sütüm az bebeğim aç kalıyor çok mutsuzum....

ben de sezeryanla doğum yaptım bebeğim şu an 21 günlük.bu 21 gün boyunca çok ağladım,çok üzüldüm.gebeliğim çok rahat geçmişti ama lohusalığım öyle olmadı.sütüm geç geldi ve bugün doktora götürdüğümüzde sütümün yetersiz olduğunu bu yüzden bebeğimin aç kaldığını söyledi.bebeğim gece gündüz hiç uyumuyordu emziriyorum,15-20 dak.uyuyup başlıyor ağlamaya.uykular bana zehir oldu.moral bende sıfıra düştü depresyona girdim.diyorumki hayatımın bu en zorlu dönemini atlatırsam bir daha hiç ölmem.doktor tavsiyesiyle bugün mamaya başladık önce meme veriyorum sonra mama,memeyide hepten unutmasın diye.inşallah faydalı olur,umarım uykuları düzene girer.burdan umarım size daha güzel haberler veririm.Allah bütün annelerin yardımcısı olsun

bendede aynı dert vardı,geceleri 2-3 kez kalkıp sağıyordum dolaba koyuyordum .gündüz doymadığını anladığımda sağdıklarımı veriyordum böylece çok ağlatmamaya çalışıyordum.gece süt daha çok salgılanıyor tavsiye ederim.gece boşaldığı için gündüzde süt oluyor hepsi geçecek üzülmeyin.benim bebeğim 37 haftalık doğdu 2 340 kilolara düştü, yılmayın devam edin.

canım seni ne kadar iyi anladığımı tahmin edemezsin. birebir yaşadım. sütün bazen az gelir yada sana öyle gelir. bebeğinin uyku düzenini takip et 2 saat uyutmaya çalış 2 saatten kısa bir zamanda emmek ister ve emerse sütün az gelir. bide sana tavsiyem süün artana kadar pompa kullan ama mesela gece o çok uzun uyuyacağında pompa sütü arttırıyor. sütü koşullara uygun muhafaza et o alamadığı sinirlendiği zaman varya ozaman biberonla yine kendi sütün yardımına koşsun mama değil. yanlız doz kaçmasın biberona alışmasın.rezene çayı ve pompanın çok yararını gördüm . bebeğin hem öfkeden tutamıyor hemde bebiş güçlü ememiyor az büyüsün bak nasıl comp comp yapıcak . emmeyi öğrendikçe daha çok süt çekicek.

zar zor bugun 37 gunluk olduk emzirmek işkence gibi onun içinde benım içinde.
ama büyüyor beni üzerek öyle öfkeli emiyorki bazen emdiğini 2 sn çinde kusuyor o zamnda ben panikliyorum..
rezene cayını bende içiyorum onun anında daha bir çok sey yapıyorum.
o uyanmadan önce uyanıp sağmaya baslıyorum.
artık ne cıkarsa sansına diyip birde sabırzıs bi bebek yemeyi cok seviyor ama tembel doğduğu ilk gunden beri tembel.
mama verirken vicdan azabı cekiyorum ama ac kalmasınndan iyi.

hayatım düzene girdi yemeğimi cayımı düzenli yiyip içiyorum.kaydirigubbakcemile5
iyi dileklerin için tşkler canım emzrip sonra mama veriyorum.

her mutfağa girdiğinde su iç
mutlaka bebeğe bakan birileri olduğunda uyu (çok önemli)her fırsatı değerlendir
allaha ''bebeğimin rızkını yolla'' diye çok dua et
beyaz üzüm ye kuru ya da yaş
hayatta bebeğinden daha önemli hiç birşeyin olmadığını düşün ve olayları pek takma

bbunları hepimiz yasıyoruız ve yukarıdakiler çok işe yarıyır bir de ben milupanın çayını içiyordum ama çok etki etmiyordu daha sonra içindekileri ot olarak aldım ve daha fazla karıştırarak içtim baya bi etkisi oldu ayrıca sakın pes etme ağlayabilir çok fazla kilo kaybı söz konusu olmadığı sürece de ek besin verme
tabi bunlar sadece tavsiye karar senin allah yardımcın olsun

Son düzenleme:
benim yengeminde sütü çok azdı birde yeğenim emmedi. ilk doğduğu gün sütü gelmedi hemşireler uyardılar bizi hemen mama verdik. bebek emmezse doymayınca sarılık olur dediler. 2 saat arayla emzirdi süt gelmiyorsa hemen mamayı dayadık. evet ek besin hemen verilmez ama doymuyorsa vereceksin tabiiki. aptamil aldık hep. 3 aylıkkende süt tamamen bitti ve mama ile büyüdü yeğenim. herkesin süt üretimi aynı olmuyor birde stres eklenirse tabi daha zor. bence sen aptamillerden al ve onunla besle bebeğini doymayınca tabiiki huysuzlanacak çocuk. her otuda içme bebeğede zararı olabiliyor bazıları.

gecenlerde televizyonda doktor pompa kullaniminin sutu azalttigini soyledi bebegin cekmesi ile pompanin cekmesi farkliymis daha hizli cekiyormus herhalde pompa sut kanallarini tikiyormus

dinlenmenin sütü artırdığı okumuştum.
evet ama bebeğim ve ben doğumdan beri hepyalnızdık:gitme:
eşim izninin bi bölümünü bu dönemde kullandı bana çok yardımcı oldu.
2 haftadır mecburen işe basladı.
ilk gunler dikişlerimden bebeğin altını dizlerimin üzerine çökerek değiştiriyordum.
ağladığı ilk gunler eğilip kucağıma bile alamadım.
unutmayı istiyorum ama unutamıyorum. yalnızlık çok kötü allahım böyle bi dönemde kimseyi yalnız koymasın.

gebeliğim çok rahattı lohusalığım berbat geçiyor:teselli:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…