• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sütüm az bebeğim aç kalıyor çok mutsuzum....

smile6081

Gözlüksüz bakıyorum hala cahilsin
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2007
2.209
651
723
merhabalar,
doğum yapalı 23 gun oldu.
sezeryanla doğum yaptım malum sütüm geç geldi,
bebeğim emiyor sanıyorduk aslında emzik muamelesi yapıyormuş bana tecrübesizim ilk kez anne oluyorum. yanında bi yakınım yardımcım yok eşim ve ben eşimde pazartesi işe baslamak zorunda.
yalnız olmak ameliyatın verdiği acı uykusuzluk tecrübesizlik birde bebeğim sarılık oldu ab0 sarılığı 2gunde küvezde kaldı onada çoküzüldüm 20 gun aralıksız ağladım halada aklıma geldikçe ağlarım annem ms hastaı kayınvalidem umursuz geldiğinde yemek bile yapmadan gider onun derdi sadece bebeği sevmek bakmak demiyorum sadece elini kolunu tutup orası burası mıncıklarak sevmek evde yemek yok gelen gidenele bile ben ilgilendim bebeğim,n cicilerini yıkadım ütüledim bunların hepsini doğumdan iki gun sonra yapmaya basladım dikişlerim çok acıdı. hiç dinlenmeden bi yoğunluğa atıldım.. işte vsvs dert bitmiyor üzüldüğüm için sütümde gelmedi bebeğim aç kaldı beni emmek istemiyor sağıpsenağlama verdim önceleri sütüm çoğalır ümidiyle rezene humana hipp gibi süt yapıcı özel caylardan içtim yesillk yedim ama bi değişiklik yok.

sütümü nasıl artırabilirm sizlerin bildiği özel seyler var mı beni emsin istiyorum beslensin istiyorum. ve bu duruma çok üzülüyorummafoldumben

öncelikle üzme kendini, rahat olmaya çalış. biliyorum demesi kolay, yapması zor. bol bol uyumanı, dinlenmeni, bol bol su içmeni öneririm. yeşil soğan, dereotu, bulgur, ülker maltana, humana still-tea, tahin helvası iyi geldi bana. bence bol yeşillikli salata yap, yanına da bulgur pilavı ya da bulgur çorbası, içecek olarak da maltana olabilir.

bu arada... annene geçmiş olsun dilerim, Allah şifa versin. hepimiz bu süreçte çok yıprandık. ben de yalnız kaldığımı hissettim ve çok üzüldüm. kayınvalidelere gelince, o türün özelliği kayıtsız kalıp umursamamak sanırım, hepsi aynı, onu kafana takıp kendini de, bebeğini de üzme. kolay gelsin...

bende sezeryan doğum yaptım ilk bikaç saat benimde sütüm gelmedi
2 3 kutu aromanın 100 de100 meyve sularından içmişimdir
acayip süt yaptı aktı bide
bol su ve salata canın ne çekerse ye zaten olur sütün
asla üzme kendini ben bebişime bakıp bakıp mutluluk hormonu salgılıyorum
dene işe yarıyo
bebek emdikçe sinirler uyarılır süt gelir sakın emzirmeyi bırakma

bence bebegin ac kaliyorsa mama takviyesi yapmalisin..ama emzirmeyide kesme tabi..yazik gunah yaa mama ver biberon mamasi sutunun yetmedigi yerde doysun yavru...

merhaba bende sezeryan olduktan iki gün sonra sütüm geldi ama çok azdı. sakın yılma. bebek çektikçe geliyor. bol bol su iç komposto çok işe yarıyor. ve en önemliside doğumdan sonra sağlığın yerinde olmadığı için insan herşeye üzülüyor. ne olursa olsun moralini yüksek tut. hiç bişeyi kafana takma. bunu bebeğin için yap canım. beneimde bebeğim sarılık oldu o emdikçe geçer. sen sadece kendini üzme ve bol sıvı al.

canım benım eger üzülürsen ne yersen ye sütün olmaz pskolıjıkmen kendını hazırla hıç bırseyı dert etme gelıp kaynanan yardım etmıyormu farzetkı öldü gelende komsu öyle say okkı kendım yapmak zorundayım yavrucagın suçu nekı anasının sutunden mahrum kalsın ne yersen sut yapar ben özel bısey yıyıp içmiyorum bol sıvı alıyorum bebegımıde 8 ay ek gıda vermeden emzırecek kadar çoktu sutum sımdı 13 yasında özelllıkle su bu arda dogumdan snr 2 buçuk kılo zzayıfladım 44 gun olsu dogum yapalı hıç bırsey senın bebegınden önemlı degıl takma kafana

yeşil üzüm, incir yaş veya kuru farketmez ve bulgur pilavı.... özellikle üzümü şiddetle tavsiye ederim canım.. incir ve bulgur pilavıda inanılmaz arttırıyo.. dene mutlaka.. gece bl bol sütün olacak Allahın izniyle

Benimde doğum yapalı 5 gün oldu sezeryanla doğum yaptım hastanede kaldığım sürece stüm yoktu eve geldim viltamalt bira mayası içtim eczanelerde satılıyo ve bugün tahin helvası vedim ve bol su içtim işe yaradı alkolsüz bira mayasını ve tahin helvasını öneririm...

bol sıvı almak önemli su içmek özellikle benimde idoğumdan sonra yetmiyrdu sütüm sanıyrm streste vardı tahin pekmez humana malt içeceği denedim faydası oldu ama çokta abartılı değil akmadı yani öyle çok olup
su dinlenmek ve stresten uzak durmak (en zoru bu eşlerin davranışları ailelerin davranışları etkiliyo tabi

merhabalar,
doğum yapalı 23 gun oldu.
sezeryanla doğum yaptım malum sütüm geç geldi,
bebeğim emiyor sanıyorduk aslında emzik muamelesi yapıyormuş bana tecrübesizim ilk kez anne oluyorum. yanında bi yakınım yardımcım yok eşim ve ben eşimde pazartesi işe baslamak zorunda.
yalnız olmak ameliyatın verdiği acı uykusuzluk tecrübesizlik birde bebeğim sarılık oldu ab0 sarılığı 2gunde küvezde kaldı onada çoküzüldüm 20 gun aralıksız ağladım halada aklıma geldikçe ağlarım annem ms hastaı kayınvalidem umursuz geldiğinde yemek bile yapmadan gider onun derdi sadece bebeği sevmek bakmak demiyorum sadece elini kolunu tutup orası burası mıncıklarak sevmek evde yemek yok gelen gidenele bile ben ilgilendim bebeğim,n cicilerini yıkadım ütüledim bunların hepsini doğumdan iki gun sonra yapmaya basladım dikişlerim çok acıdı. hiç dinlenmeden bi yoğunluğa atıldım.. işte vsvs dert bitmiyor üzüldüğüm için sütümde gelmedi bebeğim aç kaldı beni emmek istemiyor sağıpsenağlama verdim önceleri sütüm çoğalır ümidiyle rezene humana hipp gibi süt yapıcı özel caylardan içtim yesillk yedim ama bi değişiklik yok.

sütümü nasıl artırabilirm sizlerin bildiği özel seyler var mı beni emsin istiyorum beslensin istiyorum. ve bu duruma çok üzülüyorummafoldumben

en başta rahatla üzüntü sütü keser benim kızmda 2 gün çift fototerapi gördü merak etme düzelir...humana still tea kullan ve sık sık pompa ile çek bebeğin emmese bile göğsünde kalsın...göğüs yarası içinde medela purelan ve evitamini kullan...üzülme benimde sütüm yoktu bunları yaptım inan bana bi süre sonra deli gibi sütüm geldi kızımda acaip kilo almıştı...

canım ben de sezeryan yapan ve sütü az olanlardanım.öncelikle mama ver ben ilk haftadan itibaren verdim dahası beni bırakmadı.önce meme sonra mama veriyordum.ilk hafta zayıfladı bebegim, doktor mama takviyesi yapalım dedi.hiç üzülme ,ne olursa olsun moral çok önemli,uyku ve beslenme.benim çok az sütüm oluyo eger moralım bozulursa o da gidiyor.allah yardımcın olsun canım.

arkadsaşlar hepinize ayrı ayrı tşk ederim.
süt artırıcı caylardan içiyoum bhipp ve humana ayrıca rezene cayıda içiyorum sabahları yesillk tuketiyorum.-kendimi sanki tahin helvasına verdim .
bebeğime beslenmesinegöre ara ara doktorundataviyesiyle mama veriyorum aç kalsın istemiorum dün dooktora gittik boyu 4cm uzamış 600grda kilo almış bebeğim. bebeğim beni emmek istemediğindede sagıp verdim.
ama farkındayım sütüm yinede çok değil bünyemle alakalı olabilir mi?bazen 30 ml bazende 90 100 ml geliyor çok sasırıyorum.

ilginiz için tşkler.

ah ah tam benım yasadıklarım hatta fazlası vvar bende aynı seyler suan okurken 4subatta dondum kendımı gordm canım sende bosver takma kafana dıyecem amam bende cok taktım sutum olmadı yavrum mamayla buyuyor uyku cok önemlı bır sure sonraada sutun cogalır dert etme benım aglamatan gozlerıme yumruk atılmıs gıbı şişmişti gelenler ne oldugunu sorrdı bende ılaclar yan etkı yaptı derdım halbukı aglamaktandı şimdi oğlum 4aylık olçak sunu asla asla unutma sana cok ıhtıyacı oalan bır melek var artık kollarında hamılelıgınde dusun onu ne sabırsızlık bekledın şimdi kucagında bol bol sarıl yavruna op kok kollarında uyut bırlıkte yatın gunun tadını cıkarın kımseyı kımseyı kafana takma bak goreceksın bebsın senı tanımaya senı gozlerıyle takıp etmeye basladıgın an ve senın kucagına gelmek ıcın agladıgı an sen bılmıyorum ama kelımlerle taırıf yok delırceksın yavrun için ve ozman bu kafaya taktıkların için cok pişmam olcaksın

sutunde artar bende duydugumu denedım denedım ist kazan esım kepce su ıyı gelırmıs bul al bulamzsan ara ara bul mutlaka al geıtrıdı gıtrdı hıcıbırı fayda etmedı takııııııııı oğlumun beni gözlerıyle takıp etmesı ve aglarken benım kucagımda susması bana cok ıyı geldı ve sutum bırden arttı bol bol uyu kılo alcam dıyede bırseyler yememzlık yapma bol meyve suyu iç bırde ısırgan otu cayını iç gogusunde tıkanıklık varsa acar bırde suan sutum yok dıye pes etme elektrıklı pompa al sag benım gogus ucumda yoktu oğlum benı emmez halasını emerdı ne uzlurdum pompa ıle sagdım verdım verdım derken gogus ucumda cıktı sutumde arttı şimdi mutluyuz şimdi dişlerde sıra:) suan ben sana bunları yazıyorum 4ay kadar önce burdakı arkadaslar bana yazardı bunları allah hepsınden razı olsun bana cok destek oldular ve hepbırlıkte basrdık şimdi bız sana destek olcaz sen basarı 4ay sonarada sen baskalarına destek olcaksın canım optum senı bebeısne benım içinde sarıl bol bol op kok kendıne ıyı bak hersey hal olur aklına bır sey takılırsa bana özelden msj at

bende arkadaşların dediğine katılıyorum canım.inan burda yazanların çogu aynı dertten muzdarip.üzülme bir şekilde bebgin büyüyor.tahmin ettiğinden daha çabuk hemde.garip ama sütün sonra daha çok geliyo.benim öyle oldu.hala doyurmuyor ama geliyor yinede.bende az da olsa veriyorum.ilaç olsun boşver:))

bende sezeryanla doğum yaptım.bir damla sütüm gelmiyordu. bebeğim hasteyi yıktı 3 gece ağladı. hemşireler dayanamayıp mama getiriyordu.eve geldik 40 gün ağladı 500 gr zayıfladı. dr dayanamadı yeter artık mama vereceksin dedi. ben yılmadım dr 3 kere dedi ben 1 kez verdim hep emsin diye uğraştım. tüm gün yanında yattım meme ağzında. işleri annem yaptı sağ olsun.sütüm gelmeye başladı. şimdi sütüm iyi maşallah.

ben yılmayın derim. bebeğinizi bol koklayın. öpün ve hep emmesini sağlayın ki süt salgılansın.

Son düzenleme:
ah ah tam benım yasadıklarım hatta fazlası vvar bende aynı seyler suan okurken 4subatta dondum kendımı gordm canım sende bosver takma kafana dıyecem amam bende cok taktım sutum olmadı yavrum mamayla buyuyor uyku cok önemlı bır sure sonraada sutun cogalır dert etme benım aglamatan gozlerıme yumruk atılmıs gıbı şişmişti gelenler ne oldugunu sorrdı bende ılaclar yan etkı yaptı derdım halbukı aglamaktandı şimdi oğlum 4aylık olçak sunu asla asla unutma sana cok ıhtıyacı oalan bır melek var artık kollarında hamılelıgınde dusun onu ne sabırsızlık bekledın şimdi kucagında bol bol sarıl yavruna op kok kollarında uyut bırlıkte yatın gunun tadını cıkarın kımseyı kımseyı kafana takma bak goreceksın bebsın senı tanımaya senı gozlerıyle takıp etmeye basladıgın an ve senın kucagına gelmek ıcın agladıgı an sen bılmıyorum ama kelımlerle taırıf yok delırceksın yavrun için ve ozman bu kafaya taktıkların için cok pişmam olcaksın

canım çok teşekkür ederim . gebeliğim çok güzel geçmişti ama lohusalık beni çok yıprattı.
sütümle beslemek istiyordum bebeğimi ama kısmet değilmiş yine arada isterse tutup emiyor ama canı istemezse ortalığı birbirine katıyor ac kalmasını istemediğimden mama veriyorum yada sağıyorum allaha sükür yine çok ii durumda.

lohusalık çok farklı bişi yanında kimsen omayınca dahada zor hersey senın omuzlarında.lohusa kadını bu gibi zorlukları yasamayan anlayamaz. en basit sey bile ca yakıcı olabiliyor bu dönemde.:ecrin_bebek:

bende sezeryanla doğum yaptım.bir damla sütüm gelmiyordu. bebeğim hasteyi yıktı 3 gece ağladı. hemşireler dayanamayıp mama getiriyordu.eve geldik 40 gün ağladı 500 gr zayıfladı. dr dayanamadı yeter artık mama vereceksin dedi. ben yılmadım dr 3 kere dedi ben 1 kez verdim hep emsin diye uğraştım. tüm gün yanında yattım meme ağzında. işleri annem yaptı sağ olsun.sütüm gelmeye başladı. şimdi sütüm iyi maşallah.

ben yılmayın derim. bebeğinizi bol koklayın. öpün ve hep emmesini sağlayın ki süt salgılansın.

canım sütüm azda olsa geliyor.
ama sağarken bakıyorumda bazen 90 100 ml oluyor bazen 30 ml zor yapıyorum bebeğimde aç olunca sabırsızlanıyor. ağlıuyor catlıycak gibi ozamnada ınatlasıp tutacağı varsada tutmuyor

süt bazen neden çok bazende çok az gelir yediklerim aynı duygusallığımı attım umursamıyorum cevremde olanları oğlumda llaha şükr sağlıklı yanı hersey yolunda

sağınca az geldiğini gördüğümde bebek tabikide emmek istemez diyorum cek cek nereye kadar.

insallah bu savası oğlum değilde ben kazanırım beni emmeye baslar mamaya gerek kalmaz

Back