• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Sütüm az, bebeğim emmiyor..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

BlairWaldorf_23

Be your own hero !
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2011
538
406
303
Almanya
Merhaba hanımlar,
3 haftalık bebeğim var. Erken doğduğu için 8 gün hastanede kaldık. Bu sürede ben çok az temasa geçebildim ve biberonla mama verildi sürekli.
Ben sütüm gelene kadar ve geldikten sonra bıkmadan sağdım. Sütüm çıktıkça mama yerine onu verdiler biberonla.
Velhasıl, bebeğim beni emerken çok zorlanıyor. Başta silikon uç olmadan hiç almıyordu. Şimdi ara ara deneyerek kendi göğsümü almaya başladı ama çok kısa emiyor ve hemen geri bırakıyor. Kavga ediyor resmen meme ile. Sürekli zorluyorum, deniyorum ama gözü dönüyor daha çok ağlayıp hiç almıyor.
Bir kaç kez full emzirmek için uğraştım ve inanın toplamda 1 saatten fazla emdi. Yine de doymadı arkasından mama istedi 😔
Emdiği süre boyunca kontrol ettim ve sütüm vardı, boş çekmiyordu yani.
Artık sağarken de sütüm çok daha az geliyor. Tamamen kesilmesinden çok korkuyorum. Bebeğim daha çok küçük 😔
Önerileriniz var mı?

Bence 2 saatte bir sağ ki sütün azalmasın sürekli emzirmeye bak süt bebek emdikçe çoğalırmış bide sürekli sütünü düşünme kafanın rahat olması lazim strese gelmiyo hiç süt

Bence 2 saatte bir sağ ki sütün azalmasın sürekli emzirmeye bak süt bebek emdikçe çoğalırmış bide sürekli sütünü düşünme kafanın rahat olması lazim strese gelmiyo hiç süt
Öyle yapmaya çalışıyorum ama gerçekten çok az geliyor. Başta daha fazlaydı 😔
Bebeğimi zorluyorum resmen emmesi için..

Canım sütün az değil bebekler karınlarını en kolay nasıl doyuracaklarını biliyorlar. Bir kere mamanın kolaylığına alışmış memeden sütü emmek daha zahmetli ondan istemiyor.
Sen sakın pes etme hep emzir hatta tomrisin emzirme notları var onu oku mutlaka emzirme kampı yap.
Ayrıca benimde bebeğim o zamanlarında 30 dk emiyodu en az belim tutuluyodu artık normal yani öğrenecek

Öyle yapmaya çalışıyorum ama gerçekten çok az geliyor. Başta daha fazlaydı 😔
Bebeğimi zorluyorum resmen emmesi için..
Benim ilk başta sütüm gelmedi mama verdik bak biberon olmamasına rağmen onun rahatlığına alışmıştı. O kadar zorladımki almıyodu memeyi ağzına sokuyodum ayakta pış pış yapa yapa veriyodum kan ter içinde kalıyodum. Ama değdi bıraktık mamayı 15. Günde ve 4.5 aylık hala sadece anne sütü alıyo çok şükür

Merhaba hanımlar,
3 haftalık bebeğim var. Erken doğduğu için 8 gün hastanede kaldık. Bu sürede ben çok az temasa geçebildim ve biberonla mama verildi sürekli.
Ben sütüm gelene kadar ve geldikten sonra bıkmadan sağdım. Sütüm çıktıkça mama yerine onu verdiler biberonla.
Velhasıl, bebeğim beni emerken çok zorlanıyor. Başta silikon uç olmadan hiç almıyordu. Şimdi ara ara deneyerek kendi göğsümü almaya başladı ama çok kısa emiyor ve hemen geri bırakıyor. Kavga ediyor resmen meme ile. Sürekli zorluyorum, deniyorum ama gözü dönüyor daha çok ağlayıp hiç almıyor.
Bir kaç kez full emzirmek için uğraştım ve inanın toplamda 1 saatten fazla emdi. Yine de doymadı arkasından mama istedi 😔
Artık sağarken de sütüm çok daha az geliyor. Tamamen kesilmesinden çok korkuyorum. Bebeğim daha çok küçük 😔
Önerileriniz var mı?
Tahin helvası yemenin çok iyi geldiğini söylüyorlar

Merhaba hanımlar,
Önerileriniz var mı?
Galaktagog damla sut arttirici eczaneden bulabilirsiniz asla vazgecme sonra cok vicdan yaparsin acikinca mecbur emicek emdikce sutun gelcek kisir dongu bu bool su ic dedigim damlayi arastir

Mesele muhtemelen süt azlığı değil, biberonun kolay akışını istemesi.
Armut piş ağzıma düş istiyor, efor sarfetmek istemiyor.
Kaç cc mama veriyorsunuz?
Mama pat diye kesilmez ama azaltarak bırakabilirsiniz.
Ama biberon ve varsa emziği acilen çöpe atın

Benim ilk başta sütüm gelmedi mama verdik bak biberon olmamasına rağmen onun rahatlığına alışmıştı. O kadar zorladımki almıyodu memeyi ağzına sokuyodum ayakta pış pış yapa yapa veriyodum kan ter içinde kalıyodum. Ama değdi bıraktık mamayı 15. Günde ve 4.5 aylık hala sadece anne sütü alıyo çok şükür
Ben evib icinde halay cekiyodum emsin diye 😂 ahahaha

Merhaba hanımlar,
Önerileriniz var mı?
Aynı şeyleri bende yaşadım birde kayınvalide hanım sütün yetmiyor deyip durdu oda yetmedi mastit oldum sonra soya lesitini kullandım sütümü baya sıvı akışkan hale getirdi bu sayede emdi önden meme ucunu sağma pompasıyla çıkardım sonra verdim zorla birberin ne yaptıysa vermedim sütüm arttı hepten kesilen sütüm yine eskisi gibi geliyor lesitin kullanabilirsiniz biberon gibi çekmeden gelmesine alışmış lesitin kullanırsanız şarıl şarıl akmaya başlar tavsiyem mutlaka deneyin birde yanına yatıp emzirmeyi deneyin benimki en çok onu sevdi öyle daha rahat ve huzurlu emiyor uzunsa emiyor uyusada devam ediyor şimdi 6 aylık oldu hala yatarak yemeyi seviyor bende o yesin diye beraberinde yatıyoruz

Back