Sütüm çok az, üzüntüden kesildi

gkulata

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2022
518
739
17 günlük anneyim. Sezaryen oldum. 2 günlük lohusayken çok kötü şeyler yaşadım. Üzüntüden sütüm gitti, baya azaldı yani. Hala da artıramadım. Bestlak damla, malt içeceği, ebebekteki takviye içecekler vs denedim olmadı. Bebeğim prematüre doğdu mamayla takviye yapıyorum. Kendim de sağınca 40 cc filan anca çıkıyor iki memeden toplamda.

Üzüntüm henüz geçmediği için artmıyordur zamanla artar diyebilir miyiz? Yani bir iki ay sonra artma olasılığı var mı? Bir de ne yapabilirim başka?

Artmasi cok yuksek ihtimal benim de oyleydi power pump yaptim birkac kez once 60 ml sonra 120 ml oldu zamanla

17 günlük anneyim. Sezaryen oldum. 2 günlük lohusayken çok kötü şeyler yaşadım. Üzüntüden sütüm gitti, baya azaldı yani. Hala da artıramadım. Bestlak damla, malt içeceği, ebebekteki takviye içecekler vs denedim olmadı. Bebeğim prematüre doğdu mamayla takviye yapıyorum. Kendim de sağınca 40 cc filan anca çıkıyor iki memeden toplamda.

Üzüntüm henüz geçmediği için artmıyordur zamanla artar diyebilir miyiz? Yani bir iki ay sonra artma olasılığı var mı? Bir de ne yapabilirim başka?
Sen bol bol su iç ve sürekli emzir. Az çok demeden emzir o emdikçe de inebilir. Sezeryansa bazen geç iniyor derler.

Sütünüz varsa mutlaka bebeğinize yetecek seviyeye gelecektir merak etmeyin. Olmazsa da dünyanın sonu değil mamayla beslenir siz iyi olun bebeğiniz iyi olsun yeter ki. Sizi üzenlere de bir çift lafım var ama şimdilik içimde kalsın. Bol bol ten tene temas yapın ve emzirin sürekli emzirin. Sadece kendinizi ve bebeğinizi düşünün olur mu başka hiç kimsenin hiçbir şeyin önemi yok geriye baktığınızda bunu çok daha iyi anlayacaksınız. Bir youtube videosu bırakıyorum aşağıya çok faydasını gördüm ben lohusayken siz de bir bakın isterseniz. Sağlıkla huzurla büyütmenizi dilerim.

Sürekli emzirin zamanla artar. Zaten şu an 30 cc bebeğe yeter bir öğünde. Bi de sevdiğiniz yemeklerden yiyin. Benim sütü severek yediğim besinlerden hariç hiçbir şey artırmadı.

Sütünüz varsa mutlaka bebeğinize yetecek seviyeye gelecektir merak etmeyin. Olmazsa da dünyanın sonu değil mamayla beslenir siz iyi olun bebeğiniz iyi olsun yeter ki. Sizi üzenlere de bir çift lafım var ama şimdilik içimde kalsın. Bol bol ten tene temas yapın ve emzirin sürekli emzirin. Sadece kendinizi ve bebeğinizi düşünün olur mu başka hiç kimsenin hiçbir şeyin önemi yok geriye baktığınızda bunu çok daha iyi anlayacaksınız. Bir youtube videosu bırakıyorum aşağıya çok faydasını gördüm ben lohusayken siz de bir bakın isterseniz. Sağlıkla huzurla büyütmenizi dilerim.

Çok teşekkür ederim, yazdıklarınızı okumak çok iyi geldi :)

Asla pes etmeyin, sürekli emzirin benim bebeğim kırk günlük olana kadar yenidoganda yattı, asla pes etmedim sürekli vermeye çalıştım kuru dutu kaynatıp suyunu içtim, gül lokumu yedim bebeğim 9 aylık çok şükür hala emziriyorum.

bol bol emzirin uykunuzu alin su icin bunlar gercekten ise yariyor dut kurusu incir rezene deneyebilisiniz bunlarinda faydasi oluyor

Saat zaman tutmadan Sık sık emzirin sütünüz bebeğinize yetecek kadar artar. Bol su için 3-4 ltre Emzirme sonrası sağım yapın sütun artması icin. kaşık biberonla verin mama veya sütü. Başka biseye gerek yok.

Benim de ilk bir ay toplasan iki memeden 50 cc anca cikiyordu. Mama takviyesi yapiyordum. Ama bebek eme eme artti sut sonra mamayi kestik tamamen. Uyuyabilmeniz cok onemli. Bol bol su icin, dut uzum incir kayisi kaynatin sekersiz hosafini icin. Guzel yemek yiyin. Benim canim bastan beri heep tatli istedi hala daha hep tatli yiyorum. Emzirme cayi iciyorum her gun. Bi de tahin pekmez yiyorum. Tahin de sutu arttiriyormus… her gun sicak dus alin. Ve kendinizi uzmeyin🥹

Umarım gelir vazgecmeyin sabredin şuan için daha erken vazgeçmek için Benim gelmedi ne yaptıysam da olmadı en sonunda artık bebeğim gogsumu almak istemiyordu katıla katıla ağlıyordu bende bırakmıştım umarım sizin gelir

X