama vermiyorum iyice azalır diye ama ne yapmalıyım çoğalması için. Bugün sağdım iki göğsümden 30 ml süt çıktı. Çok üzüldüm. Bana fikir verin ne olursunuz. Yardım edin. Mama vermek istemiyorum. Bu arada bebeğimin huysuzluğu yok aç değil sanırım ama kilo da almıyor. Ne yapmalıyım?
Benim de bebeğim ilk doğduğunda o kadar azdı ki sutum mama vermek zorunda kalıyordum. Okuduğum her şeyi denedim, incir ben de çok işe yaradı ama yine de günde 1 kez mama veriyordum sonra anne sütü artırıcı galactago isimli bir damla denk geldi Instagramda ben de eczaneden alip denedim gerçekten işe yaradı 2 şişe kullandım ve vücudm süt yapmaya alıştı bıraktım. İstersen bi araştır övüp de yanlış düşünmeni istemem
minik kalbim sağlıcakla gel
Kayıtlı Üye
canim bebegin uyuyor mu?eger uyumuyor ve gunden gune kilonl veriyorsa doktora gitmeni oneririm ben de ayni senin durumundaydim.bebegim daha bir aylikti uyumuyordu ve surekli kilo kaybediyordu ben de mama vermek istemiyordum.doktora gittik ve bebegimin ac oldugunu mama vermemi soyledi.yavrum bir aydir uyumuyordu ve mama verdigim gun uyudu o kadar uzuldum ki onceden mama vermedigime.bunlari yaziyorum cunku.seni anliyorum mamaya karsi onyargilarimiz var ama sutumuz yetmiyorsa yapacak bir sey yok bebeginiz ac kalmasin.oglum 1 yasinda sutum cok az max.30 cc emmeyi birakmadi.umarimsutunuz artar. kimyonlu balli sut sahlep hurma incir sutu arttirmaya yardimci olacaktir.
Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Sizin sagmanizla bebeginizin cekmesi ayni olmazmis siz emzirmeye ve sagmaya devam edin. Bol bol su icin en cok sutu su arttiriyor sut arttiricilarla destek olabilirsiniz. Benim kizim da 5.aydan sonra 50 gr 100 gr anca aldi su an 10 aylik kilosu normalin altinda. Kan testi yaptirin demir eksikligi de kilo almasini engelliyor. Cocuk doktoru bizi cocuk gastrentolojisine yonlendirdi kilo alimina destek devam sutu verdi receteyle alabiliyosunuz. Doktor esligide duruma mudahale etmelisiniz.
Ayar saniyenin peşinde koşmaktır 🕑
Pro Üye
Ayva kompostosu sekersiz balla yapilacak ve aktardan alinan rezene tohumunu demleyip balla tatlandirip icmek. Ben bu ikisiyle mamadan kurtuldum çok şükür belki sizede yarar.
❤️
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Bu aylarda bebegin kilo alimi birden bire yavaşlıyor. Benim oglum 2 aya yakin hic kilo almamıştı.
Bebeğiniz için stresten uzaklaşamaz mısınız.Bitkisel süt çoğaltıcı şeyler var kullanmayı dene çok azalırsa mamayla desteklemelisin.
Ayva kompostosu sekersiz balla yapilacak ve aktardan alinan rezene tohumunu demleyip balla tatlandirip icmek. Ben bu ikisiyle mamadan kurtuldum çok şükür belki sizede yarar.
Bana hiç etki etmedi
İkinci aya geldik
Artmayacak sanırım
Moralim çöktü
Denedim herşeyi