• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Sütü az olup hem süt hem mamayla besleyip sonra sadece anne sütüne geçebilen var mı?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

pioner

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2008
122
1
96
Ankara
Arkadaşlar sütüm az olduğu için bebeğime mutlaka mama da vermem gerekiyor.Sütünü artırmayı başarabilen ve sadece anne sütü ile besleyebilen annelerden tavsiyeler istiyorum. Lütfen cevap verin...

ben de tam aynısını düşünmeye başlamışken hemşirenin tavsiyesiyle günde 20 bardak su içmeye başladım.o artırdı. ama yetmedi.şimdi humana stil başladım. inan mucize diyebilirim.mamaya hiç ihtiyacım kalmadı allaha şükür. ama tavsiyem kesinlikle ikisini birlikte yapman.yani 20 bardak su, artı 3 bardak humana stil tea

sağmak çok işe yarıyor arkadaşlar benımde önce sütüm gelmedi birkaç gün sonra süt oldu ama bebek emse dahi gelmedi ve şişti göğüslerim iki gün sağdım kanalların açılmasında çok faydalı tabi düzenli beslenmeyle beraber şimdi hiç mamaya ıhtiyacımız kalmadı 1 haftadır fazlasıyla yetiyor ha birde kuru incir ceviz ve tabiki süt arttırıcı çay

Cevaplarınız için çok teşekkürler. bugün pompayla 60 cc süt çıkarabildim ve bir öğün bari sadece anne sütü içsin diye verdim ama mama olmadan doymuyor. Arkasından 40 cc mama vermeden ağlamayı kesmedi. Sütüm çok sulu heralde. Doyurmuyor...

ben de tam aynısını düşünmeye başlamışken hemşirenin tavsiyesiyle günde 20 bardak su içmeye başladım.o artırdı. ama yetmedi.şimdi humana stil başladım. inan mucize diyebilirim.mamaya hiç ihtiyacım kalmadı allaha şükür. ama tavsiyem kesinlikle ikisini birlikte yapman.yani 20 bardak su, artı 3 bardak humana stil tea

canım ne kadar aradan sonra humanaya başladın

ben en başından beri(9 AYDIR )annesütüne ek olarak mama de verdim çünkü çalışıyordum insanlar hep mamaya alışırsa anne sütünü bırakır diyordu hiç oyle bişey olmadı ,6.ayda ek gıdaya geçtiğimiz anda mamayı bıraktı anne sütüne hala devam ediyoruz,

ben 5 aydır mama ve meme veriyorum. mama bazı günler hiç vermiyorum bazen 1-2 takviye yapıyorum. ek gıdalara geçince tamamen bırakıcam

bende baslarda mama veriyordum ama bebişim 3 ayına girince mamayı kestim.. cok şükür sütüm yetiyor artık.. beslenmene dikkat et..şerbetli tatlılar özellikle cok süt yapıyor.. oğluma süt olsun derken 5 kilo aldım ama şimdi aldığım kiloları verdim.. bence en önemlisi düzenli ve kaliteli beslenme.. bu arada oğlum 6. ayının içinde ek gıdalara baslatmıyor dr kilosu cok iyi diye..

Back