sütü az olup mama takviyesi yapanlar yardım!

birisi25

Üye
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2013
25
2
6
Adana
biberon vermeli miyim kaşıkla baya zorlanıyoruz.püskürtüyor.biberona alışıp emmezse diye de korkuyorum.işin ilginç tarafı sütüm 3-4 gün baya yetti. bebeğim günde 8 kere filan kaka yaptı. sonra azaldı.ya da bana öyle geldi anlayamıyorum.emerken gayretli gayretli üç beş kere emiyor sonra duruyor ağzını kıpırdatıyor sanki.sonra da uyuyor. yatırınca da ağlıyor.herhalde aç dedik mama verdim biberonla sonra güzelce uyudu. bu ne demek oluyor. gündüz mama vermedim.yarım saatte bir emdik sanırım.bir önceki günde bir iki saat uyuyup emmişti. bebeğim iki haftalık. sağınca da bir göğsümden en çok 30 cc çıktı.sonra durdu ama sıktırınca yine çıkıyor biraz yine duruyor. tecrübesizim.tecrübeli annelerden cevap bekliyorum.

canım kaşıkla olmuyo bende hem emzirdim hem mama verdim anne memesi şeklinde biberonlar var ben normal biberonla verdim beni emmeyi bıraktı sonra onlardan aldım hep onla içti benide bırakmadı çeşitli markaların var benimki chiccoydu birini sevmezse birini sever avent filanda iyi diye duydum eczacıya fln sor al bi dene bence

Bence mama icin acele etme sutun daha cok azalir biraz sabret emzirdikce sutun gelir.zaten sut saginca cikan miktara takma sen devam et emzirmeye ilk bebegimde cok yasadim bu tarz sorunlari

Bence mama icin acele etme sutun daha cok azalir biraz sabret emzirdikce sutun gelir.zaten sut saginca cikan miktara takma sen devam et emzirmeye ilk bebegimde cok yasadim bu tarz sorunlari
sarılığımız da var ilk doğduğuna yoktu. bir kaç gün sonra açlıktan yükseldi .öyle derin uyuyordu ki beni emmeyi bırak biberonu bile emmiyordu.şimdi de emince uyuyu veriyor.hepsini emdiğini bilsem yine 30 cc kadar emmiştir 1 buçuk saat gider diyeceğim ama hepsini ememeden uyuyor.öyle luk luk emdiğini görsem.Rabbim bütün annelere bol bol süt versin inş.

Simdi sariligin en yuksege ciktigi zamanda umarim kısa sürede atlatir:)

Aynı bende senin gibiydim süt gelmedi. Sağsam 30 cc bile çıkmıyordu mamaya başladık. Biberon kullandım ama aynı zamanda benide emdi. Beni emdiktenn sonra mamayı veriyordum. 1 buçuk 2 ay sonra herşey düzeldi. 2 ayın sonunda sütüm yatağa bile sızıyordu. Seni bırakmaz merak etme bence biberonu ver ama ilk önce seni emsin. 15 dk bir göğsünü 15 dk bir göğsünü ver. Çenesi yoruluyordur annesi parmağınla yanağını okşa tekrar emecektir. Şimdi benim oğlum 5 aylık ve tam süt danası :) ilk 1 ay biberon almasına rağmen şimdi kesinlikle biberon almıyor mama içmiyoruz 3 aydır. Sen kendi göğsünü verdiğin sürece seni bıkacağını sanmıyorum ama her çocukta bir değildir benimki bir tecrübe paylaşımı sadece 😉 bu arada kendin için 5 inciri ortadan ikiye böl kaynat ılıklaşınca suyunu iç. Haftada 3 kere yap mutlaka. Dehşet süt yapacaktır sana. Saraçoğlu tavsiyesidir bizzat denedim. ☺️☺️

Bu arada bebeğin açken derin uyuma sebebi kan şekerinin düşmüş olması, doktorumuz öyle söylemişti. kıyamam annesi bence kaldır uyutma emzir 😔😔😔

Biberon olarak dr browns tavsiye ederim. Emzirmedigin, mama verdigin zamanlarda sutunu sag. Sagdikca ve emzirdikce sutun artar. Yoksa azalabiliyor.

Benim kızımda 1,5 aylık iki haftalıktan itibaren mama takviyesi yapıyorum sütüm yetmiomuş çocuk açlıktan ağlamaktan helak olmuştu kaka yapamıyodu uyku zaten hiç yoktu doktor kilo kaybı çok yüksek mama vereceksin dedi iki saatte bi emiyor ardından mama veriyorum .kaşıkla hem bebişe eziyet hem sana ben nuk kullanıyorum anti colic air system özellikli cam biberon çok memnunum emmedende hiç vazgeçmedi şükür bi lokmada olsa sütümü içiyor :) uykumuz kakamız düzene girdi yapcek bişi yok süt olmayınca kim ister çocuğuna süt vermemeyi ama açlık bu helak mı olsunlar ilk mama ile büyücek bizim çocuklarımız değil hem belkim sütümüz gelir :) :) bu arada incir evet süt yapıyo ama benim bebeğime çok gaz yaptı çatlıyacaktı resmen o yüzden bırakmak zorunda kaldım

İçime su serptiniz. İnş. su_naz bizimde gibi sütlerimiz gelir.bebişlerimiz doyar. sizde mi 2 saatte bir verdiniz. bizim birde gaz sancılarımız var.sancı geldikçe emmek istiyor bana emzik muamelesi yapıyor.benim şikayetim yokta böyle olunca düzen müzen kalmıyor. aç mı tok mu hiç anlaşılmıyor.yarım saatte bir emiyor diyorum ama yutkunmuyor öylesine işte.sap simplex aldık 4 damla filan veriyorum.kimisi büyük insan gibi gaz çıkarıyor diyorlar ya bizde tık yok. kakayla bir çıkıyor.ishal gibi sesli kaka.gaz problemine çözümünüz var mı

15 dk ememiyor.hadi uyandıra uyandıra birini emse öbürünü ağzına bile aldıramam derin uyumaya başlıyor.sarılıktan mıdır? onu uyandıran tek şey gaz sancısı

15 dk ememiyor.hadi uyandıra uyandıra birini emse öbürünü ağzına bile aldıramam derin uyumaya başlıyor.sarılıktan mıdır? onu uyandıran tek şey gaz sancısı

O gaz sancısı bizde de vardı ve ben çözümü yediklerimde buldum diye düşünürken hiç alakası bile yokmuş 3 ayın sonunda bitiyormuş gerçekten. Ona bi çözüm yok biraz uğraşacaksın annesi ben çok uğraştın. Benimde bebeğim emzik muamelesi yapıyordu bana, o halde uyuyakaldım kaç defa.... Ama şimdi memeyi emiyor kafayı kaldırıyor çok çok canı isterse öyle uyuyor... Sizde benim gibi herşeyden nem kapan mükemmel kuralcı olmaya çalışan bir annesiniZ sanırım. Ama rahat olursanız herşey yoluna daha çabuk giriyor. 😉😉

galiba biraz öyleyim hatta çocuğu emzireceğim diye kendim yemeyi unutuyorum bir bakıyorum akşam olmuş.e az olan sütte gelmeyince yemeyi unuttuğumu anlıyorum.tam bir aylık olduk artık bende anneliğe alışıyorum sanırım şimdi aç mı tok mu olduğunu anlıyorum.yarım saatte bir saatte bir emince tam doymasakda yetiyor. ama çok uyumak istediğinde 3-4 saat filan yetsin istiyor sanırım çok ağlıyor mama veriyorum o zamanlar.günde 3 kere 60 cc.yeterli olup olmadığını aldığımız kilodan yarın anlayacağız.
fakat şimdi de günde bir hatta iki günde bir kaka yapıyor.öyle çok sıvı değil kıvamlı.gaz çıkarabiliyoruz artık.kakadan rahatsızız 2. güne kaldıysak ıkına ıkına geçiriyoruz günü.zeytin yağı içirdim bir kaşık iyi gelip gelmediğini anlamadım.başka ne yapabilirim.Mama olarak Aptamil e geçtik. o yapar mı?

Aptamil bende kullandım cnm kabız oluyordu bir arkadaşım var hemşire o mamayı hazırlarken normalde 2kasık koyuyorsan 1buçuk kaşık koy içine de günde 1defa 1 çay kasığı zeytinyağı koy dedi bizimki düzeldi hergun düzenli yapıyor. Dene bi.istersen. İnş senın bebişde de işe yarar

Son düzenleme:

Cnm allah bagislasin bebegini . Hergun sabah aksam ilik zeytinyagiyla karnina masaj yap bi de sabah aksam egzersiz yaptir egzersiz yaptirinca ii geliyo ben oyle yapiyorm internette var bebek egzersizleri diye . Bi de cok gazi oldugunda tane kimyon kaynatip yarim cay kasigi iciriyorum bazEn gece cok asiri agladiginda ne yapsam sustumuyosa yarim fitil koyuyorm doktorum gunde bi defa fitil ver dedi ama ben kullanmiyorm genelde haftada bi defa felan cok alistirmamak icin

ben kimyon tohumunu kendim içiyorum.rezene ve anasonla karıştırıp.sütten geçiyor herhalde çok faydası oluyor gerçekten. inşallah zeytinyağı da kabızlığımızı giderir de ıkanarak değil mutlu mutlu geçer günlerimiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…