- 27 Şubat 2008
- 9.940
- 12.714
- 823
a.s.Süt konusuna takmis biri olarak, en iyi süt arttirma yöntemlerini söyle siralayayim.
Öncelikle emzirmeyi cok istemek gerekiyor ve bu konuda strese girip olumsuz düsünmek yerine, bebeginizi ne kadar cok sevdiginizi ve emzirmenin ne kadar müthis birsey oldugunu düsünün. Bebeginizin tenine temas edin emzirmeden önce. Bir Annenin psikolojik olarak emzirmeye hazir olmasi cok önemli.
"Sütüm az diye kaygilanip, hemen mamaya siginmayin."
Süt bebek ne kadar emerse, o oranda artan birsey. Pompaladiginizda sütünüzün az gelmesinden endise duymayin, en iyi pompa bence bebektir. Denenmistir ve sabittir. Benim pompayla yarim saatte sagip onca strese girdigim sütü, oglum 5 dk da fazlasiyla emiyor. Bazi kadinlarin maalesef sütü olmuyor ya da cok az oluyor. Ama bu bence istisnai bir durum. Bazilarida, "sütüm yok yok diyerek sütünü azaltiyorlar." Evham yapmayin ve emzirmek konusunda sonuna kadar direnin.
Dogadaki diger memelileri, özellikle inekleri arastirmis biri olarak; diyebilirim ki, durum onlar icinde ayni. Ama az sütün aslinda bazen makbul oldugunu söyleyeyim. Bir kitapta, sütü az ama vitamin degerleri cok cok yüksek olan bir kadinin bebeginin, kilo aliminda bir azalma olmadigini, normal seyrinde sürdügünü okumustum. Sütünüzün kalitesini test ettirin eger bu konuda endiseniz varsa.
Bol bol dinlenmek, alabildiginiz kadar sivi almak, bazi gidalari tüketmekte cok önemli tabiki. Özellikle, Malt bira gercekten süt arttiran birsey. Sonra hurma, incir, kuru kayisi, havuc suyu, fistikli baklava, emzirme caylari, Dereotu, ilik suyla ya da masaj yaglariyla gögüslere masaj ise yariyor. Dengeli beslenmekte cok önemli. Sicak corbalar ve salatalar olmali mutlaka menüde. Haftada en az 1 kere taze balik, protein acisindan cok önemli. "Kilo aliyorum" diye endiseye kapilmayin! En az 6 ay kilolarinizla ilgilenmeyin, cünkü bebeginiz icin cok önemli bir görev üstlendiniz ve bunun keyfini sürün...
Gelgelelim bana: Tüm bunlari yapmama ragmen, oglum emmekte sorun yasiyor. Cok az emiyor ve oynamak istiyor sonra. Öyle stresli günlerim oluyor ki, "neden emmiyor" diye oturup agliyorum bazen. Hemen sütüme yansiyor. Sonra stresten arinip olumlu düsününce, toparlaniyorum. Böyle böyle 4,5 ayi neredeyse devirdik. Kilo alimi iyi gidiyor ama sütümün bir kismida hepsini emmedigi icin heba oluyor maalesef:çok üzgünüm: Yine de emzirmek müthis bir duygu. Hepimize bol sütlü günler dilerim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?