Sütü yetmediği için kötü anne düşüncesi yaşayan var mı?

Anneeolmakk

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2019
2
0
1
34
Bebeğim tam 5 aylık oldu doğduğunda bir hafta küvözde kaldı o zaman beridir mama meme devam ediyor ne yaparsam yapayım sütüm yetmedi çok kez direnip mama vermedim kilo alımı düştü susuz kaldı mecbur mama verdik.

Artık sütüm hiç yetmez oldu doktorumuz ek gıdaya başlayalım istersen dedi. Kendimi çok yetersiz hissediyorum gönlümce emzirip çocuğuma bağışıklık sağlayamadım. Herşeyi yiyip içemedim gebelikte şekerim çıktı ve geçmedi belki hoşaflar tatlılar sütüm olurdu bilmiyorum çok mutsuzum doktordan geldiğimizden beri. Çevremde sütünü derindondurucuya koyup ek gıdada yoğurt yapmayı planlayanları gördükçe ağlıyorum. Emzirme danışmanından yardım almayı denedim memede süt bitmez öyle bişey yok emzir diyor yok işte nasıl bitmez ben mi beceremiyorum

ilk oğlumda sütüm olmadı.toplsan günlük yarım kahve fincanı çıkmazdı.mama ile beslendi.Rabbim başka eksiklik vermesin.üzülmeyin.sizlik bi durum yok.onunda rızkı bu şekilde olacakmış.iyi düşünki bebeğin seni iyi görsün

Ek gıdaya gecilir zaten artık yok yere kendinizi harab etmenin manası yok.

Annem beni 2 yaşına kadar emzirmiş. Kardeşimi de 3 ay emzirebildi. Sizde sıkıntı yok, başkalarıyla kendinizi kıyaslamayın. Şöyle düşünüp üzülmeniz bile sizin iyi ve düşünceli bir anne olduğunuzu gösterir.

Merhaba sevgili anne öncelikle kendini asla suçlu eksik hissetme olmayınca olmuyor diye bişey var sen ne etsen de olmuyor sen verebildgn kadar vermişsin benim annem hepimizi 2 ay emzrmis 2.ayda şak diye kesilirms sütü ilk bebeğinde yaşadığı bı travma yüzünden mama ile beslenmisz ne kadar zor olduğunu anlatr hep gece mamayı yapmk ısısını ayarlamk taze tutmak annelik başlı başına emektir zaten sen onu besliyorsn zaten hemde sevgiyle bebeğin nasıl sağlıklı olacaksa öyle olmalı bence her bebek kısmetini belirliyor etraftan duyduklarına kapa kulaklarını onlar bilmiyor her annenin nasıl emzirme aşkıyla yanıp tutuştuğunu süt vardr emzir demiş ama yoksa napalim ki yoksa yoktur eminim sevginzle ilginizle bağışıklığı taş gibi olacaktır onun bı akrabam 2 sene emzrdi bebeğini sürekli hasta olan bı oğlu var takilmayn fazla bu konuya el gıda ile gayet sağlıklı organik beslersnz elinzden geldiğince.

boyle stres yaptikca olan sutunde gider sakin olmalisin
neden eksik olasin her şeyi denemişsin bazen olmuyor benim kizim 6.ayda meme reddiyle emmeyi birakti o sutuyle yogurt yapmayi dusunulenlerden biriydim hemde bazen istedigimiz gibi olmuyor kizim reddettikce stres yaptim olan sutte gitti ama krndimi eksik hissetmedim
hic anne sutu alamayan cocuklar var annesi vefat eden yurtlarda kalan onlar ne yapsin
evet anne sutu onemli ama ilk 6 ayi neredeyse doldurmuşsunuz bu sure en onemli olaniydi onu atlatmissiniz üzülmeyin kizim suan 22 aylik anne sutu yerine gecmesede bagisikligini destekleyecek her turlu onemli gidayi veriyorum allah doğru baksin cani sagolsun ne yapalim bizim elimizden gelen bukadarmış

4 ay mama destekli emzirdim.sutum azdi ve sonra kesildi.
hic eksiklik yaşamadim..
hic bi zaman sutum.fiskiriyor diyenleri kiskanmadim.o onlarin rizki dedim.
hatta olumlu taraflarindan baktim hep.
çalişan bi anneydim.memeye bagimli bi bebegim olsaydi daha fazla zorlanabilirdim.
Allah bazen ona gore ayarliyor belkide
annelik sadece emzirmekmi sizce?
bebegime cok iyi baktim
hazireyve puresi hic vermedim kendim yaptim

ev yogurtlari koy yumurtalariyla besledim.
cok sukur 2 yilda hastane yuzu cok az gorduk ve yasitlarindan ilerde hem fiziksel hem bilişsel gelişimi.

Sutum çok olmasına rağmen 9 ay emzirdim uykusuzluga dayanamadım. Sizin pencereden bakınca kötü bir anneyim o zaman. Hiç anne sütü almayan bebekler veya sütü olmayan anneler de var. Bunlara takilmayin

Benim arkadaşım çocuğunu 18 ay emzirdi banada o fazla geldi bilmiyorum ben 6 ay emzirsem yeter diyodum o da mama ve meme karışık gittik 8 aya kadar emzirdim dediğim gibi mama ve meme karışık.İş yerinde olduğum için açıkçası sağmak vs zor geldi zaten azalmıştıda bıraktım.İlk başlarda mama ver dediklerinde bende çok direnmiştim ödüm kopuyodu bebeğim açlıktan ağlıcakta mama ver dicekler diye ama sonra düşünüyorum gereksiz düşünceymiş.Hiç yetersiz olarak düşünmeyin bir tanıdığım hiç emziremedi siz yine emzirmişsiniz

Aslında hamileyken ne kadar emerse emer kafasındaydım sonra noldı bilmiyorum kuzenimle aynı hafta doğurduk bebeği bizimkinin kilosunu ikiye katlıyor sürekli onunla kıyaslana kıyaslana bu hale geldim galiba ben ek gıdaya geçirebilir doktor dediğimde bile kaynanam küçümsüyor beni izin vermiyomuş hemşire emzir demiş emzirecekmişim emdikçe gelirmiş süt yetemiyorum hissi oluştu hastaneden çıktm oturdm sitede ağlıyorum

Ya hiç emziremeyenler ne yapsın , böyle konuları gördükçe burnunun direği sızlayan ...
Kızımda mastit oldum , bunun içinde 2 kez ameliyat oldum yeni doğum yapmışken , o çocuk öyle böyle büyüyor ne diyebilirim ki

Emzirdikçe gelir diyorlar evet,birde bolca su en önemlisi dinlenmek

Kızımı 3 ay mama-meme bir arada besledim. Sonra sadece mama ile. Yasadigim travma sütümü etkiledi, doğru emziremedim. Kimse destek olmadi. Keske mama meme bir arada olsaydida 1 yudumda olsa en az 6 aya kadar sutumden de alsaydi. Ama olmadi nasip degilmis... Bende cok uzuldum, hâlada hatirladikca uzulurum. Ama 1 lokme anne sutu almamis bebekleri dusunup şükredin. Ek gida zamaniniz gelmis yavas yavas. Baskalarini umursamayin. Stres herseyin en buyuk dusmani. İns.tada izmiremzirmekocu olmasi lazim simdiden takip ediyorum,2.ye hamileyim. Dogru bildiğim cok yanlis varmis. Emzirirken hep endise duyardim, sagarken gozum hep biberonda damlalari sayardim. Meger stresten gelmezmis zaten sutum.. bebeginize her emzirişte sevgiyle bakin okşayin. Baska hicbir sey dusunmeyin. Varsin doymasin ama aranizdaki o bağ kopmasin. Ben kizim emmeyi bıraktığında oyle uzuldumki Gül hastalığı geçirdim gecelerce agladim. Ama dedigim gibi nasip birazda..

İlk çocuğuma 4. Ayda mama meme beraber vermeye başladım aslında direnmesem ilk aydan sonra da başlayabilirdim mamaya ama emzirdikçe artar dedim anne sütü önemli dedim vermedim. Sonuç; emzirdikçe artmadı. Mama meme beraber 6. aya kadar geldik. 6. aydan sonra 8. aya kadar sadece uykusunda çok az emdi dolayısıyla iyice azaldı sütüm. Sonra da süt bitti memeyi bıraktı haliyle.
Şimdi ikinci çocuğum 3 buçuk aylık. İlk aydan sonra mama desteğine başladım. Günde 1 verirken son zamanlarda 2 hatta bazen 3 vermeye başladım. İlk çocuğumda duyduğum vicdan azabını duymuyorum çünkü çocuğumun aç kalmasından daha mı önemli? Son bi kaç gündür iyice azaldı sütüm, ne yaparsam da artmıyor. Artık elimden bişey gelmiyor süt biterse de mama var Zaten ek gıdaya geçtikten sonra mama da azalır. Böyle böyle büyüyecekler yapacak bişey yok malesef..

emin ol o hoşaflarla tatlılarla süt artmıyor. ben her gün bardak bardak kompostolar içtim de ne oldu en fazla 4 ay emzirebildim o da şöyle böyle. sonra da kendisi istemedi zaten. olmayınca olmuyor. Şu an hasta grip 3-4 gündür. ilacşarla gecirmeye calışıyor bazen diyorum keske emzirebilseydim daha kısa sürede atlatabilirdi ama yapacak bişey yok

Sikmayin canınızı. Ek gıdaya başlayın. İnşallah hemen kabul eder, kilo alimi düzelir. Sütünuz de yeter öyle olunca.
Ama siz üzülmeyin.

Tatlılar şekerli hoşaflar süt yapmaz. Bu yüzden şekerim vardı da bunları içemedim diye kendini suçlama. Önemli olan bebeğin sağlıklı olması. Mamayla büyüyen o kadar çocuk var. Emzirmeye devam et olduğu kadar. 5. ayda ek gıdaya geçmeyin lütfen başka bir doktora da danışın. Kendini güncelleyen hiçbir çocuk doktoru artık anne sütü olmasa dahi ek gıdayı 6 aydan önce önermiyor

Üzülme kıyamam benim e bebeğim var ama emmeye bağışıklık sistemi de kazanilmiyor misal ben..benim yavrum 2 kere hastanede yattı çok güzel emiyor kilosu da iyi gelişimi iyi ama burnu akan öksüren felan uzaktan görsün hemen hasta oluyor.kendine eziyet etme boşuna yemekle de alakası yok etrafima görüyorum emsin diye yemedikleri kalmıyor ama süt olmuyor 42 kilo teyzem ağzına ağzına sürmez 2 yaş ına kadar emzirir. Süre yapma herşey olacağına varıyor

emzirememek dünyanın sonu degil, önemli olan bebeginizin saglikli.olması.. o dediginiz tatlilar size sadece kilo yapar zaten.. emzirme danısmani da aslinda dogru söylemis ne kadar sık emzirirseniz, beyne daha fazla sut ihtiyaci mesaji gidecek ve meme de daha cok süt üretecek.. emzik varsa kullanmayın nacizane fikrim, emzik bebegin sizin emmesi gereken vakitten caliyor, biberon kulllaniyorsaniz da baska alternatifler kullanın.. emzik ve biberon cogu bebekte meme reddi yapar.. facebookta emzirme sanatı diye grup var, ben cok faydalarını gördum, üye olun cok güzel ilgileniyorlar..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…