• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sütü yeten anneler lütfen buraya...

valla şunu ye bunu yeme demiicem, herşeyden gerekli miktarda al, ne az ne fazla. birde bebek emiyorsa zaten kendiliğinden oluyor.

bende stres yapamamnın en iyi çözum oldugunu düşünüyorum... sütümü sağdıktan sonra canım acayip tatlı istiyor ve 1 kahvaltı kasesi helva yiyorum gunluk...bence sütümüde artırıyor...tavuk çorbası,rezene çayı da artırıyor...

defalarca arkadaşlara sööledim yine söölerim yine karaüzüm ye hergün 1 kase ayrıca su yerine komposto iç kara üzüm çekirdekli ve kayısı karışık kompostosu günde 1 lt...gece kalk meyce ye ardından 3 bardak su iç yat ılık şeler tüker ne sıcak ne soğuk ve inanırmısın bilmem ama bunun bir duası bile var istersen yazarımmm.
duasını yazarsan çok sevinirim:nazar:

bol bol su iç ve sürekli emzir..ama şunuda unutma iş önce beyinde bitiyor..sen sütüm yetmiyor dedikçe geleceği varsada o süt zaten gelmez..
ben tam 2,5 ay yaralardan kızımı emziremedim mamayla besledim..geceleri göğüslerimden acillik olduğum günleri saymıyorum bile..artık sütüm olmaz diye gözyaşı dökerken içimdeki o emzirme hissim sayesinde 2,5 aylık bebeğimi emzirmeye başladım..kızım şu an 10 aylık allahıma şükürler olsun dolu dolu sütüm var...

kesinlikle katılıyorum.iş beyinde bitiyor.daha öncede benzer konularda bahsetmiştim. ben kızım 40 ındayken tıbbi zorunluluktan sıkı bandaj ile sütümü kesip mama vermek zorunda kalmıştım. rüyamda bile emdiğini görüyordum. ben emzirmek istedikçe göğsümden süt taşıyordu. nekadar acı olduğunu anlatamam:( ve sütüm yok denecek kadar azaldı. sonra yeniden emzirmeye başladım.mama takviyesi ile tabi. zorda olsa şimdi sütüm yetiyor hatta biraz donduruyorumda. sen yeterki iste ve hiç pes etme. sürekli emzir.yalancı emzik niyetine. ve denilen yiyeceklerde işe yarıyor.şimdi kızım 3,5 aylık

Son düzenleme:
herkese çok teşekkür ederimm...denicem bakalımmm.benim sütüm sadece gece yetiyo o kadar..gündüz hep mamayla doyuyor bebişim...çok üzgünümmm:(

Hiç bozma morelini bende aynı sorunlarla karşılaştım hatta kızım ben 3 ayllıkken bıraktı 2 ay boyunca hiç emmedi sadece uyurken emzirebiliyordum sütümde azdı ayrıca ama pes etmedim bolbol dere otu ye yoğurda karıstırıp ve süt iç günde 1 litre süt kompostu ve su iç ve emzireceğine önce kendin inanıp stres yapma bol şans sana ve kuzuna..

canım bol bol emzir ve sütünün miktarını sakın sağarak anlamaya çalışma. benim kuzenim 2 göğsümden her seferinde 200 cc geliyor dedi bende her sağışımda toplamda 50-60 geliyor ama allahima binlerce şükür bebeğim onun bebeğine göre çok daha tombul, doktor kontrollerinde sütünün yetip yetmediğini bebeğinin gelişimine göre doktorun söyleyecektir. lütfen üzülme sağmayla sütün azda olsa sorun değil dedğim gibi bebeğinin gelişimi bunun için en güzel kanıt kafanada sakın takma humana still tee de içebilirsin takviye olarak.

Uykusuz gecelerimin ertesi günü sütüm olmaz.
Ama gecemiz rahat geçerse sütüm gayet iyi oluyor. :nazar: :nazar:
Yeme içme olayı da çok etkiliyor.
Nomalde sevmem ama bal kaymak yediğimde sütüm ne kadar çoğalmıştı hayret etmiştim bu duruma.
Tabi arkadaşlar süt için ye ye kilolar cabası.
Napalım bebeğim emsinde kilolar da gidecek inşallah...
Tüm emziren annelerin ortak tesellisi...

hergün 1 litre süt içiyorum ve bol su tabiki.bunlar da sütümün çok olmasını sağlıyor.yemek de çok önemli yediğin vitaminli şeyler süte geçiyor çünkü.sadece su ile de olmuyor yani.dengeli beslenmek çok önemli.balık da çok yemek gerekir.ben hamileliğimde çok balık yedim şimdi de haftada en az 2 defa yiyorum.

sütün miktarindan cok kaliteside önemli düzenli ve yeterli beslenmek lazim tipki hamilelikteki gibi..benim sütüm miktar olarak az,ama kizim hep yeterli kilo aldi..tabi burada bende aldim ama bu ay ek gidaya gectik biraz dikkat edersem verebilecegime inaniyorum

canım rezene ve bulgur müthiş artırıyor sütü ama sen kendin üzme üzüntü de sütü azaltıyorumarım işe yarar su içmekten vazgeçme sıksık emzir .

Back