• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sütüm azaldı yardım edin :((

avebru

Guru
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2007
1.154
20
358
Merhaba arkadaşlar,

Dün biraz sıkıntılı bir gün geçirdim..Doğru düzgün de beslenememiştim..Bugünde sadece kahvaltı yapmadım ama gün boyunca yemeye çalıştım ama göğüslerim pek dolmadı..Önceden dolardı, emzirirken kendi kendine boşalırdı ve en son ben bebek emmediği için sağmak zorunda kalmıştım..Çok üzülüyorum sütümün kesilmesini istemiyorum..Birde nazar değmiş olmasından korkuyorum..Ne yapmalıyım lütfen yardım edin..Oğlum daha bir buçuk aylık eğer sütüm kesilirse çok üzülürüm..Onu bir yaşına kadar emzirmek istiyorum..Nazardan sütü azalan varmı aranızda ..Bu azalma geçici mi? Yoksa sütümün kesileceğinin işaretimi ?? senağlama

canım telaşlanma o bizdede oluyo yemenle alakalı yersen ve bol su iç sütün çoğalır birde göğsüm şiş sütüm çoktu göğsüm indi sütüm kesiliyor anlamına gelmiyor göğüslerin şiş olmasada bebek emdikçe o alır gerekn sütü merak etme zaten zamanla ilk sütün gelmesi gibi sütün çoğalıp üstüne akmaz benimde öyleydi önceden göğüs petlerimi falan dolduruyordu şimdi sinik ama bebeğim gerekn sütü alıyor sende merak etme ama tabi emziriken sakın başkasının görmesini.maşallah dedirt birde memeni verirken az bir damlada olsa bebeğe vermeden akıt sende olan nazar bebeğe geçmesin.şimdilik bu telaşlanmana gerek yok bende öyle sanmıştım başlardan sütüm kesiliyo diye hatta mama aldırmıştım ama değil psikolojik olarakta sütüm gidiyor yerine sütüm çok kafandan hep böyle düşün oldu öp bebişini bizim yerimize

cnm zamanla gogus tek içimlık sut uretır korkma yanı bebek emdıkce birden sut basar goğsunu cok su iç bak su içtıkce nasıl sut olur sasarsın sekerlı suda sut yapıyor unutma.

Ara ara süt azalması,bebeğin emmemesi olabilir normaldir.Hiç tedirgin olmayın.
Size bir tavsiyem olacak her emzirmeden sonra mutlaka bir bardak su için.
Özel olarak birşey yemenize gerek yok,süt ve su için.Sık sık emzirdikçe sütünüz artacaktır.
Benim birinci ve ikinci çocuğumda anlaşmış gibi 6.ayda anne sütünü bıraktılar.Bu sürede sütüm yetersiz diye bana neler yedirmedilerki.Yedim,içtim çocuklar emmedi ben kilo almıştım.
Üçüncüde kesinlikle süt olsun diye birşey yapmadım.Sadece su içtim,bol bol su içtim.
Maşallah bebeğim 26. ayda hala emiyor.
İlk altı ay sadece sık sık sütümü verdim.Altı aydan sonra ek gıdaya geçtim hemide işe başlamıştım.
Bol bereketli sütlü günler diliyorum...

üzüntülü bir gün geçirincede azalıyor.bugün bende olduğu gibi.ikidir böyle oluyor.eşimle tatışıp üzüldüğpümde sütüm az geliyor ve kızım emerken çıldırıyor.çekiştiriyor ısırıyor.ama merak etme bol su içince düzeliyor.rezenede içi düzelir

senağlamabenimde azaldığı olmuştu hatta oğlum 6 aylıkken safra kesesi ameliyatı oldum 2 gün veremedim ve çok üzülmüştüm sütüm gider diye.oğlumun doktoru bana eczanelerde satılan (şimdi markasını hatırlamıyorum) ısırgan otu tavsiye etmişti ve işe yaramıştı.bide çok önemli olan su içmek.sana bol bol süt diliyorum..:nazar:

bol su iç sıvı gıdalar al.eğer bulabilirsen yer elması al.süt arttırıcı özelliği var.

ebrucum korkma göğüsünde doluluk hissi olmasa bile yinede süt oluyo sana göre boş olan memeyi oğluna ver biraz emsin çıkar bak ağzında memede süt görürsün.oğluna gaz yapmıyorsa süt iç su ve papatya çayı gibi bitkisel çaylardan iç.

canım sen bol bol su iç çünkü sütün %98 si suymuş dr söyledi tv de gün de 2.5 litre su iç mutlaka ve sogan da ye bak yemekleri bol soganlı yap aynı zamanda bulgur çok ye tamam mı?allahın izniyle herşey güzel olur merak etme

ilk zamanlar benim göğüslerimde şişer ve sertleşirdi sonra şimemeye ve yumuşacık bir halde durur oldu bende panik yaptım sütüm azalıyor diye bebeğim o zaman bir aylıktı öyle kasmıştımki neyse sonunda fak ettimki vucudum artık bebeğimin ihtiyacı kadar süt üretiyor zaten fazlası dert sıkıntı benim oğlum üçüncü ayı doldurdu hala bir kaşık mama almadı yinede dengeli beslen bol su iç bebeğini sürekli emzir korkucak birşey yok.

Kızlar öyle nazarla falan niye morallerinizi bozuyorsunuz...Çok üzgünüm çoook
olumlu düşünün,
...

Bu öneriler annenin sütünü artırıyor!

Emzirme döneminde sağladığınız sütteki enerjinin büyük bir kısmı, yediklerinizden karşılanıyor. Aldığınız tüm enerji tam olarak süt enerjisine dönüşmüyor, çünkü vücut dokuları da bir miktar enerjiyi emiyor.

Sağlıklı bir annenin günde ortalama 700–800 ml süt salgıladığı esas alındığında, emzirme döneminde günlük ortalama ekstradan enerji gereksinimi 750 kaloriyi buluyor. Bu miktarın 500 kalorisi yediklerinizden sağlanırken, 250 kalorisi hamilelikte depoladığınız yağlardan karşılanıyor. Bu da emzirme sırasında aldığınız fazla kiloların, enerjiye daha hızlı dönüşmesine katkıda bulunuyor.

International Hospital Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilem İrkin ve Acıbadem Kadıköy Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Şengül Sangu Talak, annelere sütlerini artırma konusunda şu önerilerde bulundu:

- Hızlı kilo vermeyi vadeden diyet ve ilaçları uygulamayın.
- Sütünüzü arttıran en önemli besin sudur. Günde en az 2,5 – 3 litre su içmelisiniz, çünkü sütün önemli bir kısmı sudur.
- Kalsiyumdan zengini olan süt, yoğurt ve peyniri düzenli olarak tüketmelisiniz. Her gün 1 adet yumurta veya 1 porsiyon etli sebze veya kurubaklagil yemeği yemeye özen göstermelisiniz.
- A Vitamininden zengin havuç, yeşil yapraklı sebzeler, kayısı gibi besinleri, beslenme programınızda sık bulundurmalısınız.
- Vitaminlerin zengin bir kaynağı olan taze sebze ve meyveleri her gün düzenli olarak tüketmelisiniz.
- Yediğiniz yiyeceklerin besleyici değerini korumak ve özellikle anemiyi (kansızlığı) önlemeniz açısından, yemeklerinizle birlikte çay içmemelisiniz.

Annelerin değişik dönemlerdeki günlük enerji ve besin öğelerini karşılamak üzere temel besin gruplarından almaları gereken miktarlar:
Besin Grupları Normal Yaşam (gr) Gebelik İçin Ek(gr) Laktasyon İçin Ek(gr) 1. Et, balık, tavuk, yumurta, kuru baklagiller 140-160 50 50 2. Süt, yoğurt, peynir, çökelek 250-350 250 250 3.Taze sebze ve meyveler 400-600 200 200 4. Tahıllar ekmek, bulgur, pirinç 200-300 - 100 5. Yağ ve tatlılar - - - Yağ 30-35 - 5 Şeker ve Tatlılar 30-50 - 5

Beslenme programınızda yer alması gereken temel besin grupları ve içerikleri:

Süt ve süt grubu:

- Süt
- Yoğurt
- Peynir
- Ayran
- Et ve et grubu
- Et
- Tavuk
- Balık
- Yumurta
- Sakatatlar
- Kuru baklagiller
- Ekmek ve ekmek yerine geçen grubu
- Ekmek
- Tahıllar (mısır, buğday, çavdar, yulaf )
- Makarna
- Pirinç
- Bulgur
- Çorbalar
- Un ve undan yapılmış yiyecekler
- Sebze ve meyve grubu
- Tüm sebze ve meyveler bu grup içerisindekiler
- Yağ grubu
- Zeytin
- Yağlı Tohumlar ve yağı (ceviz, fındık, badem, susam v.b)
- Bitkisel sıvı yağlar ( mısırözü, ayçiçek, soya, pamuk v.b)
- Margarin
- Tereyağı
- Hayvansal yağlar ( iç yağı, kuyruk yağı)

alıntıdır

Merhaba arkadaşlar,

Dün biraz sıkıntılı bir gün geçirdim..Doğru düzgün de beslenememiştim..Bugünde sadece kahvaltı yapmadım ama gün boyunca yemeye çalıştım ama göğüslerim pek dolmadı..Önceden dolardı, emzirirken kendi kendine boşalırdı ve en son ben bebek emmediği için sağmak zorunda kalmıştım..Çok üzülüyorum sütümün kesilmesini istemiyorum..Birde nazar değmiş olmasından korkuyorum..Ne yapmalıyım lütfen yardım edin..Oğlum daha bir buçuk aylık eğer sütüm kesilirse çok üzülürüm..Onu bir yaşına kadar emzirmek istiyorum..Nazardan sütü azalan varmı aranızda ..Bu azalma geçici mi? Yoksa sütümün kesileceğinin işaretimi ?? senağlama

canım benım ben ıkıncı kızımda yasadım onu 5ay ancak emzıre bıldım.ılk kızımı 1,5yasında zor bıraktırdım.
bende cok uzuldum ama uzuldukc kesılıyor.su ıc bol bol.ıhlamur bıtkı cayı.daha olmadı
alkolsuz bıra cok ıyı gelıyormus.
ozaman bılseydım denerdım canım benım.hemen sutu getırıyormus denemenı tavsıye ederım canım
ann sutu gıbısı yok hemde ucuz:)))))))
ayda 400lıra mama parası verdım canım benım.ınan cok can sıkıcı oluyor.hangısı ıyı dıye ara bul sureklı mama parası.
sımdı 11aylık kucuk kızım sadece gece mama verıyorum.5aylıkken yemek yedırmeye basladım.bıde yemezse daha cok uzulurum dıye erkenden tattardım.
ama allahıma sukurler olsun canım yemesı cok guzel.
cok gecmıs olsun canım benım.gule gule buyut bebegını canım.allah bagıslasın

Merhaba arkadaşlar,

inş kesilmez canım.sen bence biraz dikkat et bu döenmde.bebegini sık sık emzir.yeşillik ye bak cok güsel süt yapar.sogan özellikle az ve öz gercekten güsel süt yapıo.ve kahvaltı unutma çok önemlidir.nazar a inanlardanım bnde kimsenin yanında sütünden bahsetme ve emzirme derim.kib bb

Tarçin tüketimini sağlayin çok iyi geldi. Tarçinli çay süt için ...

Benim tamamen bitti derken tarçinla artti.. Ve bol booool su

su olmadan olmaz

Merhaba arkadaşlar,

canım benimde sütüm birden bire azaldı....bebeğim sürekli emerdi ve maşallah sütümde yarardı bebeğim tombişdi....insanlar hep şaşırırdı vee bi gün nazara geldim annem nazar duası okudu ve kendime geldim sabah kalktığımda sütüm şakır şakır akıyordu

Arkadaşlar hepinizin desteğine ve verdiğiniz bilgilere çok teşekkür ederim..:1hug: Süt durumumuz düzeldi çok şükür. Stres, üzüntü, açlık, nazar hepsi bir araya gelince insanı çok sarsıyor..Göğüslerim eskisi kadar olmasada oğluşuma yetecek kadar doluyor. Bol su içiyorum, soğan yemeye çalışıyorum, humana still tee ve rezene içiyorum. Moralimi yüksek tutmaya gayret ediyorum. Ayrıca nette okuduğuma göre annenin bebeğe mümkün olduğu kadar yakın olması ve onun uyuduğu saatlerde uyuması da sütü artırıyormuş..Allah hepimize bebeklerimizi sağlıklı bir şekilde büyütmeyi vatana millete bizlere hayırlı evlatlar yetiştirmeyi nasip etsin..

arkadaşlar benim sütüm oldukça iyi ama ben yinede günde 2 bardak eczanelerde emziren anneler için satılan humana çayından içiyorum. maşallah çok iyi geliyo. artık oğluşum gece 10 dan sabah 4 e kadar falan uyuyo
o arada sütüm birikiyo. sabahlarıda bi güzel 1 biberon süt sağıyorum. gezmeye falan gidince eşimle annem içiriyor. en azından benim sütüm. gözüm arkada kalmıyor. tavsiye ederim humana yı.

Back
X