Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
merhaba hanımlar 1,5 aylık bir kızım var. baştan memeyi almadı çok uğraştık sonunda 12. gün zorla aldırabildik. bu süre içinde ben sütümü sağıp verdim ama sütüm azdı. kızım memeyi aldı diye sevindik ama hiç güzel ememiyordu birde geceleri hiç ememedi, zorla uyandırmaya çalışıyordum, topuğunu çimdiriyordum burnunu sıkıyordum ama nafile bir türlü emmiyordu. tabi bende bu süreçte çok üzüldüm sinirlerim baya yıprandı. kendimi çok kötü hissetmeye başladım. hep olumsuz şeyler düşünmeye başladım. sanki bundan sonraki hayatım hep kötü geçecekmiş gibi hissediyordum, yüzüm hiç gülmüyordu. böyle emzirmeye çalış ememeyince sütü sağ ver derken beni bir kaç kere sıtma gibi bişey tuttu çok üşüyordum yataktan kalkamıyordum titremekten. biz süt iniyo sanarken benim sütüm çekiliyormuş. bunu sütümü sağdığımda anladım artık sütüm çok az geliyordu. o günden sonra çok uğraştım çoğalsın diye ama işe yaramadı. çok üzülüyorum bu duruma. sadece sabah kalkınca göğüslerim biraz dolu oluyor gün içinde hiç dolmuyor. sıktığımda süt geliyor ama bomboş işte. benim gibi şeyler yaşayan varmı. sütümün geri gelmesi için neler yapabilirim
Öyle bir gecer zaman ki!!!
Kayıtlı Üye
Canim benimde iki aylik kizim var ve ilk gunden beri emziriyorum. Benimde sabahlari gögüslerim dolu dolu oluyo gün icinde sanki hic sütüm olmuyo saniyorum ama emzirdigim zaman doyuyo. Kendisi memeden cekene kadar emiyo. Sakin sutum yok gelmiyo deyip mamaya baslama zaten zar zor memeyi almis bebegin. Bol bol tere ye sut yapar. Sen sutum yok saniyosun ama inan bana bebegine yetecek sutun oluyo. Sık sık emzir cok sık emerse cok sütün olur. Ben elimden geldigi kadar sık emziriyorum. Doymuyo diye endiselenme kilosu iyiyse sorun yoktur zaten.
ben de gün içinde çok sık emziriyorum ama dediğim gibi benim sütüm geri çekildi yani kesildi bir türlü eski haline getiremedim. kesilen sütü geri getirmeyi başaranlar varmış. ben de çok istiyorum geri gelsin diye her duyduğum şeyi deniyorum lütfen bana fikir verin nasıl sütümü geri getirebilirim
Öyle bir gecer zaman ki!!!
Kayıtlı Üye
Cok sık emzirmelisin. Gerekirse her saat basi emzir. biraz sık disini ama sakin biberon verme. Senin memene alisana kadar emzirmeye calis. Bol bol su ic suyu aliskanlik haline getir gerekirse saat tut.ben ilk baslarda telefonuma su icmem icin her saat basina alarm kurmustum. alarm caldikca bir bardak su iciyodum.
Selam.. Ben henüz bebeğimi kucağıma alamadım son günlerim ama benden süt getiren bir bilgiyi paylaşayım seninle. Doğum kolaylaştıran Fatma ana eli otu diye bir ot varmış. Bir komşumuz onu getirdi normal doğum olsun diye. Çiçeği suya koydum üzerine ayet okuduk vs. Içtim yarım saat sonra göğsümden nasıl süt geldi anlatamam. Belki tesadüf bilemiyorum ama yinede fikir vermek istedim arkadaşım..
çok sık emzırmek lazımmıs
emzırdıkce süt olurmus
öyle dıyorlar..